Zoete aardappelfriet airfryer

Zoete aardappelfriet uit de oven

Zoete aardappelfriet is lekker en ook nog eens gezond ook. Een zoete aardappel is een knol en behoort in tegenstelling tot wat je zou denken niet tot de aardappel familie. De bataat, zo wordt dit gewas ook wel genoemd, is heel veelzijdig in gebruik. Je kan er puree van maken, je kunt hem roosteren, grillen, koken of poffen, maar je kunt er ook lekkere zoete aardappel frietjes uit de oven van maken. En weet je hoe je echt krokante frieten krijgt? zonder het gebruik van olijfolie. Ja echt! Natuurlijk nooit zo knapperig als gefrituurde frieten, maar het komt in de buurt.

Zoete aardappelfriet uit de oven

De zoete aardappel friet heeft een iets zoetige smaak en daarom vind ik het lekker om ze flink te kruiden. In principe kan je heel veel kruiden gebruiken die je lekker vindt, maar je kan ook enkel wat zout gebruiken. Doordat de frieten in de oven geroosterd worden, zijn ze nog gezonder. En wat is er nou lekkerder dan guilt free frieten eten? PS je kan ze ook in de Airfryer maken

rode vegetarische curry
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • Zeezout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch).

  2. Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. Ik schil de aardappelen niet, maar als je dit fijner vindt, kan dit natuurlijk wel. Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.

  3. Doe de frieten in een kom en voeg alle specerijen toe. Hussel het geheel goed door elkaar en spreid de frieten uit over een bakplaat bekleed met bakpapier.

  4. Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven. Meng het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.

  5. Serveer de frieten van zoete aardappel met mayonaise.

Zoete aardappelfriet airfryer

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (193 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Zoete aardappel Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Koningsdag Oven Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in