Snelle Pruimentaart

Wij hadden vroeger een pruimenboom in de tuin en die gaf best wel wat pruimen. Die verpakte ik netjes in zakjes en stalde ik uit in mijn pruimenkraam langs de weg. Meestal had ik het na een uur wel weer gezien, want er kwam nog geen hond langs. Niet zo gek als je in een dorp met 500 inwoners woont.

Nu heb ik geen pruimenboom en ook geen tuin dus moet ik het doen met pruimen uit de supermarkt. Ik maakte er een snelle pruimentaart mee, heel simpel om te maken en heel erg yummy. Het amandelmeel geeft een hele zachte smaak aan de cake, heb je dit niet in huis dan kun je uiteraard ook alleen zelfrijzend bakmeel gebruiken.

Ingrediënten voor 8-10 personen
150 gr boter
50 gr amandelmeel
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr suiker
3 eieren
6 grote pruimen
Snuf zout

Materialen
Springvorm 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Ga net zo lang door tot het mengsel wit van kleur is.

Voeg één voor één de eieren toe en mix het voorzichtig door elkaar. Het lijkt alsof het mengsel gaat schiften, dit is niet erg. Komt allemaal goed.

Mix het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout nog even kort door de massa. Zorg dat het één geheel is.

Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet de vorm in met een bakspray of boter.

pruimentaart

Giet het mengsel in de vorm.

pruimentaart

Snij de pruimen in vieren en verdeel ze over het cake mengsel.

Bak de pruimentaart in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Garneer eventueel met wat poedersuiker.

pruimentaart

 

5 Tips voor Meat free Monday
Review De Borrelhapjeskalender
Bewaar
19 Comments
  • Ramona

    28 juli 2016 at 22:16 Beantwoorden

    Deze pruimentaart voor het eerst gemaakt! Zeer goed gelukt, ondanks een teveel aan bakmeel (50 gram) en suiker (50 gram) :-p Ook hier nog stukjes door het beslag verwerkt… nu afkoelen maar! Met die hoeveelheid aan lekkernijen heb ik mijn ouders en zus met aanhang maar uitgenodigd 😉 \r\nHartelijke groetjes!

  • Greta Krijgsman

    23 augustus 2015 at 08:49 Beantwoorden

    Gisteren pruimen uit de tuin van mijn schoonouders gekregen. Mijn vriendin attendeerde me vorige week al op jouw recept voor pruimentaart. Vandaag gaan wij deze van jou dus eens heerlijk proberen. Heb er zin in!

  • Eva de haan

    9 augustus 2015 at 13:38 Beantwoorden

    Ik heb ook een pruimenboom in die tuin en heb geprobeerd deze lekkere cake te maken, maar hij is nogal droog geworden helaas.. Zou hij minder droog worden met een ei minder? Of zijn er nog andere tips?

    • Pauline

      10 augustus 2015 at 14:45 Beantwoorden

      Ik zou dan eerder een eitje meer doen. Een droge cake betekent ook vaak dat hij te lang of te heet gebakken is. Misschien helpt het als je de volgende keer 5 minuutjes minder doet.

  • Sanne

    26 juli 2015 at 11:37 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIk wil een versie maken met banketbakkersroom. Kan ik dit gewoon toevoegen voor ik het de oven in doe of heb ik dan een ander deeg nodig?

    • Pauline

      28 juli 2015 at 20:24 Beantwoorden

      Ja dat kan wel, het zakt dan alleen wel een beetje in het cakedeeg, maar dat is juist lekker 🙂

  • Lore

    30 september 2014 at 21:09 Beantwoorden

    Supersnelle én lekkere taart! Ik heb de suiker vervangen door een lepel honing wat het denk ik net iets zandlopervriendelijker maakt ;-). Heerlijke tea cake…

  • Marloes

    30 september 2014 at 10:58 Beantwoorden

    Hi Pauline, \r\n\r\nKan ik ook een deel vervangen door volkorenmeel? Zo ja, hoeveel gram?\r\n\r\nDank je!

  • Evelyne

    29 september 2014 at 21:02 Beantwoorden

    Dank je wel Pauline ga ik proberen!

  • Evelyne

    28 september 2014 at 19:55 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nKan je het zelfrijzend bakmeel ook vervangen door amandelmeel (of boekweitmeel) en hoeveel bakpoeder voeg je dan toe??\r\nAlvast bedankt, groet, Evelyne

    • Pauline

      29 september 2014 at 17:16 Beantwoorden

      Ja dat kan wel. 100% boekweit zou ik niet doen, maar mengen met amandelmeel kan wel. Ik zou ongeveer 2 tl bakpoeder toevoegen.

  • Miranda Jansens

    21 september 2014 at 08:46 Beantwoorden

    Goedemorgen Pauline,\r\n\r\nKan ik de suiker ook vervangen door esdoornsiroop?\r\n\r\nDank alvast!\r\n\r\n\r\nPs: ik ben zoooo blij met jou site, ik heb al heel wat inspiratie opgedaan en recepten gemaakt.

    • Pauline

      21 september 2014 at 14:33 Beantwoorden

      Ah leuk thanks. Ja dat kan wel. Tussentijds even proeven voor de juiste verhouding.

  • Linda

    23 augustus 2014 at 09:35 Beantwoorden

    De eerste keer meteen goed gelukt, wat een makkelijke en lekkere taart. Denk dat ik ook nog een versie met peer ga proberen.

  • Anoeska

    28 oktober 2013 at 21:36 Beantwoorden

    Ziet er mooi uit! Ik heb geen idee of ‘k pruimen lust maar door deze taart raak ik toch in de verleiding om het te proberen.

  • Con leche

    28 oktober 2013 at 15:17 Beantwoorden

    Dit ziet er heerlijk en heel makkelijk uit!

  • Maura - YLT

    27 oktober 2013 at 19:59 Beantwoorden

    Oh wauw wat ziet dit er lekker uit! Heel mooi met die kleur van die pruimen.

  • Nanda

    27 oktober 2013 at 10:38 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit!

  • MySimplySpecial

    27 oktober 2013 at 09:11 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit!

Plaats een reactie