omelet rolletjes

Omelet rolletjes

Voor dit recept heb ik me laten inspireren door Brenda Kookt. Ik zag deze fijne omelet rolletjes op haar blog staan en het leek mij een leuk recept om te maken. Omelet rolletjes zijn leuk als hapje, of bij een high tea, als gezond tussendoortje, maar je kan ze ook gewoon bij de lunch eten zoals ik gedaan heb.

Eigenlijk hou ik stiekem niet zo van ei. Ik eet het helemaal niet vaak en al helemaal niet bij het ontbijt. Maar eieren met kaas vind ik wel lekker en daarom heb ik in dit recept een lekkere zachte geitenkaas gebruikt. Het is hartstikke healthy en als je de melk vervangt voor soja melk is het ook nog eens Voedselzandloper proof.

Ingrediënten voor 8 st.
3 eieren
Scheutje melk
Handvol peterselie
Handvol bieslook
100 gr geitenkaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Klop de eieren luchtig met de melk.

Hak de groene kruiden fijn en meng dit door de eieren.

Breng de eieren op smaak met peper en zout.

omelet bakken

Bak er een omelet van in wat olijfolie. Giet het mengsel in de pan en laat de omelet zachtjes garen.

Keer de omelet dan voorzichtig om. Ik heb hem op een bord laten glijden en toen omgedraaid weer terug in de pan gelegd.

Laat de andere kant ook even kort garen.

omelet hapjes

Leg de omelet op een bord.

omelet rolletjes

Verkruimel de geitenkaas over de omelet en rol hem op. Net als een pannenkoek zeg maar.

Snij de omelet in kleine rolletjes en steek er prikkers in.

Serveer de omelet hapjes lauw warm of koud.

omelet rolletjes

Mexicaanse quinoa salade
Pauline's Culi Nieuws #4
Bewaar
13 Comments
  • Marlies

    5 november 2016 at 08:24 Beantwoorden

    Ook erg lekker met de mecorino kaas! Dit is een schapenkaasje ontwikkeld in Nederland. Zeker het proberen waard!

  • Rianne

    8 januari 2016 at 21:44 Beantwoorden

    Leuk idee! Ik maak voor de hapjes ook nog wel eens een kaal omeletje, plakje ham besmeren net Philadelhia en dan oprollen. Wat handig is, is dat hè het ruim van te voren kan maken.

  • Marielle

    4 april 2015 at 21:52 Beantwoorden

    Superleuk ! Hoelang kan je deze ongeveer bewaren?

  • Ann

    12 januari 2015 at 15:12 Beantwoorden

    Heb het als ontbijt gegeten, lekker!

  • Liesbeth

    4 januari 2015 at 12:13 Beantwoorden

    Zou je de melk ook kunnen vervangen door andere melk? Soja of amandelmelk?

  • Jacqueline

    27 oktober 2013 at 11:07 Beantwoorden

    Gisteravond bij de borrel gemaakt. Ik heb het voorbereid maar in de pan laten zitten. Vlak voor het opdienen nog even opgewarmd en gevuld met de geitenkaas. Goed gelukt!

  • Gerda

    8 oktober 2013 at 21:55 Beantwoorden

    Met een plakje gerookte zalm! Heerlijk!

  • Lysanne

    19 september 2013 at 09:39 Beantwoorden

    Ohh ziet er lekker uit! Kun je de geitenkaas ook door iets anders vervangen? Ik vind geitenkaas namelijk niet lekker. \r\n\r\nLiefs.

    • Pauline

      19 september 2013 at 11:22 Beantwoorden

      Natuurlijk kan dat 🙂 Je kan feta gebruiken of gewone kaas of mozzarella of roomkaas. Stiekem is elk kaasje wel lekker hierbij.

  • Annebelle

    17 september 2013 at 14:55 Beantwoorden

    Super leuk voor een feestje of een high tea!

  • Mandy

    17 september 2013 at 09:27 Beantwoorden

    Oh heerlijk, en zo simpel eigenlijk. Die ga ik ook eens maken.

  • Maura - YLT

    17 september 2013 at 08:09 Beantwoorden

    Lekker gezond! Ga ik eens maken als ik een balansdag heb.

Plaats een reactie