citroen tiramisu

Citroen tiramisu

Even wegdromen naar Italië? Maak dan eens deze citroen tiramisu. Een lekker fris nagerecht gemaakt met de Italiaanse likeur limoncello en amarettikoekjes. Het recept voor deze citroen tiramisu komt oorspronkelijk uit het kookboek Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi. Een aanrader voor als je net zo’n lekkerbek bent als ons!

Tiramisu met limoncello

Goed terug naar deze tiramisu met limoncello waar we uiteraard wel een Uit Paulines Keuken touch aan hebben gegeven! We denken dat dit jouw nieuwe favoriete dessert voor in de zomer wordt. Het is namelijk niet alleen erg makkelijk om te maken, maar ook nog eens goddelijk! De combinatie van de citroensmaak en amarettikoekjes maakt dat je echt even in Italië bent. Amarettikoekjes zijn harde, knapperige bitterkoekjes. Mocht je deze nou niet kunnen vinden, kun je uiteraard ook gewone bitterkoekjes gebruiken. Buon appetito!

citroen tiramisu
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor vier personen

  • 2 biologische citroenen (+ extra voor de garnering)
  • 250 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 3 el limoncello
  • 50 gr amarettikoekjes
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el verse tijm

Zo maak je het

  1. Was de citroenen en rasp het gele gedeelte van de schil. Pers de citroenen vervolgens uit en doe het sap in een steelpan. Voeg de citroenrasp en de suiker toe en breng het aan de kook. Roer het af en toe door. Het mengsel is klaar als de suiker is opgelost.

  2. Neem de pan van het vuur en voeg de limoncello toe.

  3. Laat de gelatine in de tussentijd weken in ruim koud water.

  4. Doop ongeveer 3/4 van de amarettikoekjes in de citroensiroop en verdeel ze over de bodem van vier schaaltjes of glazen.

  5. Verwarm de resterende citroensiroop opnieuw. Knijp de gelatine goed uit en voeg dit al roerende toe aan je siroop. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.

  6. Klop de mascarpone met de slagroom met een mixer tot een dikke romige crème.

  7. Mix de citroensiroop door de crème en verdeel de massa over de vier schaaltjes.

  8. Laat de citroen tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  9. Garneer de citroen tiramisu met de resterende bitterkoekjes, een schijfje citroen en eventueel wat fijngehakte tijm.

citroen tiramisu

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (35 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Makkelijke recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Moederdag Pasen Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in