uientaart

Franse uientaart met fetakaas

Dit recept voor Franse uientaart komt uit het boek De Free Range Cook van Annabel Langbein. Haar boek staat vol met recepten die geïnspireerd zijn op haar reizen over de hele wereld. Als je rode uien carameliseert krijgen ze een heerlijke zoete smaak en dat is goddelijk in combinatie met fetakaas.

Ik maak recepten eigenlijk nooit vaker dan 1 keer, maar ik weet zeker dat ik deze Franse uientaart nog wel een keer ga maken. Je kan ook wat extra uienchutney maken en een deel bewaren in de koelkast, dat is lekker op een boterham met kaas of geitenkaas.

Ingrediënten voor 8 personen
Deeg
250 gr bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
220 gr koude boter in blokjes
4 el ijskoud water

Vulling
6 rode uien
375 ml water
75 gr bruine suiker
75 ml balsamico azijn
2 el olie
150 gr fetakaas
2 tl verse tijm
Peper en zeezout

franse uientaart

Zo maak je het
Maak eerst de chutney, je zou deze ook al een paar dagen van te voren kunnen maken.

Pel de de uien en snij ze in dunne parten. Doe de uien met de suiker, azijn, de olie en het water in een pan en breng het aan de kook.

Zet het vuur lager en het geheel onder af en toe roeren, gedurende 45 minuten zachtjes pruttelen, totdat alle vocht verdampt is.

Roer het tussentijds door om aanbranden te voorkomen. De uien zijn klaar als ze boterzacht zijn.

Breng de uien op smaak met peper en zout. Laat de chutney wat afkoelen.
Maak in de tussentijd het deeg. Kneed alle ingrediënten behalve het water kort in een keukenmachine, of met de hand, totdat er een kruimelig geheel ontstaat.

Voeg dan het water toe meng het tot een soepel deeg.

Rol het deeg uit op een lap bakpapier, tot een grootte van ongeveer 35 cm.

Laat het deeg minimaal 10 minuten rusten in de koelkast.

Verdeel de afgekoelde uienchutney over het midden van het deeg, maar laat rondom een rand van 4 cm vrij.

Verkruimel de feta over de uien en garneer het met tijm.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vouw de deegrand naar binnen, zodat de vulling voor een deel bedekt is.

Bak de taart 15 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 180 graden.

Bak de taart vervolgens ins 35 minuten af.

uientaart

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Hartige taarten & quiche Franse recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in