Kipcocktail
Op zoek naar een licht voorgerecht? Dan is deze kipcocktail een echte aanrader! Een frisse kipcocktail gemaakt met gerookte kipfilet, mango en avocado. Je kunt met het fruit naar smaak variëren, want een kipcocktail met mandarijn of ananas is net zo lekker. Een ideaal voorgerecht voor tijdens de feestdagen. Het is even wat snijwerk, maar verder is het maken van deze kipcocktail een appeltje eitje! Hou je meer van vis? Maak dan eens onze garnalen cocktail 2.0.
Je kunt deze kipcocktail ook in een slablad serveren!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 gerookte kipfilets
- 2 mango's
- 2 avocado's
- 1 rode ui
- 80 gr maïs
- Handjevol rucola
- Sap van een 1/2 citroen
- 2 el mayonaise
- Handjevol cashewnoten
- 1 tl kerriepoeder
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de gerookte kipfilets in blokjes.
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe hetzelfde met de mango’s.
Snipper de rode ui fijn.
Let de maïs even uitlekken. Meng alle ingrediënten in een mengkom en voeg de uitgelekte maïs toe.
Maak een sausje van de mayonaise, het citroensap en de kerrie en breng dit op smaak met wat peper en zout.
Meng de saus door de rest van de ingrediënten en voeg als laatste de cashewnoten toe.
Serveer de kipcocktail in mooie glazen en garneer met wat rucola.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in