Gevulde avocado

Gevulde avocado

Is deze gevulde avocado geen plaatje om te zien? Zo zie je maar, dat de manier van presenteren veel doet. Je kunt dit voorgerecht helaas niet ver van tevoren klaarmaken, want avocado verkleurt snel. Maar dit recept voor de gevulde avocado met zalm is zo easy, dat de klus zo is geklaard. Een lekker en gezond voorgerecht voor de feestdagen! Op zoek naar nog meer feestelijke gerechten? Bekijk hier al onze kerstrecepten!

Gevulde avocado

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 avocado's
  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 rode ui
  • Sap van een halve citroen
  • 1 el crème fraîche
  • Handje verse dille
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit.

  2. Snijd de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks natuurlijk nog nodig.

  3. Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en doe ze in een kom.

  4. Pel en snipper de rode ui, snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.

  5. Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de dille fijn en voeg dit toe aan de rest.

  6. Breng op smaak met peper en zout en meng het voorzichtig door elkaar.

  7. Schep de vulling in de lege avocado schillen. Serveer de gevulde avocado meteen.

Gevulde avocado

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (50 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in