gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

Ik heb weer een heerlijk receptje voor jullie! Het is niet alleen heel erg lekker maar ook nog healthy ook. Ik heb inmiddels al 2 versies van deze gepofte zoete aardappel gemaakt. Dit was mijn eerste probeerseltje en dat pakte ontzettend goed uit. Ik heb deze gepofte aardappel gevuld met een pittige tomatensalsa en feta en dat is om te smullen.

Ik heb zelf voldoende aan 1 gevulde aardappel als hoofdmaaltijd. Maar mocht je een grotere eter zijn, dan kan je er het beste nog een lekkere salade bij maken.

Het is een makkelijk recept, het kost alleen even wat tijd voordat het klaar is. Maar in de tussentijd kan jij mooi op de bank ploffen met een leuk boek.

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote zoete aardappelen
2 tomaten
½  rode ui
½  rode peper
1 teen knoflook
100 gr fetakaas
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.

Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze in een ovenschaal.

Besprenkel de bataat met olijfolie en laat de zoete aardappelen in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven. De aardappel is gaar als deze zacht van binnen is.

tomatensalsa

Maak in de tussentijd de salsa. Was de tomaten en snij deze in partjes Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in blokjes.

Hak het teentje knoflook fijn, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn en voeg dit bij de tomaat.

Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak de peper fijn en roer dit door de tomaten.

Breng de salsa op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie.

Verkruimel de feta over de salsa.

Breek de zoete aardappel voorzichtig open met een vork.

Verdeel de salsa over de holtes van de aardappel.

Serveer de gepofte zoete aardappel warm.

gepofte zoete aardappel

 

Dit recept is Voedselzandloper proof!

Review Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi
Healthy Portobello Pizza
Bewaar
58 Comments
  • Kirsten

    4 september 2016 at 19:28 Beantwoorden

    Mmmmm…. ik at mijn vingers erbij op!!

  • Nienke

    29 april 2016 at 09:43 Beantwoorden

    Heb dit vorige week gemaakt en het terugdenken eraan doet mijn maag rammelen.\r\nHeeeeel lekker!\r\nIk heb de zoete aardappels in de folie gewikkeld. Was dat echt nodig?

  • Candice

    2 maart 2016 at 18:30 Beantwoorden

    Net gemaakt! SUPER lekker! thanks 🙂

  • Marina

    26 februari 2016 at 17:35 Beantwoorden

    Dit lijkt me heel lekker gaat het uit proberen

  • Marieke

    2 december 2015 at 19:02 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt en het was erg lekker! Ik heb er een salade bij gemaakt van spinazie, couscous, beetje rode ui, feta en cashewnootjes. Heerlijk!

  • Conchita

    24 november 2015 at 19:11 Beantwoorden

    Hoi hoi,\r\nIk heb het toevallig vandaag gemaakt maar het was toch niet zoals ik het mij had voorgesteld. Het was wel erg makkelijk om te maken. Maar helaas niet zo heerlijk als dat het bij uw eruit zag ☹️

  • Judith

    19 november 2015 at 16:20 Beantwoorden

    Heerlijk salsa recept, past perfect bij de zoete aardappel!

  • Nora

    21 juni 2015 at 00:29 Beantwoorden

    Ik heb het tijdens het vasten gemaakt. Ik had zoete aardappelen, maar wist niet goed wat ik ermee kon doen. Zo kwam ik op je site terecht via Google. Echt super lkkrrrr, heb er echt van genoten heerlijk. Ik maak het morgen weer? en kijk meteen bij je anderen recepten l??

  • Diede

    29 april 2015 at 14:34 Beantwoorden

    Ga dit vanavond maken! Wat is lekker om erbij te serveren (geen vlees)? Groetjess

  • Anna

    22 april 2015 at 18:53 Beantwoorden

    Hai Pauline, \r\nWat een mooie recepten heb je, wij zijn helemala geïnspireerd en willen graag wat gezonde recepten van jou uitproberen en zo wat meer gevarieerd en gezonder gaan eten, dus dank daarvoor!\r\n\r\nNu liggen de zoete aardappels in de kast en wil ik deze nu gaan bereiden. \r\nMoet je het poffen in alluminium folie of worden de aardappeld voldoende gepoft in een open ovenschaal?\r\n\r\nLiefs, \r\nAnna (mede namens Mai)

Plaats een reactie