salade caprese

Italiaanse Salade Caprese

Salade Caprese, is typisch Italiaans. Het is eigenlijk geen recept te noemen, deze klassieke combinatie is zo simpel, maar zo lekker dat ik hem toch graag met jullie deel. En in het kader van mijn Italiaanse week, mag de salade caprese eigenlijk niet ontbreken. Gebruik goede ingrediënten, lekkere buffel mozzarella, sappige tomaten en een fijne olijfolie. Buffelmozzarella is veel rijker van smaak dan de gewone mozzarella en de ene tomaat is de andere niet.

Je kan er nog voor kiezen om er pijnboompitten, zwarte olijven of pesto over te doen. Maar ik eet hem het liefst zo, simpel maar lekker. Ik eet deze salade graag als voorgerecht of bij de anti pasti. In Italië staat dit gerecht bijna overal wel op de kaart, Italianen eten het vaak als voorgerecht.

Ingrediënten
1 bol buffelmozzarella
2 tomaten
Basilicum
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de buffelmozzarella in plakken.

Was de tomaten en snij deze ook in plakjes.

Leg de tomaten en de buffelmozzarella om en om op het bord.

Besprenkel het geheel met een lekkere olijfolie en breng de caprese op smaak met peper en zout.

Verdeel de basilicum over de salade.

Voeg eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten of een likje pesto toe.

Serveer de salade met brood.

salade caprese

 

Pasta met Italiaanse worst
Jamie Magazine Foodbloggersdag
Bewaar
7 Comments
  • MySimplySpecial

    10 juli 2013 at 11:32 Beantwoorden

    Het blijft lekker en ik maak dit dus regelmatig!

  • Carlijn en Mario

    9 juli 2013 at 17:24 Beantwoorden

    Hmm, waar haal jij de mozzarella vandaan? Ik vind altijd alleen maar heeel waterige ..

    • Pauline

      10 juli 2013 at 11:12 Beantwoorden

      Dit is buffelmozzarella en dat haal ik gewoon in de supermarkt, het is minder waterig

  • Daniëlle

    9 juli 2013 at 17:15 Beantwoorden

    Ik eet ‘m ook geregeld, echt heel lekker!

  • Pauline

    9 juli 2013 at 16:57 Beantwoorden

    Jaa zo fijn, kan allebei, zowel voor als bijgerecht

  • Heleen

    9 juli 2013 at 16:55 Beantwoorden

    Oh zo lekker is dit toch. Als voor of bijgerecht?

  • Joyce

    9 juli 2013 at 16:16 Beantwoorden

    Heb dit echt nog nooit gegeten haha, schaam. Misschien binnenkort toch maar eens doen!

Plaats een reactie