Flespompoensoep

Flespompoensoep

Een lekker herfstig soepje is deze flespompoensoep. Wij houden van de herfst: het heeft iets knus en gezelligs. Ook in de keuken kunnen we helemaal los met heerlijke herfstrecepten. Zoals dit recept voor flespompoensoep. Een hartverwarmend soepje wat je in een mum van tijd op tafel zet.

Flespompoen schillen

Moet je een flespompoen schillen of niet? Nee, dat hoeft niet persé. Daarom is dit recept ook lekker makkelijk. Je hoeft de flespompoen niet te schillen en het is makkelijk om te snijden. Een flespompoen is namelijk vrij zacht van zichzelf. De schil van de flespompoen wordt zacht door het koken en het geeft een mooi, oranje kleurtje aan je flespompoensoep.

Flespompoensoep maken

Zelf flespompoensoep maken is super makkelijk. Je zou voor dit pompoensoep recept eventueel zelfs voorgesneden pompoenblokjes kunnen gebruiken. Wij gebruikten voor deze pompoensoep een flespompoen, maar je kunt ook gewoon een oranje of groene pompoen gebruiken. Samen met een lekker stokbroodje is deze flespompoensoep een heerlijke en makkelijke maaltijd!

Flespompoensoep
Ingredient pompoen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote flespompoen (800 gr)
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 stukje foelie
  • 1 laurierblaadje
  • Olijfolie

Lekker met

  • Crème fraîche
  • Chilivlokken
  • Stokbrood

Zo maak je het

  1. Schil de flespompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes. Eventueel kun je ook voorgesneden pompoenblokjes kopen.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook grof. Fruit deze aan in wat olijfolie in een soeppan.

  3. Voeg de pompoenstukken toe en bak deze kort mee.

  4. Voeg vervolgens de kippenbouillon, foelie en laurier toe en breng de soep aan de kook.

  5. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 20 minuten koken.

  6. Verwijder de foelie en de laurier en pureer de soep glad met een staafmixer.

  7. Breng de pompoensoep eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

  8. Schenk de flespompoensoep in een kom en garneer eventueel nog met wat crème fraîche en chilivlokken. Lekker met een stokbroodje erbij.

Flespompoensoep

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Pompoen Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Kerst Koningsdag Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in