Eenpans Pasta
Geen zin om te koken? Dat is vanaf nu geen excuus meer. Deze snelle eenpans pasta staat eerder op tafel dan dat de pizzakoerier bij jou een cheesy pizza kan bezorgen. Geen moeite, geen lange wachttijd en geen afwas. Ok bijna geen afwas dan, tenzij je uit de pan eet.
Ik zag dit ideetje voorbij komen op Pinterest, een van mijn favoriete platformen op dit moment. Uren kan ik me daar vermaken, op zoek naar lekkere eet inspiratie, mooie food foto’s en keuken inrichtingen. Deze snelle pasta is een hit op Pinterest en ik snap wel waarom. Wil jij ook weten waarom? Maak dan snel het recept.
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr (spelt)pasta
500 gr tomaten
2 uien
1 rode (punt) paprika
2 teentjes knoflook
1/2 chilipeper
400 ml kippenbouillon
1 takje rozemarijn
1 tl oregano
Handje basilicum
Parmezaan
Peper en zout
Zo maak je het
Neem een grote pan en zet deze op het vuur.
Hak de knoflook en de peper fijn (verwijder wel de zaadjes) en pel de uien en snij ze in halve ringen. Leg dit in de pan.
Was de tomaten en de paprika en snij ze in partjes. Stop ze in de pan.
Voeg de pasta en de kippenbouillon toe aan de pan.
Leg de deksel op de pan en laat het geheel gedurende 10 minuten zachtjes koken. Roer het tussentijds even door elkaar.
De maaltijd is klaar als de pasta beetgaar is. Verwijder het takje rozemarijn.
Breng de pasta op smaak met peper, zout, oregano en een handje verse basilicum.
Garneer de eenpans pasta met Parmezaan.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in