mini saucijzenbroodjes

Mini Saucijzenbroodjes

Ik heb het lekker eten niet van een vreemde. Nou zijn mijn ouders niet zo van de Haute Cuisine, maar wat ze eten moet goed zijn. Zo hadden wij vroeger altijd groentes uit eigen tuin, voor goede aardappelen werd rustig de hele provincie door gecrossed en 100 km omrijden voor een lekker ijsje is mij niet vreemd. Ik heb altijd tegen mijn vader gezegd dat hij een lijst moet bijhouden, want hij kan precies opnoemen bij welke zaak je de lekkerste frieten krijgt, waar je goed ijs scoort en welke bakker de lekkerste saucijzenbroodjes maakt.

Toen ik nog in Groningen woonde was er een bakker bij mij in de buurt die hele lekkere saucijzenbroodjes verkocht. Van goed bladerdeeg en met een vulling van lekker pittig gekruid gehakt. Speciaal voor mijn vader plaats ik nu het recept voor mijn mini saucijzenbroodjes die ik gewoon zelf gemaakt heb. Het leuke van de kleine broodjes is dat je ze ook als borrelhapje kunt serveren. Leuk voor de jaarwisseling!

Ingrediënten voor 16 st.
1 grote lap bladerdeeg (uit de koeling)
300 gr rundergehakt
1 teen knoflook
1 el ketjap
1 ei + 1 extra
Handje paneermeel
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe het gehakt in een kom. Pers de teen knoflook uit boven de kom en voeg de ketjap en flink wat peper en zout toe.

mini saucijzenbroodjes

Voeg een ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar.

Het mengsel moet plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op de bakplaat.

Snij het in de lengte doormidden met een pizzames.

Verdeel het gehaktmengsel over beide helften van het bladerdeeg. Doe dit een beetje in het midden.

Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan.

mini saucijzenbroodjes

Snij de lange repen in kleine stukken van ongeveer 3 cm breed.

Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

Bak de mini saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

mini saucijzenbroodjes

happynewyear

Rode uienchutney
Fijne Feestdagen
Bewaar
52 Comments
  • Monique Ouderland

    25 februari 2017 at 16:37 Beantwoorden

    Waar kan ik bladerdeeg kopen. Ik heb het nu geprobeerd met filodeeg.

    • Annika

      28 februari 2017 at 09:38 Beantwoorden

      Bladerdeeg kun je gewoon kopen bij de AH. Ligt in het vriesvak. Verse bladerdeeg verkopen ze meestal ook, in de koeling of bij de Turkse supermarkt.

  • Gerda Bulthuis

    11 februari 2017 at 13:46 Beantwoorden

    Pauline, sorry voor mijn vraag ,op pagina 2 staan antwoorden genoeg.

    • Pauline

      11 februari 2017 at 15:35 Beantwoorden

      Geen probleem en het antwoord is Yes. Ik zou ze helemaal afbakken en de volgende dag weer opnieuw opwarmen.

  • Gerda Bulthuis

    11 februari 2017 at 13:41 Beantwoorden

    Pauline,
    Kan ik het ook een dag van te voren maken ? of nu maken en morgen afbakken ?
    Hoor graag van je

    Groet Gerda

  • Bonny

    8 februari 2017 at 11:16 Beantwoorden

    Zou je dit ook op voorhand kunnen maken , koel zetten en net voor je bezoek komt in de oven kunnen zetten? dankje

  • Karen

    28 januari 2017 at 11:20 Beantwoorden

    Net weer gemaakt. Heerlijk en zo makkelijk te maken. Dank je wel!

Plaats een reactie