ratatouille uit de oven

Ratatouille uit de oven

Ratatouille is een Frans stoofgerecht uit de Provence dat vaak gegeten wordt met brood. Je kan het zowel koud als warm eten. Ik heb wel eens de klassieke ratatouille gemaakt, maar zelf hou ik meer van de moderne versie. In een klassieke ratatouille gaan meestal uien, tomaten, courgette, aubergine en knoflook. Dit wordt zachtjes gestoofd in een pan, totdat alle groenten zacht geworden zijn.

Ik heb de ratatouille in de oven gegaard, waardoor de groentes meer hun structuur behouden. Bovendien is dit ook heel makkelijk en is het een ideaal recept voor een doordeweekse dag. Je kunt er net als de Fransen brood bij eten, maar je kan het ook prima serveren met gebakken aardappeltjes of pasta of rijst.

Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
1 aubergine
5 tomaten
1 rode paprika
Knoflook olie
Tijm
Peper en zout

DSC_0091 3

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor de knoflook olie, hak je een teentje knoflook fijn en voeg je dit aan wat olijfolie toe.

Was de groentes.

Snij de aubergine, de tomaten en de courgette in dunne plakken.

Snij de paprika in reepjes.

Neem een grote ovenschaal en verdeel de groentes over de schaal. Het staat het leukste als je de plakjes om en om in de schaal legt.

Verdeel de paprika reepjes over de schaal.

Bestrijk de groentes met de knoflook olie en breng de schotel op smaak met peper, zout en tijm.

Bak de ratatouille in ongeveer 20 – 25 minuten gaar in de oven.

ratatouille uit de oven

Getest Franse budget wijnen
Aardappelgratin
Bewaar
9 Comments
  • Jess

    19 februari 2015 at 12:45 Beantwoorden

    Ik gebruik er ook nog ui, 1 takje rozemarijn en 1 takje oregano bij. En eventueel nog een gele courgette.

  • inge

    21 december 2014 at 17:32 Beantwoorden

    Dit gerecht is inderdaad makkelijk en erg lekker. Heb nu prachtig gekleurde bietjes op een bakplaat liggen om ook te grillen maar ze verkleuren naar het zwart. En dan bedoel ik niet dat ze aanbranden. Zijn gekleurde bietjes niet geschikt om op deze manier te bereiden?

    • Pauline

      21 december 2014 at 18:26 Beantwoorden

      Jawel hoor, zou wel moeten kunnen. Misschien een graadje lager of in folie inpakken

  • A

    24 april 2014 at 18:04 Beantwoorden

    Ga is snel ook eens maken!!

  • Joyce

    25 juli 2013 at 16:43 Beantwoorden

    Lijkt me erg lekker!

  • MySimplySpecial

    24 juli 2013 at 11:48 Beantwoorden

    Lekker en makkelijk!

  • Nicky

    24 juli 2013 at 11:44 Beantwoorden

    Ik ben gek op ovengerechten, dit ziet er ook echt heerlijk uit!

  • Farah

    24 juli 2013 at 09:54 Beantwoorden

    Altijd lekker zoiets.\r\n\r\nIk ben dol op ovenrecepten: je zet het in de oven en je hebt er bijna geen omkijken meer naar!\r\n\r\nxx Farah

  • Simone

    24 juli 2013 at 08:38 Beantwoorden

    Lekker Pauline! En met dit weer ook ideaal want echt lang hoef je niet in de keuken te staan!

Plaats een reactie