dulce de leche broodjes

Dulce de Leche broodjes met Pecannoten

Zoete broodjes bakken betekent spreekwoordelijk gezegd, dingen zeggen om een goede indruk achter te laten. Nou ik kan je verzekeren dat je met deze dulce de leche broodjes een goede indruk achter laat. Ik maakte deze broodjes voor de kerstbrunch op 2e kerstdag en ik scoorde er punten mee.

Dulce de leche maak je van gecondenseerde melk.
Dit zit in een blikje en koop je in de supermarkt. Ik heb altijd wel een blikje staan omdat je er de meest lekkere dingen mee kunt maken. Fudge, caramelsaus, ijs maar ook deze zoete broodjes. Zelf maakte ik de helft van dit recept, maar dat is wel wat weinig, als je met 4 personen bent. Want ik kan je verzekeren, aan één heb je niet genoeg en aan twee ook niet….

DSC_0262

Ingrediënten voor 12 -16 st.
500 gr bloem
200 ml water
110 ml melk
30 gr zachte roomboter
7 gr gist
10 gr zout
1 blikje gecondenseerde melk
Flinke hand Pecannoten

Zo maak je het
Zet het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan en giet er water op. Laat het blikje minimaal 2,5 uur koken en zorg dat het continu onder water staat. Kijk hier voor meer info over hoe je dulce de leche maakt.

Dit kan je trouwens ook prima de avond van te voren doen. Bewaar de caramelpasta tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de melk en het water kort in de magnetron. Het moet lauwwarm aanvoelen, dus niet heet. Wat je ook kunt doen, is de koude melk mengen met heet water uit de kraan.

Voeg de gist toe aan de melk en roer het even door. Zet het even weg, zodat de gist kan gaan werken.

Stop de bloem met het zout in je keukenmachine. (of in een kom als je met de hand kneed)

Voeg de melk toe en kneed er een soepel deeg van.

Voeg tenslotte de zachte roomboter beetje bij beetje toe.

Kneed net zo lang totdat het deeg soepel aanvoelt en je een vliesje kunt vormen van het deeg. Dit betekent als je een stukje deeg uit elkaar trekt, er een soort vlies moet ontstaan.

Leg het deeg in een met olie ingevette kom en laat het op een warme plek, afgedekt (onder een theedoek of plastic) 3 kwartier tot een uur rijzen. Het deeg is voldoende gerezen als het in volume verdubbeld is.

Vet je werkplek in met wat zonnebloem olie en rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap.

dulce de leche broodjes

Verdeel de dulce de leche over het deeg met een mes. Hak de pecannoten grof en verdeel deze over de karamel pasta.

Rol het deeg nu voorzichtig op en snijd het in 12 tot 16 gelijke plakken.

zoete broodjes

Je kunt de broodjes los op een bakplaat leggen, maar je kunt ze ook in een ingevette springvorm leggen.

Laat de zoete broodjes nu weer 3 kwartier rijzen op een warme plek.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden.

Bak de dulce de leche broodjes in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar.

Het kan zijn dat de dulce de leche een klein beetje uit de broodjes loopt, maar dit is niet erg. Dit geeft een lekker karamel laagje aan de broodjes.

Serveer met roomboter.

dulce de leche broodjes

How To Zelf bechamelsaus maken
The Basics #3 Salades en Dressings maken
Bewaar
20 Comments
  • Yuri

    8 september 2015 at 15:08 Beantwoorden

    Net gemaakt en nog warm eentje geprobeerd, heerlijk wat een lekker broodje!\r\nBedankt voor dit prima recept.

  • shabnam

    28 juni 2014 at 21:33 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nAls ik in plaats van pecannoten walnoten gebruik, zou de broodtjes net zo lekker smaken?

    • Pauline

      29 juni 2014 at 18:10 Beantwoorden

      Jahoor, je kunt iedere noot nemen die je lekker vindt!

  • Ineke

    4 maart 2014 at 08:16 Beantwoorden

    Hoeveel calorieën levert het op? \r\nWel fijn als de voedingswaarde vermeld wordt.

    • Pauline

      4 maart 2014 at 12:48 Beantwoorden

      Dat wil je bij dit recept niet weten. En ik ben geen diëtiste dus daarom vermeld ik geen voedingswaardes.

      • suzy elliot

        13 maart 2014 at 11:19 Beantwoorden

        goed antwoord!!

  • Cora

    26 januari 2014 at 09:17 Beantwoorden

    Ik begrijp dat je verse gist hebt gebruikt? Kan het ook met droge gist en moet het recept dan aangepast worden?

  • esther

    26 januari 2014 at 08:30 Beantwoorden

    Ohhhhh ….dit lijkt mij heerlijk……morgen maar meteen naar de winkel …..en bakken maar …thnks voor het recept

  • Lis

    25 januari 2014 at 14:18 Beantwoorden

    deze ga ik zéker proberen! yum

  • kookwinkelhuis

    25 januari 2014 at 11:57 Beantwoorden

    Oh, dit lijkt me zo fantastisch lekker!! Ik durfde het tot nu toe nooit aan met dulche de leche. Toch maar eens proberen.

  • Manon

    25 januari 2014 at 11:11 Beantwoorden

    Oh dit ziet er weer heerlijk uit, het water loopt me in de mond.

  • Brenda

    25 januari 2014 at 09:23 Beantwoorden

    Mijn dulce de ldche ziet er altijd veeel donkerder uit en is veel dikker….

    • Pauline

      25 januari 2014 at 11:07 Beantwoorden

      Klopt hoor, deze dulce de leche was iets aan de dunne kant. Het beste is om het minimaal 2 uur te laten koken.

  • MySimplySpecial

    25 januari 2014 at 09:10 Beantwoorden

    Wat lekker! Heb je nog meer recepten waar je dulce de leche in kan verwerken?

    • Pauline

      25 januari 2014 at 11:08 Beantwoorden

      Ja zeker. Als je de zoekfunctie gebruikt, zal je ze vinden.

  • Roxanne

    25 januari 2014 at 08:36 Beantwoorden

    Lekker! Lijkt veel op de heerlijke cinnabuns

  • Curly Creative

    25 januari 2014 at 08:26 Beantwoorden

    neeeeee wat doe je me aan,,,,,mmmmm\r\n\r\n<3

  • Mirjam

    25 januari 2014 at 08:16 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk! Helaas ben ik de enige hier in huis die noten lust. :(\r\nZou je dit niet ook met een blikje croissantdeeg kunnen maken?? Denk zelf van wel. Wordt het alleen wat brosser.

Plaats een reactie