Salsasaus

Salsasaus

Yes daar zijn we weer met een extra video. Vandaag delen we het recept voor tomaten salsasaus uit de blender. Een lekker en gezond tomatendipje voor bij de tortillachips. Toen in de jaren ’90 de Mexicaanse keuken Nederland veroverde waren we meteen hooked. We hadden standaard een potje salsasaus in de koelkast staan en je wilt niet weten hoe vaak we nacho’s hebben gegeten  met kaas, guacamole en deze lekkere dipsaus. Goed idee om het ook eens zelf te maken. En dat is super makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een handvol verse ingrediënten en een blender.

Welke blender heb ik?

Ik heb de Philips PowerBlender (van de Avance collection) gebruikt en dat is echt een topapparaat. Zoveel power. Ik ben fan. Met één druk op de knop is je salsasaus klaar. Kleine tip, zet de blender niet aan als de deksel er niet op zit. Ik spreek uit ervaring. Mijn hele keuken, inclusief mijzelf, zat onder de rode spetters. Ik blame het maar aan mijn zwangerschapshormonen, want zoiets is mij nog nooit eerder overkomen. Ik bewaar dat moment nog wel een keer voor een blooper video. Kon er zelf in ieder geval heel hard om lachen. Gelukkig bleef er nog genoeg over om van te smullen.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode peper
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl gerookt paprikapoeder
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Pel de ui en snijd deze in vieren. Verwijder het schilletje van de knoflook. En verwijder de zaadjes uit de rode peper.

  2. Doe alle ingrediënten in de blender. Pers de limoen uit of verwijder de schil en voeg hem in zijn geheel toe. Zet de blender aan (standje 3 is hoog genoeg) en binnen 15 seconden heb je een mooie gladde salsasaus.

  3. Serveer de saus met tortillachips of gebruik hem als basis voor je enchilada’s of burrito’s.

Salsasaus uit de blender
Salsasaus

Dit bericht is in samenwerking met Philips.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Tomaat Mexicaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Oud en nieuw Verjaardag Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in