gefrituurde mozzarella

Gefrituurde mozzarella balletjes

Kan je het je indenken? Gesmolten mozzarella, omhult in een krokant jasje. Echt een lekker hapje voor de zondag. Op pinterest zag ik gefrituurde mozzarella sticks voorbij komen en toen kwam ik op het idee om de kleine mozzarella balletjes te frituren. Eigenlijk is het een soort mini kaas bitterbal.

Het is heel simpel om te maken, je moet het alleen even in de gaten houden. Doordat de mozzarella balletjes zo klein zijn, zijn ze heel snel klaar. Ik denk dat de gefrituurde mozzarella sticks beter te bakken zijn omdat die wat groter zijn. Lekker is het in ieder geval wel. Wij aten het zo als hapje bij de borrel, maar je kan de chewy kaas balletjes ook door een salade doen.

Ingrediënten
Mozzarella balletjes
1 Ei
Bloem
Broodkruim
Zonnebloem olie

Zo maak je het
Verwarm de olie in een pannetje tot max. 180 graden. Je kan dit checken met een kook thermometer. Heb je die niet, gooi dan een klein stukje brood in het vet. Wordt het meteen bruin, dan is je vet heet genoeg.

Laat het in ieder geval niet te heet worden, je balletjes zullen dan meteen verbranden.

Laat de mozzarella balletjes uitlekken op een keukenpapiertje.

gefrituurde mozzarella

Zet 3 bakjes klaar, 1 met bloem, 1 met een geklutste ei en 1 met het paneermeel. Deze methode van paneren wordt ook wel a l’anglaise genoemd.

Haal de bolletjes door de bloem en klop het overtollige bloem er af.

Haal ze vervolgens door het ei.

En dompel ze ten slotte in het broodkruim.

gefrituurde mozzarella

Bak de balletjes in 2 – 3 minuten goudbruin.

Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze warm.

Het is denk ik ook lekker om er een tomatensausje bij te serveren.

gefrituurde mozzarella

Turkse Pizza | Lahmachun
Hotspot Villa Augustus
Bewaar
15 Comments
  • Farrah Granviel

    22 september 2016 at 19:06 Beantwoorden

    ziet er verrukkelijk uit\r\nga vooral zo door en ik wil graag me aanmelden voor uw nieuwsbrief

    • Annika

      23 september 2016 at 13:44 Beantwoorden

      Leuk om te horen! Dat kan hoor, onderaan de site kun je je mailadres invullen. Dan ontvang je iedere dag de nieuwsbrief 🙂

  • Irina

    1 oktober 2014 at 22:58 Beantwoorden

    Heerlijk zeg!\r\n\r\nKun je ze van te voren maken? Ik heb zaterdag een feestje… Zou ze graag eerder maken.

    • Pauline

      2 oktober 2014 at 10:03 Beantwoorden

      Nee a la minute is echt het lekkerste. Veel plezier alvast.

  • Linda

    2 november 2013 at 18:46 Beantwoorden

    Dit ziet er ook alweer zo heerlijk uit! Je hebt een fantastische blog! Krijg er spontaan honger van haha

  • Eline

    14 augustus 2013 at 10:19 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept. Gisteren gelijk uitgeprobeerd. Helaas liep de helft leeg in de frituurpan en zat het mandje onder de gesmolten mozzarella. Ik heb precies het recept gevolgd,heb je misschien tips over wat er mis gegaan kan zijn? Ondanks dat was het wel erg lekker namelijk!!

    • Pauline

      16 augustus 2013 at 15:12 Beantwoorden

      Dat heeft echt met paneren te maken, zorg dat alle randjes goed bedekt zijn 😉

  • kayleigh

    13 augustus 2013 at 18:15 Beantwoorden

    Dit lijkt me heerlijk!

  • Tirza

    13 augustus 2013 at 15:01 Beantwoorden

    Haha supergrappig, deze heb ik gegeten in een italiaans restaurant in dublin, en daarna ook thuis gemaakt precies zoals hier staat.

  • Mariska - Salt & Sugar

    13 augustus 2013 at 10:49 Beantwoorden

    Wow, wat een goed idee! Vind mozzarella sticks echt heel lekker, maar zulke balletjes zien er nog leuker uit!

  • Nanda

    13 augustus 2013 at 10:40 Beantwoorden

    Oh lekker!! Bedankt voor de tip.

  • Ashna

    13 augustus 2013 at 09:09 Beantwoorden

    Vraagje. In de tekst heb je het over eiwit, maar op de foto ziet het eruit als een compleet geklutst eitje (incl. dooier). Wat moet het zijn? 🙂

    • Pauline

      13 augustus 2013 at 10:23 Beantwoorden

      Het kan allebei, heb de tekst al even aangepast 😉

  • MySimplySpecial

    13 augustus 2013 at 08:43 Beantwoorden

    Dat lijkt me zo lekker!

Plaats een reactie