Plantaardige Hangop met kaneelappeltjes
Ik hou van hangop omdat het zo lekker dik en luchtig is. Hangop betekent uitgelekte yoghurt en dat is ook precies wat het is. In feite onttrek je het vocht uit de yoghurt waardoor een dikke romige massa overblijft.
Maar wist je dat je ook hangop van een plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Mild & Creamy) kunt maken? In principe werkt het hetzelfde. Je laat het minimaal 12 uur uitlekken in een kaasdoek of theedoek en er blijft een lekkere volle massa over.
Ik heb er gebakken kaneelappeltjes aan toegevoegd. Een lekker verwen ontbijtje om extra van te genieten. Goed begin van de dag toch?
Ingrediënten voor 1 persoon
250 gr Alpro Mild & Creamy
1 appel
1 tl kaneel
Handje Pecannoten
Zo maak je het
Zet een zeef op een kom en bekleed deze met een schone theedoek of kaasdoek.
Giet de Alpro Mild & Creamy er op en zet de kom in de koelkast.
Na 12 uur is de substantie voldoende uitgelekt.
Verwijder het klokhuis en snij de appel in partjes.
Strooi de kaneel over de appeltjes en bak de appeltjes rondom aan in wat olijfolie.
Serveer de appeltjes op de plantaardige hangop en garneer het met wat pecannoten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan