aardappeltjes uit de oven

Parmezaan aardappeltjes uit de oven

Ik hou van recepten uit de oven. Je gooit er iets in en een half uur later is het klaar. Easy does it! Zo ook deze Parmezaan aardappeltjes uit de oven, super simpel, maar met een heerlijk resultaat. De Parmezaan geeft een heerlijk krokant korstje aan de aardappeltjes. I like!

Wij aten vroeger heel vaak aardappelen, zo vaak dat het op den duur mij neus uit kwam. Ik kreeg meestal gekookte aardappel en in de zomer bakte mijn vader ze vaak in roomboter. En dat is best een klusje, want de aardappelen werden eerst geschild, gewassen, gekookt, gesneden en daarna nog gebakken. En met de wijsheid van nu, begrijp ik niet dat mijn vader nooit aardappeltjes uit de oven maakte. Dat had je heel wat kostbare tijd bespaard, pap.

Je kunt deze aardappeltjes als bijgerecht eten bij een stukje vis of vlees. En het is ideaal als je meerdere eters krijgt. Je maakt in één keer een grote schaal vol en de oven doet de rest.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr krieltjes
40 gr Parmezaan
Paar klontjes roomboter
1 tl tijm
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de krieltjes en verwijder oneffenheden.

Verdeel de aardappeltjes over een ingevette ovenschaal. Je kunt ook een scheutje olijfolie op de bodem gieten.

Breng de aardappeltjes op smaak met de tijm en peper en zout.

Rasp de Parmezaan over de krieltjes en verdeel een paar klontjes roomboter er over heen.

Parmezaan aardappeltjes

Rooster de aardappeltjes in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin in de oven.

Hussel het tussentijds even door elkaar.

Serveer de Parmezaan aardappeltjes uit de oven bij vlees of vis.

aardappeltjes uit de oven

 

10 leuke Sint Cadeautjes
Lekker recept voor pepernoten
Bewaar
25 Comments
  • sandra

    24 december 2015 at 17:49 Beantwoorden

    klinkt superlekker! ik ga het ook eens proberen

  • Annet

    4 oktober 2015 at 12:21 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt, van kant-en-klare krieltjes, dus zonder schil. Werden bij ons ook niet bruin. \r\nVolgende keer weer proberen met helelucht en grill combi. Want lekker waren ze wel! \r\nIdee, wat teentjes knoflook mee laten bakken. Super lekker!

    • Sabine

      21 november 2015 at 15:27 Beantwoorden

      Als ik krieltjes uit de oven maak, bekleed ik mijn rooster met een (dubbelgevouwen) vel bakpapier en leg daar de krieltjes op. Vaak worden ze dan wel bruin, althans beter in de ovenschaal.

  • Giovanna

    22 december 2014 at 14:50 Beantwoorden

    Kun je ook aardappelen en vlees tegelijk in de oven bakken? Ook als deze een andere temperatuur en tijd nodig hebben?

    • Pauline

      23 december 2014 at 11:30 Beantwoorden

      Jawel hoor. Ik zou dan de laagste temperatuur aanhouden. Het enige is dat het bakproces dan wat langer duurt.

  • Catalina

    16 december 2014 at 15:24 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\n\r\nIs het ook mogelijk dit gerecht een dag van te voren te maken en de volgende dag in de oven (afgedekt) op te warmen?\r\n\r\nBij voorbaat dank voor je reactie.

  • Marion

    22 september 2014 at 19:24 Beantwoorden

    Pauline het was heerlijk!\r\nToch heb ik nog een vraagje. Heb het precies gedaan zoals jij omschreef, 200 graden en heteluchtstand. Ze werden helaas niet bruin.

  • Evie

    6 september 2014 at 18:12 Beantwoorden

    0 gr. parmezaan!???????\r\nik snap het niet echt.

  • Christian

    25 juni 2014 at 17:23 Beantwoorden

    Zocht een makkelijk overgereikt met aardappels en kaas. Het zit nu in de oven en ik ben benieuwd. Bedankt!

  • Karen van der Heijden

    21 november 2013 at 09:45 Beantwoorden

    Bedoel je met “”roosteren”” gewoon de hetelucht-oven stand of de grill-stand?

  • Daniëlle

    20 november 2013 at 15:33 Beantwoorden

    Mmm, dat ziet er lekker uit zeg. Vooral met parmezaan en tijm!

  • Melissa

    19 november 2013 at 11:39 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nZijn dit krieltjes in de schil?\r\nZiet er (weer!!) erg lekker uit!

  • Anoeska

    17 november 2013 at 21:32 Beantwoorden

    Hmm lijkt me erg lekker. Je kunt zoveel verschillende dingen doen met aardappeltjes, alleen heb je vaak de neiging om het alleen maar te bakken of te koken. Heel leuk om deze een keer uit te proberen!

  • MySimplySpecial

    17 november 2013 at 11:27 Beantwoorden

    Ja ik ben ook gek op gerechten uit de oven. lekker makkelijk! Dit ziet er ook weer heerlijk uit.

  • Simone

    17 november 2013 at 09:47 Beantwoorden

    Lekker Pauline. Dit soort simpele recepten zijn toch gewoon vaak de beste!

  • Dita

    17 november 2013 at 09:45 Beantwoorden

    Lekker, dit ga ik gelijk morgen maken

  • Brenda Andriese

    17 november 2013 at 09:20 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk, maarrre…… niet zandloperproof 😉

    • Pauline

      17 november 2013 at 15:10 Beantwoorden

      Nee alle Voedselzandloper recepten vind je in de gelijknamige categorie

Plaats een reactie