Quiche caprese

Mini Quiche Caprese

Ik hou van quiche, de combinatie van deeg en een lekkere vulling vind ik heerlijk. Het maken van een quiche is ook een goede manier om restjes uit de koelkast op te maken. In principe kan je bijna alles in een hartige taart stoppen wat je lekker vindt.

Ik heb deze keer mini quiche caprese gemaakt, leuk voor een feestje maar ook een heerlijk gerechtje bij de lunch. In Frankrijk eten ze deze kleine quiches vaak als voorgerecht, maar ik moet eerlijk bekennen dat het mij te veel vult als een voorgerecht. Dat is trouwens wel een “dingetje” bij mij, ik heb altijd trek en ik kan de keuken niet uitlopen zonder dat ik iets in mijn mond gestopt heb. Maar uitgebreid uit eten gaan, lukt mij niet, 3 gangen krijg ik nauwelijks op. En dan heb ik het nu over 3 gangen gezellig restaurant, eetcafé stijl, want haute cuisine is een ander verhaal natuurlijk.

Terug naar de quiche caprese, het is gewoon een lekker en simpel receptje. Snel klaar en super lekker. Geniet er van.

Quiche caprese

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes hartige taart deeg
3 eieren
100 ml room
1 bol mozzarella
40 gr Parmezaan
10 cherry tomaatjes
Handje pijnboompitjes
Peper en zout

Materialen
4 mini quiche vormpjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

mini quiche caprese

Laat het deeg ontdooien. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken of zelf een deeg maken.

Vet de vormpjes in met wat boter of een bakspray en verdeel het deeg over de vormpjes. Prik met een vork, gaatjes in de bodem.

Was de tomaatjes en halveer ze. Verdeel ze over de bodem van de vormpjes.

Klop de eieren met de room luchtig. Rasp de Parmezaan boven het mengsel en breng het op smaak met peper en zout.

mini quiche caprese

Giet het mengsel over de vormpjes.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de 4 vormpjes.

Verdeel wat pijnboompitten over de quiches.

Bak de mini quiche caprese in ongeveer 20 minuten af.

Quiche caprese

De viswijzer
Video: Unboxing 1000 en 1 smaken
Bewaar
25 Comments
  • Erwin Datema

    21 januari 2016 at 18:54 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt, vonden het vrij saai (kan ook tekort aan peper en zout zijn.\r\n2 per persoon gemaakt, de tweede serie met groene pesto gedaan. Was een hele verbetering. Een aanrader

  • Sjunoas

    23 december 2014 at 12:53 Beantwoorden

    Room? Slagroom of kookroom? \r\nHartige taart, kan dat ook met bladerdeeg?

    • Pauline

      25 december 2014 at 14:28 Beantwoorden

      Kan allebei en het kan zelfs met crème fraiche of kwark. En uiteraard kan bladerdeeg ook.

  • carine

    12 september 2014 at 22:44 Beantwoorden

    ik vroeg me af indien je het bladerdeeg door broodsneetjes en de room door gewone melk kunt vervangen en de quiche koud kunt opdienen ?

    • Pauline

      13 september 2014 at 11:11 Beantwoorden

      Nee melk wordt te dun. Koud kan wel en brood ook. Maar het wordt wel een ander recept dan.

  • carine

    12 september 2014 at 22:42 Beantwoorden

    graag had ik geweten of je mini quiches koud kunt serveren, en de bladerdeeg kunt vervangen door brood en room door melk?

  • Aline

    8 maart 2014 at 17:09 Beantwoorden

    Als ik ze voor morgen wil maken kan ik ze dan bewaren in de koelkast? Of zeg je nee niet doen want dan zijn ze echt niet meer lekker?

    • Pauline

      8 maart 2014 at 21:02 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed en dan morgen nog even kort opwarmen in de oven.

  • Jollieke

    25 februari 2014 at 20:29 Beantwoorden

    Zelf gebruik ik altijd muffinvormpjes voor mini-quiches. 1 plakje bladerdeeg uitrollen met deegroller en deze in 4en verdelen. Per vormpje dus maar 1/4 bladerdeeg. Leuk idd voor een high tea of als hapje op verjaardag!

  • Di

    4 november 2013 at 11:47 Beantwoorden

    Mmmm, klinkt heerlijk! Net gisteren nog een quiche gemaakt met prei, spekjes, landkers, kervel, peterselie en stukjes kip in bladerdeeg. Werd hier ook erg gesmaakt. 😉

  • Chris

    3 november 2013 at 16:32 Beantwoorden

    Ah dat heb ik ook altijd (altijd trek en altijd heel snel vol)! En fijne tip van Charlotte.

  • Charlotte

    3 november 2013 at 16:00 Beantwoorden

    Ah ik kan het hoor, ik krijg 3 gangen menu eetcafe stijl ook niet op! Precies hetzelfde hier haha.\r\n\r\nTrouwens, een tip om de quiche wat lichter te maken is de room vervangen door “yoghurt griekse stijl” van de AH. Niet per se minder lekker en skinnyproof!

    • Pauline

      4 november 2013 at 11:22 Beantwoorden

      Ja dat doe ik ook wel eens of ik gebruik kwark of ricotta kaas 😉

      • louise

        18 januari 2014 at 07:18 Beantwoorden

        Ik lees je recepten maar nog niet gemaakt. Is de quiche wel vlgs de zandloper voedingswijze. Ik dacht dat je zoiets juist moet vermijden vanwege de calorieën. \r\nGroetjes\r\nlouise

        • Pauline

          18 januari 2014 at 12:10 Beantwoorden

          Nee dit is niet Voedselzandloper proof. Alle Voedselzandloper recepten vind je in de gelijknamige categorie.

  • daphne

    3 november 2013 at 15:19 Beantwoorden

    ziet er heerlijk uit!\r\nliefs daphne\r\ndaphneroos.blogspot.com

  • Culinette

    3 november 2013 at 15:18 Beantwoorden

    Mmmmm. Heerlijk smulhapje.

  • Nanda

    3 november 2013 at 14:51 Beantwoorden

    Heerlijk! Quiches zijn ook zo ideaal om te maken 🙂

  • Hannie

    3 november 2013 at 14:16 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit. Ik heb vrijdag de herfstsalade gemaakt die was super lekker.

  • I scream beauty

    3 november 2013 at 13:56 Beantwoorden

    Leuk voor bij een high tea!

  • Astrid

    3 november 2013 at 11:41 Beantwoorden

    Lijkt me ook ideaal voor een high tea!

  • Mirjam

    3 november 2013 at 11:24 Beantwoorden

    Ooooh wat lekker! En super easy 🙂

  • Sylvia

    3 november 2013 at 10:37 Beantwoorden

    Heb ze nog nooit op deze manier gemaakt, ziet er goed uit 🙂

  • MySimplySpecial

    3 november 2013 at 09:46 Beantwoorden

    Lekker receptje!

Plaats een reactie