bastilla met pompoen

Bastilla met pompoen

Bastilla, ook wel Pastilla genoemd is een Marokkaanse hartige taart van filodeeg. De vulling kan van alles zijn, kip, groentes, gehakt, kaas. Ik heb deze bastilla gevuld met pompoen en geitenkaas. En het is ook een budgetgerecht, voor dit complete recept betaal je in de supermarkt €5,99.

Het stikt een beetje van de pompoen recepten op mijn blog en dat is ook niet zo gek, want ze zijn nu volop verkrijgbaar. Ik kook het liefst met groentes uit het seizoen en dat betekent dat er hier nu vaak pompoen, bieten, zoete aardappel en knollen op tafel staan. Wat ik zo leuk vind aan pompoen, is dat je er volop mee kunt variëren, je kunt er mee bakken, je kunt er soep van maken, je kan een zoet gerecht maken, maar ook iets hartigs zoals ik nu gedaan heb.

bastilla met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen | Budget €5,99
1/2 (fles)pompoen
3 rode uien
70 gr geitenkaas
6 vellen filodeeg
2 tl Sumak*
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen en snij deze in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm.

Verdeel de blokjes pompoen over een ovenschaal en besprenkel het royaal met olijfolie.

Breng de pompoen op smaak met de Sumak en wat peper en zout.

Rooster de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Pel de uien en snij ze in halve ringen. Bak de uien gedurende 10 tot 15 minuten op een laag vuur in wat olijfolie totdat ze zacht worden.

Breng de uien op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Neem het filodeeg en verdeel wat olijfolie met een bakkwast over een vel. Plak er vervolgens nog een vel op en herhaal de voorgaande stappen, totdat je 4 lagen dik hebt.

Plak de 2 resterende vellen ook op elkaar met wat olijfolie.

bastilla met pompoen

Verdeel de gecarameliseerde uien over het midden van het filodeeg. Verdeel daarover de geroosterde pompoen en verkruimel de geitenkaas erover.

Leg de 2 op elkaar geplakte vellen filodeeg over de vulling en smeer dit in met wat olie.

Vouw de randen van de onderste 4 lagen filodeeg naar binnen. En bestrijk het geheel met een laagje olie.

Bak de bastilla in ongeveer 20 minuten af op 200 graden.

Als de bovenkant tussentijds te donker wordt, dek je deze af met wat aluminium folie.

Serveer de bastilla met een salade.

bastilla met pompoen

*Sumak is een middenoosters kruid dat gemaakt wordt van besjes. Het heeft een friszure smaak en je koopt het bij De Turk. Je kunt het eventueel weglaten.

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Superfoodie: Een week lang tarwegras
Pommes Duchesse van Zoete aardappel
Bewaar
16 Comments
  • Carola

    9 mei 2015 at 09:47 Beantwoorden

    Gaan de vellen filodeeg recht op elkaar of meer trapsgewijs?

    • Pauline

      10 mei 2015 at 16:13 Beantwoorden

      Gewoon recht, het idee is dat je meerdere dunne laagjes krijgt.

  • Annick

    28 maart 2015 at 13:38 Beantwoorden

    Heerlijk!

  • nadine

    18 maart 2015 at 22:35 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt en ontzettend genoten! Mijn gast heeft ook genoten en vroeg meteen om het recept. Ik had een halve gemaakt met geitenkaas en de andere helft met (geiten/schapen) feta. Heerlijke combi van volle pompoen met de frisse sumak, zoete uien en lekkere hartoge kaas. Met een eenvoudige salade en de knisperende filokorst was het echt een feestje. Dankjewel Pauline, fijn recept!

  • Tiff - The CineFiles

    27 februari 2014 at 12:26 Beantwoorden

    Dit lijkt me echt ZO lekker!

  • Karen

    27 februari 2014 at 09:40 Beantwoorden

    Hey Pauline,\r\n\r\norigineel recept! Is filodeeg iets compleet anders dan bladerdeeg? Of kan je het vervangen door bladerdeeg? In Belgische supermarkten vind ik vaak geen filodeeg in het versvak.\r\n\r\nKaren

    • Pauline

      27 februari 2014 at 17:46 Beantwoorden

      Het kan ook met bladerdeeg. Bladerdeeg wordt gemaakt met roomboter en is dus voller van smaak. Filodeeg is heel erg dun en dus lichter.

  • Tamar

    26 februari 2014 at 20:26 Beantwoorden

    Wat ziet dat er prachtig uit! Ook lekker met een lekker hartige vleesvulling denk ik. Binnenkort maar eens experimenteren!

  • Stella

    26 februari 2014 at 18:50 Beantwoorden

    Ohh dit ziet er zo heerlijk uit, deze ga ik zeker eens maken en ook lekker experimenteren met andere soort vullingen..yumm!

  • MySimplySpecial

    26 februari 2014 at 17:14 Beantwoorden

    Wat een leuk recept! En ik vind al die pompoenrecepten helemaal niet erg hoor.

  • Silphya

    26 februari 2014 at 09:40 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit inderdaad! Ik ben altijd in gevecht met de filodeeg, toch maar weer een keer proberen 🙂

  • Susanne

    26 februari 2014 at 08:41 Beantwoorden

    Hmmm ziet er heerlijk uit! Misschien ga ik het dit weekend eens proberen, maar dan met een iets andere vulling.

  • Svenja

    26 februari 2014 at 08:30 Beantwoorden

    Ziet er, zoals altijd, weer heerlijk uit!

  • Anniek

    26 februari 2014 at 08:20 Beantwoorden

    Hmm, dit ziet er echt lekker uit, mooie foto’s! Ook lekker budget inderdaad, en nog gezond ook!

Plaats een reactie