quinoa risotto

Quinoa risotto met pompoen

Er is een probleempje met de quinoa. Doordat 2013 het jaar van quinoa was, zijn wij dit massaal gaan eten, met als gevolg dat het nu bijna niet meer verkrijgbaar is. De schappen zijn nagenoeg leeg. Door de enorme vraag, is de prijs toegenomen, je betaalt nu bijna €7,00 voor een pak. Ik heb zelf nog een flinke voorraad liggen, dus ik kan voorlopig even vooruit. Maar als je dit recept wilt maken, moet je dus extra goed zoeken.

Zoals ik al zei, quinoa is hot! Het is super veelzijdig in gebruik. Je kunt er mee koken, bakken, pap van maken, maar ook risotto van maken. In mijn boek deelde ik al een zomerse quinoa risotto met asperges en citroen. Omdat het nu “winter” is, heb ik pompoen toegevoegd. Lekker joh! En door de stevige groente vult het ook goed en dat is voor iemand met altijd trek, ondergetekende, reuze handig.

En het is ook nog eens snel klaar. Daar houden we van toch? Over die winter die maar niet komt gesproken trouwens, ik vind het echt helemaal prima. Nu moet ik wel zeggen dat ik vorig jaar fancy snowboots heb gekocht en deze nog nauwelijks gedragen heb, maar who cares. Ik ben er blij mee dat het een soort van in between winter en lente is. Als het nu ook weer wat langer licht blijft, zodat ik fatsoenlijke foto’s kan maken, ben ik helemaal blij.

Ingrediënten voor 4 personen
1/2 (fles)pompoen
1 ui
300 gr quinoa (niet voorgekookt)
500 ml kippenbouillon
50 gr geitenkaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de pompoen en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.

Pel en snipper de ui en fruit dit aan in de olijfolie.

Voeg de pompoen toe en bak dit op een zachtvuur in ongeveer 10 minuten beetgaar. Het is prima als de pompoen nog een beetje een bite heeft.

Was de quinoa grondig. Voeg de quinoa bij pompoen en roer het kort om.

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Totdat alle bouillon opgenomen is. Na ongeveer 10 tot 15 minuten is de quinoa gaar.

Breng de quinoa risotto op smaak met peper en zout.

Garneer de risotto met de zachte geitenkaas.

quinoa risotto

 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Gevulde paprika's uit de oven
Review Het Dolce Vita Dieet
Bewaar
34 Comments
  • Pieta Verwijs

    8 februari 2014 at 00:39 Beantwoorden

    Vandaag heb ik bij de supermarkt Bas van der Heijden Quinoa gekocht tegen een lage prijs.\r\nHet is de quinoa van Lassie. In de doos zit 275 gram, ik betaalde € 2,05 per pak. Gelijk maar even 5 pakken ingeslagen.\r\nMisschien een tip voor anderen.

  • Red

    3 februari 2014 at 18:30 Beantwoorden

    Lekker gerecht! Quinoa is helaas heel vaak uitverkocht en duur in de supermarkt, Ik bestel het altijd op de bodyenfitshop. Daar is het prima te betalen. Zo kan ik toch veel lekkere recepten maken met Quinoa.

  • louise

    31 januari 2014 at 17:47 Beantwoorden

    Zojuist dit recept gemaakt. Ook voor mn kleindochter gemaakt. Ik heb om t wat pittiger te maken n klein pepertje bijgedaan.\r\nhet was voor herhaling vatbaar.\r\nmorgen de pompoensoep proberen te maken.

  • louise

    28 januari 2014 at 16:49 Beantwoorden

    Hoe kan ik de rest vd pompoen bewaren. Kannt ook vr de pompoen soep gebruikt worden. Ik ben nl alleen en 1 pompoen is te veel vr 1 persoon.\r\nlouise

    • Pauline

      28 januari 2014 at 20:10 Beantwoorden

      In de koelkast kan je pompoen vrij lang bewaren. Gewoon in je groentelade.

  • Michelle

    21 januari 2014 at 01:44 Beantwoorden

    Couscous en bulgur zijn zeker niet zandloperproof? Zou op zich anders een aardige vervanger zijn…

  • Petra

    16 januari 2014 at 21:49 Beantwoorden

    Hoi Pauline!\r\n\r\nZiet er heerlijk uit! Ik wil ook quinoa gaan proberen! Maar welke kan ik nou het beste nemen voor door mijn salade en ontbijt ? De voorgekookte? \r\n\r\nThanx voor alle inspiratie trouwens!

    • Pauline

      17 januari 2014 at 10:48 Beantwoorden

      De voorgekookte is het snelst klaar, die bereid je net als couscous. En deze zaden moeten iets langer koken. Dus het is net hoeveel tijd je hebt.

  • Aura

    16 januari 2014 at 15:12 Beantwoorden

    Dat was lekker 🙂 Ongeduldig als ik ben heb ik de bouillon er in 1 keer bijgedaan, desalniettemin een zeer smakelijk gerechtje. Leuke blog!

  • Mary

    15 januari 2014 at 14:12 Beantwoorden

    Hoe was jij de quinoa grondig? Ik vind het een vervelend karwei met die kleine bolletjes!

    • Pauline

      15 januari 2014 at 18:08 Beantwoorden

      Ik spoel het altijd in een zeef en dan hussel ik het een beetje heen en weer.

  • Dita

    14 januari 2014 at 19:32 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk!

  • Floor

    14 januari 2014 at 19:14 Beantwoorden

    Ik vind quinoa zoooo lekker! En zoooo jammer dat het nu zo lastig te krijgen is haha. Pompoen is de laatste tijd een beetje mijn ‘ding’, dus zodra ik weer quinoa gevonden heb zal ik dit recept een keer proberen!

  • elsemiek ocenasek-kunsr

    14 januari 2014 at 17:59 Beantwoorden

    Zandloperproef. Ga ik van de week proberen. Ziet er lekker ui

  • aMuse Rouge

    14 januari 2014 at 17:33 Beantwoorden

    Ik wilde toevallig vandaag of morgen iets gelijkaardigs maken: een quinoagerecht met pompoen. Al weet ik nog niet precies wat ik er allemaal ga bijdoen. Ik heb te veel ideeën in m’n hoofd. 🙂 Geitenkaas is bij mij geen kanshebber, omdat ik dat echt niet lust. 🙂

    • Pauline

      14 januari 2014 at 17:52 Beantwoorden

      Feta is ook erg lekker. Of anders een pittige belegen kaas.

      • aMuse Rouge

        14 januari 2014 at 19:14 Beantwoorden

        Mja, ik lust vrees ik geen enkele kaas behalve mozzarella, Grana Padano (of Parmezan) en halloumi. 🙂 Ik heb vandaag iets anders gemaakt, dus ik kan nog tot morgen nadenken wat ik er allemaal ga bijflansen. 🙂

  • Nicole

    14 januari 2014 at 17:20 Beantwoorden

    Lijkt me een heerlijke combinatie, ga ik zeker proberen. Bij de jumbo hadden ze de pakken quinoa afgeprijst naar 0,50!!. Ik heb mijn kast weer vol.

  • MySimplySpecial

    14 januari 2014 at 12:27 Beantwoorden

    Lijkt me lekker!

  • Amy

    14 januari 2014 at 12:16 Beantwoorden

    Ga dit morgen proberen te maken, heb net bij de AH nog quinoa kunnen scoren! \r\nKun je dit ook bewaren als je er wat van over hebt en de volgende dag opwarmen? Of wordt het dan net als bij risotto veel minder lekker?

    • Pauline

      14 januari 2014 at 17:55 Beantwoorden

      Het kan wel, maar het is inderdaad wel minder lekker. Maar dat vind ik bijna bij alles behalve bij lasagne en stoofschotels.

  • Farah

    14 januari 2014 at 11:35 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit.\r\nIk vind quinoa heel erg lekker, maar eet het eigenlijk niet zo veel. Gelukkig maar, want ik ga geen 7 euro uitgeven aan quinoa ;).

  • Renata

    14 januari 2014 at 10:36 Beantwoorden

    Dit komt op de menu kaart deze week, heerlijk en makkelijk ziet het eruit. Alleen de geitenkaas gaat eruit bij mij (uhhh vind ik zo vies), dat zal wel ricotta of mozzarella worden.

  • pieke

    14 januari 2014 at 10:06 Beantwoorden

    Dat quinoa zo ‘hot’ is, betekent ook dat het voor de locale bevolking in Zuid-Amerika nauwelijks meer te betalen is, terwijl het altijd een belangrijk onderdeel van hun dieet was. Het is dus wat mij betreft de vraag of je het nog wel (zoveel) zou moeten eten.

  • Susanne

    14 januari 2014 at 09:35 Beantwoorden

    Dit ga ik aan mijn zus laten zien! Die vind het volgens mij heeeeel lekker! Ik ben nog onbekend met quinoa en pompoen maar hopelijk komt daar snel verandering in. Eerst nog even de rest van het gezien (lees pa en ma) overhalen om het een keer te proberen haha

  • Saskia - Blij Suikervrij

    14 januari 2014 at 08:46 Beantwoorden

    Ja, wat een drama, dat quinoa vraagstuk… Bij de Ekoplaza zag ik in ieder geval nog schappen vol met quinoa, mocht iemand nog op zoek zijn! 😉

  • Tiff - The CineFiles

    14 januari 2014 at 08:44 Beantwoorden

    Dit lijkt me zo lekker! Ik hou sowieso erg van flespompoen, alleen dat snijden ervan is altijd zo’n gedoe!

  • Manon

    14 januari 2014 at 08:23 Beantwoorden

    Zit ziet er goed uit! Lekkere combinatie lijkt me dit.

Plaats een reactie