bastilla met pompoen

Bastilla met pompoen

Bastilla, ook wel Pastilla genoemd is een Marokkaanse hartige taart van filodeeg. De vulling kan van alles zijn, kip, groentes, gehakt, kaas. Ik heb deze bastilla gevuld met pompoen en geitenkaas. En het is ook een budgetgerecht, voor dit complete recept betaal je in de supermarkt €5,99.

Het stikt een beetje van de pompoen recepten op mijn blog en dat is ook niet zo gek, want ze zijn nu volop verkrijgbaar. Ik kook het liefst met groentes uit het seizoen en dat betekent dat er hier nu vaak pompoen, bieten, zoete aardappel en knollen op tafel staan. Wat ik zo leuk vind aan pompoen, is dat je er volop mee kunt variëren, je kunt er mee bakken, je kunt er soep van maken, je kan een zoet gerecht maken, maar ook iets hartigs zoals ik nu gedaan heb.

bastilla met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen | Budget €5,99
1/2 (fles)pompoen
3 rode uien
70 gr geitenkaas
6 vellen filodeeg
2 tl Sumak*
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen en snij deze in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm.

Verdeel de blokjes pompoen over een ovenschaal en besprenkel het royaal met olijfolie.

Breng de pompoen op smaak met de Sumak en wat peper en zout.

Rooster de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Pel de uien en snij ze in halve ringen. Bak de uien gedurende 10 tot 15 minuten op een laag vuur in wat olijfolie totdat ze zacht worden.

Breng de uien op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Neem het filodeeg en verdeel wat olijfolie met een bakkwast over een vel. Plak er vervolgens nog een vel op en herhaal de voorgaande stappen, totdat je 4 lagen dik hebt.

Plak de 2 resterende vellen ook op elkaar met wat olijfolie.

bastilla met pompoen

Verdeel de gecarameliseerde uien over het midden van het filodeeg. Verdeel daarover de geroosterde pompoen en verkruimel de geitenkaas erover.

Leg de 2 op elkaar geplakte vellen filodeeg over de vulling en smeer dit in met wat olie.

Vouw de randen van de onderste 4 lagen filodeeg naar binnen. En bestrijk het geheel met een laagje olie.

Bak de bastilla in ongeveer 20 minuten af op 200 graden.

Als de bovenkant tussentijds te donker wordt, dek je deze af met wat aluminium folie.

Serveer de bastilla met een salade.

bastilla met pompoen

*Sumak is een middenoosters kruid dat gemaakt wordt van besjes. Het heeft een friszure smaak en je koopt het bij De Turk. Je kunt het eventueel weglaten.

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Filodeeg Pompoen Midden Oosterse recepten Vegetarische recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in