Plantaardige Hangop met kaneelappeltjes

Ik hou van hangop omdat het zo lekker dik en luchtig is. Hangop betekent uitgelekte yoghurt en dat is ook precies wat het is. In feite onttrek je het vocht uit de yoghurt waardoor een dikke romige massa overblijft.

Maar wist je dat je ook hangop van een plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Mild & Creamy) kunt maken? In principe werkt het hetzelfde. Je laat het minimaal 12 uur uitlekken in een kaasdoek of theedoek en er blijft een lekkere volle massa over.

Ik heb er gebakken kaneelappeltjes aan toegevoegd. Een lekker verwen ontbijtje om extra van te genieten. Goed begin van de dag toch?

Ingrediënten voor 1 persoon
250 gr Alpro Mild & Creamy
1 appel
1 tl kaneel
Handje Pecannoten

Zo maak je het
Zet een zeef op een kom en bekleed deze met een schone theedoek of kaasdoek.

Giet de Alpro Mild & Creamy er op en zet de kom in de koelkast.

plantaardige hangop
Na 12 uur is de substantie voldoende uitgelekt.

Verwijder het klokhuis en snij de appel in partjes.

gebakken kaneelappeltjes

Strooi de kaneel over de appeltjes en bak de appeltjes rondom aan in wat olijfolie.

Serveer de appeltjes op de plantaardige hangop en garneer het met wat pecannoten.

plantaardige hangop

Healthy Portobello Pizza
De viswijzer
Bewaar
8 Comments
  • Blanche

    13 december 2014 at 23:00 Beantwoorden

    Ik heb dit geprobeerd met vanille-soyajoghurt en peer in plaats van appels, verukkelijk! Ik wist eerder niet van het bestaan af van hangop haha maar het is erg lekker!

  • Roos

    23 januari 2014 at 17:13 Beantwoorden

    Hoeveel kcal zitten hier in?

  • Anoeska

    10 november 2013 at 01:51 Beantwoorden

    Oeeeh dat ziet er heerlijk uit. Ik houd van kaneel!

  • Con leche

    5 november 2013 at 16:08 Beantwoorden

    Lekker om eens een plantaardige variant te maken. Met gewone yoghurt wordt het bij mij vaak erg zuur…

  • Nanda

    4 november 2013 at 19:54 Beantwoorden

    Oh warme appeltjes zijn zo lekker! Ik carameliseer ze ook vaak, en dan lekker door de yoghurt 🙂

  • MySimplySpecial

    4 november 2013 at 17:21 Beantwoorden

    Lekker die appel en kaneel erbij!

  • Dita

    4 november 2013 at 14:43 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit!

Plaats een reactie