Kip kluifjes

Mexicaanse kip kluifjes uit de oven

Voor de Mexican dinner party van mijn zusje maakte ik deze Mexicaanse kip kluifjes uit de oven. Het is een lekker en simpel recept voor kipkluifjes. Het resultaat is een lekkere kleverige kip met de frisse smaak van limoen.

Je kan deze kip kluifjes bij de borrel serveren, maar ook als onderdeel van je avond eten. Serveer er dan lekkere rijst en een salade bij. Laat de kipjes het liefst zo lang mogelijk in de marinade staan. Een nachtje is het beste en lekkerste, hou in ieder geval een uurtje aan.

Als het mooi weer is, kan je de kip kluifjes ook op de barbecue bereiden. Dan krijgen ze een lekkere geroosterde bbq smaak.

Ingrediënten
500 gr kipkluifjes
Sap van 1 limoen
2 tenen knoflook
2 el bruine suiker
2 tl chili peper
Olijfolie
Zout

Zo maak je het
Maak een marinade van de olijfolie, het limoensap en de bruine suiker.

Hak de knoflook fijn en voeg dit bij de marinade.

Breng de marinade op smaak met de chili peper en zout.

Leg de kipkluifjes in de marinade en laat dit minimaal een uur staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de kipkluifjes in ongeveer 40 minuten af in de oven.

Kip kluifjes

Wat je wel mag eten volgens De Voedselzandloper
Ricotta Pannenkoekjes
Bewaar
24 Comments
  • Charley

    1 december 2014 at 23:36 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nGebruik je bij dit recept chili poeder of fijngesneden chilipeper?\r\nGa deze maken voor Sinterklaas dit weekend!

    • Pauline

      2 december 2014 at 11:00 Beantwoorden

      Meestal chiliflakes, dat zijn gehakte gedroogde rode pepers. Maar het kan allebei.

  • mien prijs

    9 november 2014 at 19:09 Beantwoorden

    maak ze regelmatig,en eet er frietjes bij,\r\nen appelmoes,heerlijk.\r\ngr mien

  • Karina

    24 juni 2014 at 10:25 Beantwoorden

    Hoi Pauline, even een vraagje, haal je eerst het vel van de kipkluifjes of laat je het vel gewoon zitten? Groetjes Karina

  • Annie Laumen

    12 juni 2014 at 14:10 Beantwoorden

    Zou het ook met palmsuiker gaan inplaats bruine suiker\r\n Grt Annie

    • Pauline

      12 juni 2014 at 20:57 Beantwoorden

      Ja dat gaat ook, dat geeft ook een lekkere laagje.

  • kelly

    6 juni 2014 at 12:11 Beantwoorden

    is dit recept voedselzandloper prof?

  • Erika

    1 november 2013 at 15:20 Beantwoorden

    Zo ik deze kipkluifjes ook in mijn stoomoven kunnen klaarmaken?? Mijn stoomoven kan niet hoger dan 100graden. Hoe lang moet ik ze er dan in doen??

    • Pauline

      1 november 2013 at 22:56 Beantwoorden

      Ik heb nog nooit met een stoomoven gewerkt. Dus ik weet het zo niet. Ik denk dat het dan niet echt crispy wordt, garingsduur zou ik sowieso verlengen.

      • Erika

        3 november 2013 at 12:27 Beantwoorden

        Ik ga het gewoon uitproberen en dan zet ik nog een reactie op je site.

  • marlies

    24 september 2013 at 22:44 Beantwoorden

    Hai Pauline,\r\n\r\nWat een supermooie en overzichtelijke website!\r\nOntdekte het bij toeval; leuk!\r\nGebruik jij fijngesneden verse chilipeper (zonder zaadlijst) of\r\nchilpeper uit de molen?\r\n\r\nGroetjes,\r\nMarlies

  • Patricia

    6 september 2013 at 14:43 Beantwoorden

    Hoi, ik heb nog nooit kip in de oven gedaan. Deze kluifjes zullen de eerste keer worden (erg he ;)) \r\nIn de oven… of voor een voor een bout bijvoorbeeld, hoe doe ik dat met kip?\r\nDe rauwe kip in een schaal en dan zonder bv folie er over de oven in en zn gang laten gaan?\r\nEn dan op stand ventilatie of boven en onder warmte?\r\nIk lees het graag 🙂 (kvoel me net een kind van 12 met deze domme vragen..))

    • Pauline

      8 september 2013 at 19:12 Beantwoorden

      Haha geen enkele vraag is dom 🙂 Gewoon marineren en dan rauw in een ovenschaal leggen. Ik bak ze altijd in de heteluchtoven, maar boven en onderwarmte kan ook. zorg dat je kip goed gaar is, grote stukken moeten uiteraard langer dan kleine stukken. Succes he!

      • Patricia

        9 september 2013 at 08:04 Beantwoorden

        Dank je 🙂

  • Mariska - Salt & Sugar

    19 augustus 2013 at 14:00 Beantwoorden

    Wat lekker lijkt me dit. Ik ben de laatste tijd gek op kluiven en eten met een Mexicaanse smaak is voor mij altijd goed!

  • Simone

    19 augustus 2013 at 07:44 Beantwoorden

    Lekker Pauline! Ik ben eigenlijk niet zo van kluifjes…. Maar deze zien er wel heerlijk uit!

  • LekkerHappen

    18 augustus 2013 at 14:57 Beantwoorden

    Dat ziet er om te smikkelen uit!

  • Dita

    18 augustus 2013 at 14:40 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk 🙂

  • Eslem

    18 augustus 2013 at 13:57 Beantwoorden

    Lijkt me een ideaal hapje voor een feestje of verjaardag!

  • Joyce

    18 augustus 2013 at 12:37 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • MySimplySpecial

    18 augustus 2013 at 11:26 Beantwoorden

    Lekker!

Plaats een reactie