kabeljauw met pancetta

Kabeljauw met pancetta

Ik eet eigenlijk te weinig vis. Het gekke is dat als ik uit eten ga, ik bijna altijd vis bestel, maar thuis maak ik het niet zo vaak. Dat komt ook omdat ik geen visboer in de buurt heb en als ik dan op de markt ben, vind ik het niet zo fijn om de hele middag met verse vis rond te lopen. Voor deze kabeljauw met pancetta heb ik dus diepvries vis gebruikt, gewoon uit de supermarkt. Let er wel even op dat je duurzame vis koopt, dat is beter voor de natuur.

Vis en vlees en dan vooral vleeswaren zoals ham en pancetta gaan heel goed samen. Het zoute van de pancetta geeft een heerlijke smaak aan de vis. Het ziet er uit als een luxe hoofdgerecht, terwijl de bereiding echt heel makkelijk is. Ook leuk om te maken als je een etentje geeft.

kabeljauw met pancetta

Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauw filets
12 plakjes Pancetta
Handje cherry tomaten
1 teen knoflook
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg 3 plakjes Pancetta naast elkaar en zorg dat ze elkaar een beetje overlappen.

Leg de kabeljauw filets op de vis en breng dit op smaak met peper en een klein beetje zout.

Vouw de Pancetta over de vis en draai de filets om.

Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de tomaatjes over de schaal.

Kneus de knoflook en leg deze tussen de tomaatjes.

Besprenkel het geheel met olijfolie en wat extra peper.

Bak de vis in ongeveer 20 minuten af in de oven. Gebruik je verse (ontdooide) filets, halveer de baktijd dan.

Serveer de kabeljauw met pancetta met de geroosterde tomaatjes.

kabeljauw met pancetta

My life in Pictures Oktober
Lauwwarme herfstsalade
Bewaar
15 Comments
  • Janny

    5 januari 2017 at 19:32 Beantwoorden

    Zou dit recept graag bij een etentje gaan gebruiken….wat zou ik hierbij aan groente etc kunnen presenteren

  • Janny

    5 januari 2017 at 19:30 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit…..
    Zou dit graag gaan maken bij het etentje wat we gaan geven…….wat zou hier lekker bij zijn als groente etc…..?
    Hoor graag…….

    • Annika

      6 januari 2017 at 09:48 Beantwoorden

      Je zou zoete aardappelfrieten kunnen maken, of gepofte zoete aardappel erbij. Wat groenten roosteren in de oven is ook altijd goed. Op de site staan veel opties in de categorie Bijgerechten.

  • Agnes Nelemans

    2 juli 2016 at 19:06 Beantwoorden

    Toppertje! Komt zeker vaker op het menu!

  • Hanne wu

    15 september 2015 at 21:28 Beantwoorden

    Doe je die vis bevroren gebruiken? Of van te voren eerst ontdooien?

  • Marloes

    9 juli 2015 at 17:48 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil dit graag morgen gaan maken, wat zou lekker zijn qua koolhydraten (pasta? rijst? aardappels?) en extra groenten?

  • Eline

    22 maart 2015 at 14:36 Beantwoorden

    Heerlijk recept lijkt me dit. Met thuis lastige viseters, lijkt me dit wel een mooi recept om uit te proberen. \r\nAlleen zit er in deze zin een foutje..?\r\n”Leg de kabeljauw filets op de vis en breng dit op smaak met peper en een klein beetje zout.” \r\nMet het niet zijn:\r\n”Leg de kabeljauw filets op de pancetta….” ?\r\n\r\nLiefs!

  • Marloes

    2 september 2014 at 09:53 Beantwoorden

    Dit gaan we vanavond uitproberen!

  • Malou

    1 september 2014 at 18:29 Beantwoorden

    Ja, zeker wel eens gemaakt! Echt heerlijkkkk, zoals alles eigenlijk

  • Manon

    9 november 2013 at 21:13 Beantwoorden

    Vandaag kritische eters in huis gehad. Maar ze vonden het geweldig. Portobello vooraf, lemon pasta met kabeljauw en panchetta. Meloengranita na. En gelukt tot en met!\r\nBravo Pauline, en misschien ook bravo voor deze kok 😉

  • Daniëlle

    30 oktober 2013 at 16:31 Beantwoorden

    Ik denk dat dat echt een hele lekkere combinatie is!

  • MySimplySpecial

    30 oktober 2013 at 15:31 Beantwoorden

    Wij proberen de laatste tijd wat vaker vis te eten dus dit recept ga ik onthouden!

  • Con leche

    30 oktober 2013 at 14:00 Beantwoorden

    Hmmm… wat een lekker en makkelijk receptje!

Plaats een reactie