caprese salade

Caprese salade

Een caprese salade kan altijd. Het is niets meer dan mozzarella, tomaat, basilicum en olijfolie. Maar juist dat simpele maakt het zo lekker. Gebruik een hele goede buffelmozzarella en zoete tomaten en veel meer heb je dan ook niet nodig. Om de salade meer aan te kleden, zou je rucola kunnen toevoegen, of een restje pasta of couscous. En je kan er voor kiezen om er pijnboompitten, zwarte olijven of pesto over te doen. Maar ik eet hem het liefst zo, simpel maar lekker. Zo in zijn eenvoud, precies zoals hoe je het in Italië op je bord krijgt.

tomaat
caprese
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gemengde tomaten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 6 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Was de tomaten en snij deze in plakjes of halveer ze. Hangt een beetje af van de soort tomaat die je gebruikt. In principe kunnen ze allemaal. Verdeel de tomaten over een bord.

  2. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de tomaten.

  3. Breng de salade op smaak met peper, zout, een royale scheut olijfolie en verse basilicum.

salade caprese
caprese salade

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten BBQ Camping Familie recepten Makkelijke recepten Picknick Snelle recepten Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Pasen Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in