Snelle Pompoensoep

Ik hou van de herfst, het heeft iets knus en gezelligs! Bovendien is het dé maand van pompoenen en lekkere herfst recepten. Ik heb nu een snelle pompoensoep gemaakt. Het is een beetje een cheat recept omdat ik gebruik heb gemaakt van voorgesneden pompoen.

Het snijden van een pompoen is vaak een klusje en daar heb je niet altijd tijd voor en zin in. Nu vond ik in de supermarkt stukken pompoen, super handig voor een snelle pompoensoep. Ik heb hem verder heel simpel gehouden en gegarneerd met een lepel Griekse yoghurt. Dat geeft iets fris aan de soep.

Samen met een lekker broodje is dit een heerlijke maar vooral makkelijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr kippenbouillon
400 gr pompoen stukken
1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje foelie
1 blaadje laurier
Peper en Zout
Olijfolie

Garnering
4 el Griekse yoghurt

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.

Voeg de pompoenstukken toe en een liter bouillon.

Voeg de laurier en de foelie toe en breng de soep aan de kook.

Laat het ongeveer 20 minuten koken.

Verwijder de laurier en de foelie en pureer de soep glad met een staafmixer.

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Schenk de pompoensoep in een kom en garneer het met een flinke lepel Griekse yoghurt.

snelle pompoensoep

 

Getest: Chocoladeletters
Gestoofde wortelen met honing
Bewaar
23 Comments
  • Eefje

    7 januari 2017 at 21:27 Beantwoorden

    Mmmm pompoensoep altijd lekker en zo gemaakt! Nog een spannend maar o zo lekker ingrediënt erin: gember! Wat schijfjes mee laten koken en pureren. Geeft een heerlijke smaak aan de soep.

  • Judith

    25 februari 2016 at 19:05 Beantwoorden

    Hmm hij is heerlijk!

  • Lore Van Acker

    2 november 2014 at 22:59 Beantwoorden

    Als je er stukjes zwarte olijf in doet als garnituur, is dat ook erg lekker! Ik doe er ook steeds een flinke snuif ras el hanout in, heerlijk!

  • Fredriek

    1 juni 2014 at 14:14 Beantwoorden

    Om de pompoen makkelijk te kunnen snijden, kun je deze eerst in zijn geheel +/- 10 minuten koken. Daarna kun je deze verwerken voor soep of iets dergelijks.

  • Mary

    29 januari 2014 at 12:03 Beantwoorden

    Misschien nog even een tip voor het snijden van een kleine pompoen; zet hem ong. 20 minuten in een warme oven en je kunt hem daarna heel makkelijk schillen!

  • Dominique

    23 januari 2014 at 10:51 Beantwoorden

    Fijn recept en fijn dat ik hier altijd inspiratie voor gezonde gerechten kan vinden. Ik vind het soms wel een klein beetje hinderlijk dat er wat spatiefouten in de blog staan; dat maakt het lastiger te lezen. Samenstellingen moeten in het Nederlands namelijk altijd aan elkaar:\r\n\r\nherfst recepten –> herfstrecepten\r\ncheat recept –> cheatrecept/cheat-recept\r\nsuper handig –> superhandig\r\n\r\nIk zeg dit niet om de betweter uit te hangen, maar gewoon omdat dit soort dingen handig zijn om te weten zodat je schrijfsels beter te lezen zijn. 🙂

  • Karin

    23 november 2013 at 17:32 Beantwoorden

    Ik heb deze soep gemaakt,maar vond hem erg dun,waterig

  • Roos

    20 november 2013 at 18:07 Beantwoorden

    …Gewoon met schil kan koken en eten, scheelt al \r\neen hoop werk. En de.pitten kan.je dan weer opbakken en zo opsmikkelen…

    • Pauline

      20 november 2013 at 18:22 Beantwoorden

      Volgens mij kan dit alleen met een flespompoen want die heeft een zachtere schil.

      • Sandra

        19 juni 2014 at 13:08 Beantwoorden

        Hoi ik lees dit toevallig. Roos heeft gelijk hoor. Ik stoom de pompoen (stukken van ong. 400 gr.), na 15-20 minuten haal ik ze eruit, prak ze, leng het aan met water en voila: pompoensoep. Is 1 van de gerechten op het menu voor mijn kindje van 1 jaar. Ze eet een grote soepkom leeg.

        • Sandra

          19 juni 2014 at 13:11 Beantwoorden

          O ja mijn ervaring is dat de flespompoen een stuggere schil heeft (na het stomen) dan de oranje of groenige pompoen, terwijl het vruchtvlees allang zacht was. Tijdens het eten spuugde mijn dochter de schilletjes uit.

  • Roos

    20 november 2013 at 18:05 Beantwoorden

    Heerlijk idd! Maar ik weet dat je de flespompoen ook

    • Pauline

      20 november 2013 at 18:22 Beantwoorden

      Oh handig ik lees van onderen naar boven haha

      • Roos

        21 november 2013 at 10:30 Beantwoorden

        ja sorry er ging iets mis…. 🙂

  • Nettie

    20 november 2013 at 17:21 Beantwoorden

    Heerlijk pompoensoep yammie!!! Ik zal x proberen met foelie erin!

  • Channa

    20 november 2013 at 17:16 Beantwoorden

    Wat heb je toch fijne recepten.

  • Daniëlle

    20 november 2013 at 14:41 Beantwoorden

    Lijkt me lekker! Ik heb een paar weken geleden pompoensoep uit een zak gegeten, lekker simpel haha, maar vers lijkt het me nog lekkerder!

  • MySimplySpecial

    20 november 2013 at 10:01 Beantwoorden

    Goed om te weten dat er soms ook voorgesneden stukken verkocht worden! Ik heb namelijk ook niet heel veel zin in het snijden van pompoenen.

  • Jetske

    20 november 2013 at 09:17 Beantwoorden

    Heerlijk!\n\nIk vervang de laurier en de foelie door stuk laosgember ( evt beetje geraspt), drie (gekneusde) stengels lemongrass, doorgesneden limoen, korianderwortels, klein pepertje zonder zaadjes. \n\nVoor het pureren alles eruit. Evt peper naar smaak meepureren.\n\nAan het einde voeg ik klein pakje Cocos creme toe en flink wat koriander blaadjes. \n\nPompoensoep Thaise Stijl!\n\nBijna net zo snel maar weer heeel anders…

  • Joyce

    20 november 2013 at 08:39 Beantwoorden

    Ik ga het recept opslaan, ik heb het namelijk nog nooit geproefd.

Plaats een reactie