overnight oats

Overnight Oats

Heb je wel een overnight oats gegeten? Dit gezonde havermout ontbijt is ideaal als je ’s ochtends weinig tijd hebt. Je maakt het de avond vantevoren klaar, plaatst het een nachtje in de koelkast en de volgende dag kan je meteen genieten van dit havermout recept.

Overnight oats maken

Zelf overnights oats maken is heel eenvoudig. Je kan yoghurt gebruiken, melk, of een plantaardige melk zoals amandelmelk of havermelk. Qua toppings kan je volop variëren. Maak het eens met banaan, pindakaas, frambozen, of appel. Hier vind je nog meer havermout recepten.

Overnight oats banaan

Dit recept is voor overnight oats banaan en frambozen, maar je kunt volop variëren met dit havermout ontbijtje. Deze versie met kokos is een echte traktatie voor in de ochtend. Hou je van koffie? Dan zou je deze machhiato oats eens moeten proberen. En wil je helemaal iets anders? Dan is gebakken havermout misschien iets voor jou. Ook dit kun je goed voorbereiden, waardoor je in de ochtend supersnel een heerlijk en gezond ontbijt kunt nuttigen.

sorbetijs
overnight oats
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 30 gr havermout
  • 150 ml (amandel)melk
  • 1 el gemengde żaden (bijv lijnzaad, chiazaad en pompoenpitten)
  • Halve banaan
  • Handje frambozen (of aardbeien)
  • 1 el gemengde ongezouten noten

Zo maak je het

  1. Doe de havermout en de melk in een kommetje en roer het even door elkaar. Dek het af met verhoudfolie en zet het in de koelkast.

  2. De volgende morgen roer je de overnight oats even door en voeg je plakjes verse banaan en frambozen toe. Garneer de overnight oats met de zaden en noten.

    Tip: Voeg eventueel wat Maple syrup of kaneel toe.

overnight oats maken
overnight oats recept

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (639 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Havermout Noten recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in