gevulde avocado met zalm

Gevulde avocado met zalm

Wauw, mijn boek heeft inmiddels al de 7e druk bereikt! Ik had echt nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden. Dit betekent dat er bijna 58.000 mensen zijn, die mijn boek in de kast hebben staan. Hoe cool is dat? In Het Voedselzandloper Kookboek staat een receptje voor een gevulde avocado met Hollandse Garnalen, deze versie met zalm is een variatie daarop. Al net zo lekker en makkelijk om te maken.

Soms moet je je gasten een beetje voor de gek houden. Want zeg nou zelf, het is een plaatje om te zien toch? Zo zie je maar, dat de manier van presenteren heel veel doet. Je kunt dit voorgerecht alleen niet te ver van te voren klaar maken, omdat de avocado heel snel verkleurt. Maar ach dit recept is zo easy, dat je dat in een handomdraai gepiept hebt.

Ingrediënten voor 4 personen
2 avocado’s
150 gr gerookte zalm
1 rode ui
Sap van een halve citroen
1 el crème fraîche
Handje bieslook
Peper en Zout

Zo maak je het
Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit.

avocado

Snij de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks nog nodig.

Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en stop ze in een kom.

Pel en snipper het uitje en voeg deze bij de avocado.

Snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.

gevulde avocado met zalm

Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de massa.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en meng het voorzichtig door elkaar.

Schep de vulling in de lege avocado schillen.

Serveer de gevulde avocado meteen.

gevulde avocado met zalm

Dit recept is niet Voedselzandloper proof. Indien je de de crème fraîche door mayonaise vervangt wel. 

Lasagne met pompoen
Video: Unboxing Food we Love box - The Culy Edition
Bewaar
39 Comments
  • Kathleen .van mighem

    24 maart 2017 at 12:41 Beantwoorden

    Wordt híer vanavond gemaakt ziet er hemels lekker uit

  • Yvonne

    16 mei 2015 at 15:55 Beantwoorden

    Het was héééérlijk. Het ziet er heel smakelijk uit en het is heel lekker. Ik ga het vanavond weer maken.

  • Astrid

    30 april 2015 at 21:51 Beantwoorden

    Om het verkleuren van de avocado tegen te gaan, moet je de avocadopit terug tussen de blokjes leggen…

  • Els

    16 april 2015 at 21:37 Beantwoorden

    Vanavond klaargemaakt en heb er nog wat tomaat in fijne stukjes gesneden erbij gedaan. En zelfgemaakte mayonaise gebruikt ipv crème fraiche. Super lekker!

    • Els

      16 april 2015 at 21:40 Beantwoorden

      Mss nog een ideetje voor je blog: hoe zelf mayonaise maken? Want dat staat er volgens mij nog niet op. Of mss heb ik niet goed genoeg gezocht, kan ook 😉

  • Yvon

    5 november 2014 at 11:58 Beantwoorden

    lekker!! Ik wil dit maken voor de kerst als voorgerecht met eventueel nog een fris soepje erbij, heb je nog tips?

    • Pauline

      5 november 2014 at 18:06 Beantwoorden

      Een koud komkommersoepje is er lekker bij. Een warme soep vind in persoonlijk minder.

  • Aat

    5 oktober 2014 at 18:10 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt met bosuitje zoals eerdere reacties suggereren. Het is qua eenvoud en smaak een absolute topper. Ik voeg dit recept toe aan mijn “repertoire”.

  • dinie de jong

    13 september 2014 at 12:40 Beantwoorden

    ik vind nergens mayonaise in het recept wel creme fraiche.\r\nik ga het voor vanavond maken volgens recept maar wel een bosuitje .i.p.v.rode ui

  • Mirjam

    21 juli 2014 at 18:59 Beantwoorden

    Hmm lekker. Ik heb het gemaakt met een bosuitje en huttenkase!

  • vivian

    13 mei 2014 at 12:56 Beantwoorden

    Ik dacht, laat ik het gewoon maken zoals het er staat maar ik weet het nu heel erg zeker, ik vind rauwe ui echt zo vies bleeeggghhh…\r\nMaar verder was het heerlijk en de volgende laat ik de ui gewoon achterwegen 🙂

  • Elsemiek

    10 maart 2014 at 20:53 Beantwoorden

    Heerlijk! Een truc: de pit niet weggooien maar in hetzelfde bakje leggen als bijv je avocadostukjes of guacamole. De avocado verkleurt dan (veel) minder snel!

  • vera

    5 maart 2014 at 23:25 Beantwoorden

    Heerlijk en super eenvoudig te maken! Mijn man vond het de “bom”!

  • Sarah Van Loo

    3 maart 2014 at 15:18 Beantwoorden

    Dat ziet er héérlijk uit! Ga ik zeker eens maken!

  • Rixtje

    25 februari 2014 at 12:20 Beantwoorden

    De mayonaise zou je die ook kunnen vervangen voor (soja) yoghurt/kwark?

  • Lies

    2 februari 2014 at 14:51 Beantwoorden

    We zitten nog wat na te genieten, ze waren heerlijk!

  • Marrije

    28 januari 2014 at 20:06 Beantwoorden

    Net gemaakt en gegeten. HEERLIJK!!

  • Petra

    28 januari 2014 at 19:26 Beantwoorden

    HmmmmmHet ziet er zeer smakelijk uit…

  • aMuse Rouge

    28 januari 2014 at 17:37 Beantwoorden

    Avocado en zalm zijn àltijd goed!\r\n\r\nProficiat met het succes van je boek 🙂

  • Tedje

    28 januari 2014 at 16:47 Beantwoorden

    Oh yum wat een heerlijk recept!

  • louise

    28 januari 2014 at 16:40 Beantwoorden

    Als mayonaise gebruikt wordt volgens de voedsel zandloper welke mayo raadt je dan aan.\r\ndit recept wil ik ook maken. Het ziet er lekker uit,,\r\nLouise

    • Pauline

      28 januari 2014 at 20:11 Beantwoorden

      Zelfgemaakte is het beste. Maar ik gebruik zelf graag de mayonaise van Ton, te koop bij Marqt.

  • Marloes

    28 januari 2014 at 15:54 Beantwoorden

    Wat een heerlijk en makkelijk recept! Ga ik zeker een keer uitproberen 😀

  • Kayleigh

    28 januari 2014 at 14:16 Beantwoorden

    Oooh dit lijkt me echt heel erg lekker!

  • Charlotte

    28 januari 2014 at 13:12 Beantwoorden

    Lijkt me een top gerecht! Maar eh, mayo beter dan crème fraiche, het blijft gek klinken.

  • Marieke

    28 januari 2014 at 13:00 Beantwoorden

    Wat een super gerecht! Ik hou van de combinatie van avocado en zalm. Ga ik onthouden!

  • Mandy

    28 januari 2014 at 12:51 Beantwoorden

    Mmm ziet er heerlijk uit! Binnenkort eens uitproberen.

  • Saskia - Blij Suikervrij

    28 januari 2014 at 10:54 Beantwoorden

    Yum! Ik vulde toevallig laatst nog een avocado met o.a. kikkererwten en wortel, maar deze variant lijkt me zeker ook het proberen waard!

  • Manon

    28 januari 2014 at 09:48 Beantwoorden

    Lekker! Ik hou van avocado’s!

  • Renata

    28 januari 2014 at 09:33 Beantwoorden

    Heerlijk ziet het eruit! Ik maak het meestal met garnalen.\r\nZou het met kipfilet net zo smakelijk zijn? Lijkt me lekker om als voorgerechtje te serveren voor vriendinnen, maar ja… Er is er weer 1 die geen vis lust.

    • Pauline

      28 januari 2014 at 10:33 Beantwoorden

      Ja met gerookte kipfilet is denk ik heel lekker.

  • MySimplySpecial

    28 januari 2014 at 09:06 Beantwoorden

    Lekker! Dit wil ik zeker een keer maken.

  • Monique

    28 januari 2014 at 08:54 Beantwoorden

    Ziet er zeer smakelijk uit, eergisteren hebben we de avocado met garnalen uit je boek nog gegeten, heerlijk!

  • Karin - the F girl

    28 januari 2014 at 08:44 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit Pauline! Avocado en gerookte zalm is al tijden een favoriet bij mij. Heerlijk wat goede vetten binnen krijgen (ik mag wel wat meer aandikken ;-)) en toch zalig gezond!

Plaats een reactie