rode pesto

Zelf Pesto Maken

Er gaat niet boven zelfgemaakte spreads en dips. Zelf pesto maken is makkelijk en je hebt niet veel nodig, alleen heel veel basilicum. Ik had een overschot aan basilicum uit eigen tuin en hij groeit nog steeds iedere dag. De tip voor deze enorme plant is veel zonlicht, niet op de tocht en elke dag water geven en een beetje liefde. <3

Pesto kan je overal bij eten en door doen, mijn favoriete makkelijke maaltijd is een pasta pesto. Maar het is ook lekker op een broodje of je maakte een simpele pesto dressing door wat extra olie toe te voegen. Het recept voor groene pesto is heel eenvoudig. Kijk zelf maar.

 

rode pesto

Ingrediënten voor 1 potje
Olijfolie
3 handjes basilicum
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas
Zout en peper

groene pesto

Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes.

Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa.

Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.

groene pesto

 

Ga je nu ook zelf pesto maken?

Pauline's Culi Nieuws #5
Eigeel over?
Bewaar
23 Comments
  • Jerry kruijer

    8 november 2016 at 16:01 Beantwoorden

    Ik zou het ook graag willen maken maar als je geen keukenmachine heb en geen mixer wat kan je kan je dan het beste doen

    • Annika

      8 november 2016 at 16:30 Beantwoorden

      Dan kun je het, het beste in een vijzel maken.

  • Kathleen De Witte

    5 juli 2016 at 16:36 Beantwoorden

    Heb bij mijn schoonzusje eens rucolapesto gegeten, zo lekker ! (en ervoor hield ik niet eens van pesto!)\r\nIk heb Italiaanse buren, vorig jaar kreeg ik van hun eens een handvol basilicum. Toen ik zei dat het te veel zou zijn dat het jammer is dan om weg te gooien gaf ze me de tip om gewoon zo in te vriezen. Vlak voor de saus klaar was haalde ik ze eruit en ze zijn zo ontdooid, even lekker als verse.

  • zurings ida

    27 september 2015 at 20:21 Beantwoorden

    Ik heb een allergie voor noten en ook pijnboompitten kan ik iets anders in de plaats gebruiken of ze er gewoon uitlaten?

  • Eva

    30 juni 2015 at 09:55 Beantwoorden

    Lekker recept! Ga het maken als marinade voor kip om BBQ spiezen te maken 🙂

  • Ria

    9 december 2014 at 09:50 Beantwoorden

    hallo,\r\nals je de pesto in het potje afdekt met olijfolie kun je het nog langer bewaren.

  • lina

    6 maart 2014 at 09:20 Beantwoorden

    Hallo hoelang is de pesto goed te houden in pot?\r\nVriendelijke groet, Lina

    • Pauline

      6 maart 2014 at 17:09 Beantwoorden

      Een paar dagen in de koelkast in een schone pot, maar wedden dat hij al hij eerder op is.

  • ingrid

    26 november 2013 at 14:27 Beantwoorden

    Deze ga ik ook proberen te maken! Bij mij gaat de basilicum ook niet goed…. Mijn moeder gaf de tip om hem water van onderaf te geven. in het bloempotje/ of schotel, dat gaat al beter. Maar nu gaat ie in de pesto…. ohhh

  • Anoeska

    8 oktober 2013 at 12:47 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit, ben gek op pesto!

  • Pauline

    7 oktober 2013 at 16:26 Beantwoorden

    Je mag wel elke week komen knippen 😉

  • Denise

    6 oktober 2013 at 19:42 Beantwoorden

    Ik wist niet dat zelf pesto maken zo eenvoudig was, lekkerrr!! Heb alleen geen keukenmachine. Gaat het ook met een staafmixer denk je?

    • Pauline

      6 oktober 2013 at 21:17 Beantwoorden

      Ik denk dat het wel lukt als je meteen een grote hoeveelheid olie erbij doet. Dan heb je meteen genoeg massa wat je kunt pureren.

  • Daniëlle

    6 oktober 2013 at 18:07 Beantwoorden

    Lekker, ik hou echt van pesto! Ik heb afgelopen vrijdag voor de verandering eens peterseliepesto gemaakt, dat was ook erg lekker!

  • Petra

    6 oktober 2013 at 12:02 Beantwoorden

    Heerlijk 🙂 maak het ook eens in de vijzel, duurt ff wat langer maarrrr ook superlekker.

  • Joyce

    6 oktober 2013 at 11:38 Beantwoorden

    Leuk dat je er een filmpje over hebt gemaakt! Wil het ook zeker eens proberen zelf te maken.

  • MySimplySpecial

    6 oktober 2013 at 10:00 Beantwoorden

    Ik heb pas voor het eerst zelf verse pesto gemaakt. Zo lekker!

  • Maura - YLT

    6 oktober 2013 at 09:31 Beantwoorden

    Helemaal mee eens! Als je eenmaal zelf maakt, wil je nooit meer uit een potje. Die uit een potje zijn trouwens ook best wel nep; vaak zitten er helemaal geen pijnboompitten in maar cashew noten :p

  • Dita

    6 oktober 2013 at 09:21 Beantwoorden

    Lekker! Maar hoe kom jij aan zo’n grote basilicum plant? Groeit die gewoon zo goed of heb je de plant veel groter gekocht. Wij kopen altijd zo’n klein potje maar die groeit nooit echt. Hoe doe je dat? 🙂

    • Pauline

      6 oktober 2013 at 11:40 Beantwoorden

      Haha ja groot he? Het is gewoon een plantje uit de supermarkt, van de Jumbo om precies te zijn. Hij staat in de vensterbank op een zonnige plek en krijgt iedere dag water en heel veel liefde 🙂

      • Dita

        7 oktober 2013 at 11:17 Beantwoorden

        Aah ok! Nou dan geef ik mijn plantjes waarschijnlijk niet genoeg liefde..haha 😛 Zal toch nog eens een poging wagen.

Plaats een reactie