Krieltjes uit de oven

Krieltjes uit de oven

Dit zijn niet zomaar krieltjes uit de oven! Dit krieltjes recept is namelijk extra lekker, doordat we er als smaakmaker Parmezaanse kaas overheen hebben geraspt. Hebben jullie wel eens gehoord van umami? Net zoals zout, zoet, zuur en bitter is dit een basissmaak. Het is van oorsprong een Japans woord dat ‘heerlijkheid’ betekent en in umami zitten zowel zoute als zoete smaken. Parmezaanse kaas is hiervan het ideale voorbeeld!

 

 

 

Uit de oven

Oké terug naar die krieltjes dus we in de oven hebben bereid. Wij houden echt van recepten uit de oven. Je zet een schaal in de oven en een half uur later is het klaar. Easy does it! Zo ook ook deze krieltjes uit de oven met de Parmezaan. Simper simpel, maar met een heerlijk resultaat! De Parmezaanse kaas geeft er naast de smaak ook nog eens een lekker krokant korstje aan. Je kunt de krieltjes als bijgerecht eten met een stukje vlees of vis erbij. Ideaal ook als je meerdere eters krijgt dit gerecht. Je maakt in één keer een grote schaal vol, zet de krieltjes in de oven en de oven doet de rest!

Krieltjes uit de oven
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg krieltjes
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • Paar takjes tijm
  • Paar klontjes roomboter
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Was de krieltjes en verwijder eventuele oneffenheden.

  3. Verdeel de aardappeltjes over een ingevette ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Breng de aardappeltjes op smaak met de tijm en peper en zout. Rasp de Parmezaanse kaas over de krieltjes en verdeel een paar klontjes roomboter er over heen.

  4. Rooster de aardappeltjes in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Hussel het tussentijds even door elkaar.

  5. Serveer de krieltjes uit de oven bij vlees of vis.

Krieltjes uit de oven

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (62 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Aardappel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Kerst Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in