gnocchi met pesto

Gebakken gnocchi met burrata

Wij zijn persoonlijk meer fan van gebakken gnocchi dan van haar gekookte zusje. Door de gnocchi te bakken, krijgt het een lekker krokant korstje. En de structuur blijft ook heel stevig. Voeg een paar tomaten en een lekkere burrata toe en je hebt een heerlijke maaltijd. Ook de kleine gasten aan tafel vinden dit lekker. Gaat hij op je favorietenlijstje?

 

gnocchi carbonara
gebakken gnocchi
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg gnocchi
  • 300 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gr rucola
  • 2 bollen burrata
  • 4 el pesto
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een ruime koekenpan in iets olijfolie.

  2. Voeg een extra scheut olijfolie toe. Voeg de gnocchi toe en bak deze rondom goudbruin. Zorg er wel voor dat je pan groot genoeg is, anders kan je het altijd nog in 2 etappes bakken.

  3. Halveer de cherrytomaten en voeg ze bij de gnocchi. Schep kort even om. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout. Verdeel het over 4 borden.

  4. Leg op iedere bord een handje rucola en een halve bol burrata. Garneer met een el verse pesto en serveer meteen.

gnocchi met pesto
gnocchi recept

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (176 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gnocchi Pesto Tomaat Italiaanse recepten Suikervrij Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in