eenpans pasta

Eenpans Pasta

Geen zin om te koken? Dat is vanaf nu geen excuus meer. Deze snelle eenpans pasta staat eerder op tafel dan dat de pizzakoerier bij jou een cheesy pizza kan bezorgen. Geen moeite, geen lange wachttijd en geen afwas. Ok bijna geen afwas dan, tenzij je uit de pan eet.

Ik zag dit ideetje voorbij komen op Pinterest, een van mijn favoriete platformen op dit moment. Uren kan ik me daar vermaken, op zoek naar lekkere eet inspiratie, mooie food foto’s en keuken inrichtingen. Deze snelle pasta is een hit op Pinterest en ik snap wel waarom. Wil jij ook weten waarom? Maak dan snel het recept.

eenpans pasta

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr (spelt)pasta
500 gr tomaten
2 uien
1 rode (punt) paprika
2 teentjes knoflook
1/2 chilipeper
400 ml kippenbouillon
1 takje rozemarijn
1 tl oregano
Handje basilicum
Parmezaan
Peper en zout

Zo maak je het
Neem een grote pan en zet deze op het vuur.

Hak de knoflook en de peper fijn (verwijder wel de zaadjes) en pel de uien en snij ze in halve ringen. Leg dit in de pan.

Was de tomaten en de paprika en snij ze in partjes. Stop ze in de pan.

Voeg de pasta en de kippenbouillon toe aan de pan.

Leg de deksel op de pan en laat het geheel gedurende 10 minuten zachtjes koken. Roer het tussentijds even door elkaar.

De maaltijd is klaar als de pasta beetgaar is. Verwijder het takje rozemarijn.

eenpans pasta

Breng de pasta op smaak met peper, zout, oregano en een handje verse basilicum.

Garneer de eenpans pasta met Parmezaan.

eenpans pasta

Ask Me Anything #2
Geroosterde bieten uit de oven
Bewaar
33 Comments
  • Janneke Zonnenberg

    29 juni 2016 at 16:40 Beantwoorden

    Deze is echt heerlijk! Ik ga hem zo weer maken. Voor manlief doe ik er hamblokjes door 🙂

  • Eva

    24 oktober 2015 at 19:37 Beantwoorden

    Zalig en super snel gerechtje! Heerlijk met tonijn uit blik!

  • Fardau

    5 oktober 2015 at 17:21 Beantwoorden

    Bak je dus eerst even de ui, peper en knoflook? Of alles in de pan en dus pas het vuur aan?

  • Jeanine Oomen

    9 september 2015 at 19:50 Beantwoorden

    Ik neem aan verse pasta toch? Misschien dan wel even handig om bij het recept te zetten. 🙂

  • Martine

    24 mei 2014 at 12:47 Beantwoorden

    Joh, ziet er goed uit. En ik denk dan: als je vlees wilt. Spekkies/gehakt of wat dan ook even in een andere pan en als je veel haast hebt de champignons daaraan toevoegen. En als je iets minder haast hebt eerst het vlees door dat lekkere eten doen en dan pas champignons en 3 minuten doorwarmen. Ligt eraan wat je lekker vind… En als je niet van het vlees bent… ook de champignons op het laatst.. Oeh mijn buikje rammelt!

  • Lot

    31 januari 2014 at 20:16 Beantwoorden

    Het was heerlijk! En zo lekker makkelijk, voor herhaling vatbaar.

  • Mieke

    27 januari 2014 at 08:54 Beantwoorden

    Wat een goed idee! Dit wil ik graag gaan proberen. Zou je er ook brocolli aan toe kunnen voegen? Of moet die toch eerst gekookt worden?

    • Pauline

      27 januari 2014 at 11:50 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed. Als je de roosjes niet te groot maakt, moet het goed komen.

  • jony

    25 januari 2014 at 12:26 Beantwoorden

    Ik heb dit recept geprobeerd. Het viel mij een beetje tegen. Qua smaak was het goed. Zelf zou ik er wat meer bit in proeven en zag hier al de optie champignons en gehakt. Smac zou een hele makkelijke optie zijn maar minder gezond (denk ik).

  • Ellie

    19 januari 2014 at 16:11 Beantwoorden

    Hij is echt heerlijk!

  • Curly Creative

    16 januari 2014 at 12:14 Beantwoorden

    ik wil nog gehakt en champignons toevoegen.. kunnen de champignons er gelijk bij? dat gehakt maar eerst bakken en op t laatst er door roeren denk k?\r\n\r\nLiefs

    • Pauline

      16 januari 2014 at 12:55 Beantwoorden

      Ik zou de champignons met het gehakt meebakken. Als je ze direct toevoegt worden ze heel erg nat en dat is minder lekker.

  • Curly Creative

    9 januari 2014 at 12:26 Beantwoorden

    Mmm dit ga ik zeker eens proberen!\r\n\r\n<3 liefs

  • Jony

    9 januari 2014 at 10:45 Beantwoorden

    Als hij net zo lekker smaakt dan dat het er uit ziet gaat dit een topper worden.

  • tessy

    8 januari 2014 at 20:23 Beantwoorden

    Da’s handig. Ga ik zeker uitproberen. \r\nOok goed te doen voor de zomer op de camping…

  • MySimplySpecial

    8 januari 2014 at 18:55 Beantwoorden

    Wat handig!

  • Ilse

    8 januari 2014 at 17:23 Beantwoorden

    Voldoende vocht hebt? iPad ded raar, ik zag mijn eigen reactie niet

  • Ilse

    8 januari 2014 at 17:22 Beantwoorden

    300 gram pasta lijkt me wat weinig, vooral met 2 tieners in huis.\r\nVerdubbel je dan alles, of die je gewoon 500 Gr pasta? Maar hoeveel kippenbouillon neem je dan, zodat je voldoende v

    • Pauline

      8 januari 2014 at 17:27 Beantwoorden

      Ik zou de pasta x 2 doen en het vocht x 1,5. Denk dat het dan wel goed komt.

  • Stella

    8 januari 2014 at 17:02 Beantwoorden

    Wow super handig als je erg druk bent! Dit ga ik zeker eens doen!Wat voor ingrediënten zou je er nog meer aan kunnen toevoegen?

    • Pauline

      8 januari 2014 at 17:28 Beantwoorden

      Courgettes, wortel, mozzarella (op het laatst) bleekselderij 😉

  • Dita

    8 januari 2014 at 14:03 Beantwoorden

    Oeh dat ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker eens proberen

  • Tedje

    8 januari 2014 at 14:03 Beantwoorden

    Oh yum ziet er lekker uit!

  • Simone

    8 januari 2014 at 11:42 Beantwoorden

    Jum!

  • Farah

    8 januari 2014 at 11:26 Beantwoorden

    Ik heb dit ook al vaak voorbij zien komen op pinterest, maar het leek me nooit lekker.\r\nMaar jouw versie ziet er wel heel erg goed uit! Misschien toch maar eens proberen.

  • Sanne

    8 januari 2014 at 10:04 Beantwoorden

    Blijft de bouillon dan bij de pasta zitten, moet je hem afgieten of verdampt het allemaal??

    • Pauline

      8 januari 2014 at 12:45 Beantwoorden

      Nee die verdampt en dat vormt samen met de tomaten de saus.

  • Mirne

    8 januari 2014 at 09:15 Beantwoorden

    Handig zo!

  • Susanne

    8 januari 2014 at 09:10 Beantwoorden

    Super handig! Ik vind eenpansgerechten zó makkelijk maar vind het moeilijk gerechten te maken die niet op elkaar lijken. Een eenpanspasta was echt nog nooit in mij opgekomen. Dankje!

  • Tiff - The CineFiles

    8 januari 2014 at 08:57 Beantwoorden

    Eenpansgerechten zijn zooo fijn als je geen zin hebt om te koken. Dit ziet er weer lekker uit! Lang leve Pinterest haha

  • Sylvia

    8 januari 2014 at 08:46 Beantwoorden

    Ik maak eigenlijk nooit eenpansgerechten, ziet er wel goed uit! 🙂

Plaats een reactie