chocolade cakerol

Chocolade cakerol met espresso room

Oh boy, de titel behoeft verder geen uitleg. Een chocolade cakerol met koffie room is verwennerij ten voeten uit. Ik ben een coffeelover en dat ik dit graag in toetjes verwerk heb je al eerder voorbij zien komen op mijn blog. Maar koffie in combinatie met chocola is helemaal goddelijk.

Zo’n chocolade boomstam, ook wel bûche de noël genoemd, zie je in deze tijd van het jaar vaak voorbij komen. Vaak wordt hij dan nog afgemaakt met een flinke laag chocolade ganache, alsof dit alleen nog niet hemels is. Ik heb de cakerol verder vrij basic gehouden, de espresso room maakt het voor mij al lekker genoeg. Om het een extra kerstig tintje te geven, bestrooide ik de boomstam nog even met poedersuiker, dat was precies de finishing touch die deze verwennerij nodig had.

Ingrediënten voor 8 personen
Voor het biscuit
5 eieren
120 gr suiker
100 gr bloem
40 gr cacao
20 gr maïzena
1 tl vanille extract
Snuf zout

Voor de vulling
250 ml slagroom
2 zakjes espresso poeder
2 el heet water
2 el suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
biscuit luchtig kloppen

Klop de eieren met de suiker en het vanille extract gedurende 10 minuten luchtig.

Spatel voorzichtig de bloem, cacao, maïzena en een snuf zout door het mengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de plaat. Spreid het goed uit en zorg dat het niet dikker dan een cm is.

Bak het biscuit in 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
espresso room

Klop in de tussentijd de slagroom met de suiker op. Laat de espresso oplossen in het water en spatel dit door de room.

Haal het biscuit uit de oven en rol hem met bakpapier en al voorzichtig op. Laat de rol zo afkoelen.
chocolade cakerol

Als hij afgekoeld is, rol je hem uit en verdeel je de vulling over de cake. Rol hem daarna voorzichtig op en laat de cakerol opstijven in de koelkast.

Garneer de chocolade cakerol voor het serveren met poedersuiker.

Bewaar de cakerol tot gebruik verpakt in aluminiumfolie in de koelkast.

chocolade cakerol

 

 

fijnefeestdagen

 

Tips voor de kerstbrunch
Online kerstinkopen doen bij Culishop
Bewaar
18 Comments
  • Nicky

    3 januari 2017 at 08:17 Beantwoorden

    Nieuwjaarsdag deze rol gemaakt, Heb hem in de lengte gerold, had beter in de breedte gekund, dan had ik meer “rol” gehad, dus bij mij zag hij er iets minder mooi uit, Smaak is heerlijk!

  • roos

    21 december 2014 at 11:15 Beantwoorden

    Waar kan je die espresso poeder kopen? En heb je nog een speciaal merk gebruikt?\r\nIk ga deze maken voor kerst als dessert met vanille ijs en warme kersen.

    • Pauline

      21 december 2014 at 18:28 Beantwoorden

      In de supermarkt. Het is gewoon oploskoffie 🙂

  • Bibi

    15 december 2013 at 17:47 Beantwoorden

    Ik heb de ingrediënten ervoor in huis. Ziet er wel erg lekker uit! Maar heb zojuist al je pistache semifreddo gemaakt!

  • Elize

    13 december 2013 at 10:22 Beantwoorden

    Yum!!

  • Marja

    12 december 2013 at 15:43 Beantwoorden

    Oh…wat ziet dát er lekker uit! Die moet ik gewoon ook uitproberen! Lijkt me verukkelijk! Bedankt voor je recept! Groetjes. 🙂

  • Linda

    11 december 2013 at 21:23 Beantwoorden

    Wow dat ziet er heerlijk uit! Komt weer op mijn verlang-maak-lijstje!

  • Anouk

    8 december 2013 at 22:54 Beantwoorden

    Ohh die moet ik snel eens maken! Ziet er heerlijk uit

  • Els

    8 december 2013 at 21:51 Beantwoorden

    Whoaaa! Morgen maar als toetje maken:)!

  • Kelly

    8 december 2013 at 21:05 Beantwoorden

    Oooooh hmm dat klinkt erg goed!

  • MySimplySpecial

    8 december 2013 at 16:37 Beantwoorden

    Oh wat lekker lijkt me dat!

  • Anoeska

    8 december 2013 at 14:45 Beantwoorden

    Oei oei wat slecht maar oh zo lekker!

  • Noortje

    8 december 2013 at 14:32 Beantwoorden

    Ziet er goddelijk uit! \r\nIk ga hem nu ook maar eens maken denk ik, heb toch alle spullen al in huis ;)\r\n\r\nxx

  • Juliette

    8 december 2013 at 14:28 Beantwoorden

    Ohhh ziet er heerlijk uit!!

  • Brenda

    8 december 2013 at 14:10 Beantwoorden

    Oh my.. wat ziet hij er lekker uit! Ik kan me voorstellen dat hij op was voor je er erg in had 😉

Plaats een reactie