gebakken gnocchi

Gebakken Gnocchi

Wij eten geregeld gnocchi en op mijn blog vind je ook verschillende recepten. In Italië eten ze dit vaak in tomaten saus maar mijn favoriet is gebakken gnochhi. Doordat je de gnochhi bakt, krijgt het een lekker en krokant korstje en dat is om te smullen. En ik weet dat ik waarschijnlijk heel veel boze Italianen over mij heen krijg nu, maar op deze manier is het ook lekker als bijgerecht. Scusi!

Ik maakte er zelf een soort van maaltijdsalade van. Een salade die ik normaal met pasta zou eten. Ik heb de pasta nu vervangen voor de gnocchi. Verre van Italiaans, maar o zo lekker.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr gnocchi
1 ui
1 teen knoflook
75 gr rucola
2 tomaten
1 bol mozzarella
Handje pijnboompitten
Peper en Zout
Olijfolie

gebakken gnocchi

Zo maak je het
Verhit wat olie in de pan.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de olijfolie.

Voeg de gnocchi toe en bak geheel op een middelhoog vuur rondom bruin. Geef het even de tijd en je zult zien dat ze vanzelf knapperig worden. Roer er niet te veel in, maar schud de pan af en toe heen en weer.

Maak een salade van de rucola en voeg daar partjes tomaat en stukken mozzarella aan toe.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Besprenkel het geheel met wat olijfolie en breng de salade verder op smaak met wat peper en zout.

Serveer de salade op de gebakken gnocchi en garneer het met de geroosterde pijnboompitjes.

gebakken gnocchi

Review Digitale Food Fotografie
Gemarineerde courgette
Bewaar
16 Comments
  • avk

    2 juli 2014 at 08:35 Beantwoorden

    En moet ik de gnocchi eerst koken of vanuit t pak in de koekenpan doen? Ik heb dus geen verse gnocchi.

    • Pauline

      2 juli 2014 at 11:31 Beantwoorden

      Kan zo vanuit het pak, maar je kunt het ook even kort koken. De eerste versie is net wat steviger dan de voorgekookte versie.

  • Marlot

    12 februari 2014 at 18:42 Beantwoorden

    Echt lekker! Heb het net gemaakt. Heb er zelf ook nog balsamico azijn overheen gedaan.

  • PaulO

    2 oktober 2013 at 20:12 Beantwoorden

    Ik ben daar ook een tijdje geleden mee begonnen: simpel opbakken met uitje-fruitje …

  • AugurkenMetSlagroom (Ursula)

    2 oktober 2013 at 20:07 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Ik ben dol op gnocchi, maar heb de gebakken variant nog nooit gegeten. Daar komt binnenkort verandering in! 🙂

  • Nicky

    2 oktober 2013 at 16:40 Beantwoorden

    Wat een geweldig idee om het te bakken! \r\nIk vind gekookte gnocchi al erg lekker, maar dit lijkt me nog veel lekkerder!

  • Daniëlle

    2 oktober 2013 at 15:35 Beantwoorden

    Lijkt me zo lekker, ik heb nog een pak gnocchi hier liggen!

  • Maura - YLT

    2 oktober 2013 at 13:04 Beantwoorden

    Gnocchi gebakken is echt mijn lievelings! Vooral als er zo’n krokant laagje overheen komt.

  • Yvonne

    2 oktober 2013 at 12:11 Beantwoorden

    Nog steeds best italiaans toch;) lijkt me wel lekker!

  • Nanda

    2 oktober 2013 at 11:06 Beantwoorden

    Goed idee om het te bakken, vind het gekookt soms zo plakkerig :p

    • Pauline

      2 oktober 2013 at 11:11 Beantwoorden

      Haha ja, maar ook dat vind ik heel erg lekker 🙂

  • Joyce

    2 oktober 2013 at 10:36 Beantwoorden

    Wil gnocchi zeker nog eens proberen!

  • MySimplySpecial

    2 oktober 2013 at 09:55 Beantwoorden

    Dit lijkt me erg lekker!

  • Sylvia

    2 oktober 2013 at 09:16 Beantwoorden

    Ik vind gnocchi echt heerlijk! At het een paar maanden terug voor de eerste keer bij een vriend van me, hij heeft moeten zweren om het binnenkort nog een keer te maken voor me 😉

  • Aranka

    2 oktober 2013 at 08:20 Beantwoorden

    Ik las dit laatst ook al ergens, wat een briljant idee!

Plaats een reactie