Hollandse garnalencocktail

Hollandse Garnalencocktail 2.0

Denk je bij een garnalencocktail ook meteen aan je oma’s kerstdiner? De traditionele garnalencocktail werd in de jaren 90 vaak als voorgerecht geserveerd tijdens kerst. Ook stond het in menig restaurant op de kaart. Vaak bestond het gerechtje uit garnalen met een cocktail sausje. Ik heb geprobeerd deze klassieker in een modern jasje te gieten, want eerlijk is eerlijk het blijft gewoon een lekker receptje.

De grapefruit geeft een hele frisse smaak aan de cocktail. En hoewel een cocktailsausje zeker niet zou misstaan heb ik toch een lichtere saus gemaakt op basis van yoghurt. Ik vind het zelf een geslaagd voorgerecht geworden, helemaal 2013!

Hollandse garnalencocktail

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr Hollandse garnalen
50 gr veldsla
1 avocado
1 grapefruit
Sap van een 0,5 citroen
1 stuk komkommer van 10 cm
1 el yoghurt
1 el mayonaise
Handjevol dille
Handjevol peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Meng het citroensap met 3 el olijfolie en wat gehakte peterselie. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout.

Meng de dressing door de salade.

grapefruit snijden

Schil de grapefruit en snij deze in partjes. Steek hierbij je messen tussen de vliezen en snij de partjes er zo uit.

Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.

Snij de komkommer in kleine blokjes.

Meng de mayonaise met de yoghurt en voeg wat gehakte dille toe.

Neem 4 glaasjes. Verdeel wat sla over de bodem van het glas en verdeel de garnalen er over. Verdeel dan wat van de komkommer en avocado in het glaasje.

Leg daarop een paar stukjes grapefruit. Herhaal voorgaande stappen totdat het glas vol is. Eindig met een lepel garnalen.

Garneer de garnalencocktail met een lepeltje van de saus en een takje dille.

Hollandse garnalencocktail

 

Spaghetti Carbonara
Review Simple Pleasures - Annabel Langbein
Bewaar
9 Comments
  • Pauline Pels

    17 mei 2016 at 10:05 Beantwoorden

    Heerlijk fris zomersvoorgerecht! Hierbij een fris zachte wijn uit Zuid-Afrika gedronken. De Post House Blueish White 2013, een blend van sauvignon en chenin was een perfecte match.

  • Marjan

    19 december 2013 at 17:44 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, ben dol op garnalen. Maar die heerlijk frisse grapefruit mag ik niet hebben. Erg jammer want die vind ik ook lekker. Is er geen vervangend stuk fruit of zo voor?

    • Pauline

      19 december 2013 at 18:00 Beantwoorden

      Ja zeker met sinaasappel of mango is het ook heel lekker.

  • MySimplySpecial

    25 september 2013 at 03:34 Beantwoorden

    Dat ziet en mooi en lekker uit!

  • Dita

    24 september 2013 at 12:02 Beantwoorden

    Ik ben niet heel dol op garnalen maar het ziet er wel erg leuk uit!

  • Joyce

    24 september 2013 at 10:09 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • Chris

    24 september 2013 at 08:16 Beantwoorden

    Wauw dat ziet er echt heerlijk uit!

  • Silke

    24 september 2013 at 08:10 Beantwoorden

    Ikzelf ben eigenlijk helemaal dol op garnaalcocktail. Ja zelf de verschrikkelijke versie uit de jaren 70. Volgende week trekken we een weekje naar zee en dan maak ik hem met versgepelde garnaaltjes Ik kijk er nu al zo naar uit!

Plaats een reactie