Havermoutmuffins

Havermoutmuffins

Stop en zoek niet verder: deze havermoutmuffins zijn jouw nieuwe gezonde tussendoortje! We denken dat het de eeuwige strijd is van een foodlover. Lekker eten en toch op gewicht blijven. Daar kunnen deze gezonde havermoutmuffins met blauwe bessen je wel bij helpen. De gezonde muffins zijn gemaakt met havermout en zonder suiker! Ben je nu een echte zoetekauw, dan kan je altijd nog wat honing aan de gezonde muffins toevoegen.

Gezonde muffins

Deze havermoutmuffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje en ze blijven heel lang vers. Ontbijtmuffins om de dag mee te beginnen. Wat wil je nog meer? Door de havermout heb je langer een verzadigd gevoel. En het is ook gewoon heel lekker, om te ontbijten met een muffin. Superhandig voor als je haast hebt en onderweg even wil ontbijten. Op zoek naar nog meer gezonde ontbijtrecepten? Kijk dan eens hier.

Havermoutmuffins
havermelk maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 grote banaan
  • 3 eieren
  • 125 ml (plantaardige) melk
  • 150 gr havermout
  • 50 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 el kaneel
  • Snufje zout

Materiaal

  • Muffinvorm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

  2. Pureer de banaan. Mix de havermout met de banaan, de bloem, het bakpoeder, de eieren en de melk zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang. Voeg eventueel wat honing toe.

  3. Voeg de kaneel toe en een snufje zout. Voeg op het laatst de blauwe bessen toe. Meng door elkaar.

  4. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak de havermoutmuffins in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Havermoutmuffins
ingredient blauwe bessen

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (505 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Muffins Havermout Hollandse recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in