salade watermeloen feta 2

Watermeloen Feta Salade

Deze salade met watermeloen, feta en munt is mijn persoonlijke zomerfavoriet. Watermeloen en feta zijn als bitterballen en mosterd, als tomaten en mozzarella en als stokbrood met pesto. Een goddelijke combinatie, het frisse van de watermeloen is lekker in combinatie met het pittige en zoutige van de fetakaas. Ik maakte deze salade als bijgerecht bij de barbecue. Is weer eens iets anders dan een standaard aardappelsalade.

De munt maakt deze salade lekker fris en zomers. En het is nog hartstikke skinny ook, je kan hier met een gerust hart van eten. Watermeloenen zijn over het algemeen altijd enorm groot, maar tegenwoordig heb je ook kleinere meloentjes, ideaal! En wat je over hebt, kan je altijd nog in een smoothie stoppen. Eigenlijk heeft deze salade daarna niet veel meer nodig dan een beetje basilicum. De hoeveelheden zijn een beetje op gevoel. En de ene keer eet ik hem met rucola als basis, de andere keer met spinazie en een derde keer zonder sla. Allemaal even lekker! Geniet ervan!

salade watermeloen feta  2

Ingrediënten
1/2 watermeloen
80 gr fetakaas
1/2 rode ui
Paar takjes munt
75 gr rucola of babyspinazie
Balsamicoazijn

Zo maak je het
Snijd de watermeloen doormidden. Snijd er plakken van ongeveer 1 cm dik van. Snijd de plakken vervolgens weer in stukjes.

Doe de rucola in een schaal en verdeel de watermeloen hierover.

Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de watermeloen salade.

Verkruimel de fetakaas over de sla.

Hak de munt grof en verdeel dit over de watermeloen feta salade. Maak het af met een lekkere drizzle balsamico-azijn.

Serveer hem meteen, lekker koud en verfrissend.

salade watermeloen feta  2

 

 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Pasta met geroosterde tomaten
Wat je wel mag eten volgens De Voedselzandloper
Bewaar
9 Comments
  • Thea

    19 juli 2015 at 00:42 Beantwoorden

    Vanavond o.a. deze salade bij de barbecue gemaakt. Wat overheerlijk zeg! Dit is een blijvertje.? heb nog meloen en fetah over. Geen straf om het nog een keer te eten.

  • Vivi

    7 april 2014 at 21:32 Beantwoorden

    hoe donker de schil van de meloen, hoe zoeter, koop bij de turkse, nooit in de supermarket en probeer ook meloen met brood, wit brood. Een watermeloenkenner.

  • Tamara

    4 september 2013 at 13:24 Beantwoorden

    Ik heb nog een andere variant voor de liefhebber: ik maak altijd watermeloen, feta,gescheurde blaadjes basilicum, geroosterde pijnboompitjes en een snufje peper en olijfolie eroverheen.\r\nMisschien nog wel veel lekkerder!

  • Leila in Wonderland

    20 augustus 2013 at 14:43 Beantwoorden

    Ziet er echt heerlijk uit!

  • Eslem

    20 augustus 2013 at 11:28 Beantwoorden

    Klinkt lekker! De combinatie met feta en munt ken ik wel, maar die ui erbij maakt het extra interessant. Wij hebben de afgelopen weken ook kilo’s watermeloen (heerlijk ijskoud uit de koelkast) weggewerkt. \r\n\r\nGroetjes Eslem (http://mijnmixedkitchen.blogspot.nl/)

    • Pauline

      21 augustus 2013 at 15:49 Beantwoorden

      Ohh ik ben dol op rode ui, maar je kan het ook gewoon weg laten 😉

  • Mariska - Salt & Sugar

    20 augustus 2013 at 10:51 Beantwoorden

    Wat een prachtige kleuren zo samen!

  • MySimplySpecial

    20 augustus 2013 at 09:48 Beantwoorden

    Wat een leuk idee!

  • Nanda

    20 augustus 2013 at 08:43 Beantwoorden

    Ja feta en meloen is zo lekker! 🙂

Plaats een reactie