Turkse pizza

Turkse pizza

Turkse pizza (lahmacun) maken is super simpel en echt heel erg lekker. Wanneer je een kant-en-klaar bodem gebruikt, bijvoorbeeld Libanees platbrood (dat kun je gewoon in de supermarkt kopen) zoals in dit recept dan is het helemaal zo gepiept. Voor dit Turkse pizza recept heb je wel een staafmixer of keukenmachine nodig. Zonder kan maar dan ben je wel een tijdje bezig met alles goed fijnhakken. Alle groenten, de ui, tomaten en paprika hak je fijn in de keukenmachine. Door het groentemengsel schep je de pittige specerijenmix en het gehakt. Dit smeer je over de bodems uit en bak je in de oven tot het gehakt gaar is. De Turkse pizza staat in 20 minuutjes bij jou op tafel. Maak er een lekkere groene salade bij, bijvoorbeeld een groene salade met muntdressing.

ingredient uien
Turkse pizza
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 8 platbroden (bijvoorbeeld Souq Libanees platbrood)
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 uien (middelgroot )
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram )
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 4 el knoflooksaus
  • 1 el Turkse kebab specerijenmix
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Het recept is gemaakt voor wanneer je dit als avondeten maakt. We hebben gerekend op 2 platbroden per persoon, ze zijn niet zo groot. Wanneer je er bijvoorbeeld nog een maaltijdsalade bij serveert kun je het recept halveren en 1 Turkse pizza per persoon maken.

  3. Pel de uien en hak in grove stukken. Doe de ui samen met de tomatenblokjes, teentjes knoflook en helft van de peterselieblaadjes in een keukenmachine. Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s, snijd in grove stukken en doe de stukken in de keukenmachine. Hak tot alle groenten helemaal fijn zijn. Meng het gehakt en de specerijenmix er door.

  4. Besmeer de platbroden met het gehaktmengsel en bak in 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Garneer met nog wat grof gehakte peterselie en drizzle of schep er wat knoflooksaus over, lekker met een knapperige groene salade.

ingredient uien
lahmacun recept

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (34 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Pizza recepten Snelle recepten Gehakt Tomaat Midden Oosterse recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in