Zelf kipnuggets maken

Kipnuggets uit de oven

We kennen allemaal wel de kipnuggets van de Mc Donalds. Kleine gefrituurde kipstukjes in een krokant jasje. Mijn zus was er vroeger verslaafd aan. Wist je dat je kipnuggets ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Het is helemaal niet moeilijk en deze versie uit de oven is ook nog veel gezonder ook.

De kipnuggets worden niet gefrituurd maar in de oven bereid, hier door zijn ze veel minder vet. Maar echt niet minder lekker. Serveer de kip stukjes met ketchup of met een lekkere bbq saus.

Ingrediënten voor 15 st
3 kipfilets
6 el bloem
2 eiwitten
3 handjes Panko (of paneermeel)
Zeezout
Chili vlokken

paneren a la anglaise

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Snij de kipfilets in gelijkmatige stukken.

Doe de bloem in een bordje voeg hier naar smaak zeezout en chili flakes aan toe. Wees hier niet te zuinig mee.

Klop de eiwitten los in een ander bord.

Leg de Panko in een derde bord.

Leg een met olijfolie ingevette ovenschaal of een bakplaat met bakpapier klaar.

Haal de kipstukjes door de bloem en zorg dat het aan alle kanten bedekt is. Klop het overtollige bloem er van af.

Haal de kipstukjes vervolgens door het eiwit en zorg dat de kipfilets helemaal bedekt zijn.

Leg de kipnugget op de Panko en strooi ook wat broodkruim aan de bovenkant van de nugget.

Zelf kipnuggets maken

Leg de kipnugget in de ovenschaal of op de bakplaat.

Bak de nuggets in ongeveer 30 minuten gaar en knapperig. Keer ze halverwege het bakproces om.

Zelf kipnuggets maken

Pizza broodjes
BBQ is on: Zelf shaslicks maken
Bewaar
11 Comments
  • Fc

    16 januari 2016 at 21:55 Beantwoorden

    Oven op hoeveel graden ?

  • Ariane

    21 maart 2015 at 18:30 Beantwoorden

    Ik kook altijd de kip eerst in de melk(blijft hij lekker mals) daarna hoef je alleen nog maar t korstje te bakken of frituren.\r\nGroetjes Ariane

  • bart

    17 juni 2014 at 17:32 Beantwoorden

    paneren met cornflakes

  • Elseline

    8 november 2013 at 17:06 Beantwoorden

    Dat klinkt lekker!\r\n\r\nIk vroeg me af, waarom gebruik je alleen het eiwit en niet gewoon het hele ei om in te paneren?

    • Tanya

      11 mei 2015 at 18:29 Beantwoorden

      Enkel het eiwit gebruiken is gezonder. De dooier bevat vet, het wit niet. De mijne liggen in de oven voor bij mijn slaatje, jammie!

  • Patti

    8 november 2013 at 17:03 Beantwoorden

    In plaats van panko, maak ik ze ook wel eens met verkruimelde TUC koekjes!

  • Suus

    15 oktober 2013 at 17:54 Beantwoorden

    §1a

  • Linda

    6 oktober 2013 at 18:15 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\n\r\nKwam dit recept tegen in mijn zoektocht naar hapjes voor een verjaardagsfeest. Omdat ik op de dag zelf zo min mogelijk in de keuken wil staan, vroeg ik me af of het mogelijk is de kipnuggetjes een dag van te voren al compleet te maken (inclusief afbakken) en dan op de dag zelf op te warmen. Denk je dat dit mogelijk is? Zo ja, welke opwarmtemperatuur en -tijd raad je aan? Alvast bedankt voor je antwoord!

    • Pauline

      6 oktober 2013 at 21:16 Beantwoorden

      Ik ben bang dat de kip dan een beetje droog wordt. Je zou ze wel van te voren kunnen paneren en dan invriezen en dan op het laatste moment afbakken.

      • Linda

        7 oktober 2013 at 07:11 Beantwoorden

        Bedankt voor je snelle antwoord! Ingevroren zal de baktijd wat langer zijn, verwacht ik?

    • EdRo

      18 november 2014 at 16:27 Beantwoorden

      Je zou de baktijd van de eerste keer kunnen verkorten naar 20 min. (10 per zijde) en de temp iets lager instellen\r\nHier na laat je ze nog even liggen in een schaal. Ze garen dan nog kort door. \r\nDe volgende dag is het 2x 5 minuten opwarmen in een hetere oven.\r\nHierdoor voorkom je dat de kip droog wordt.\r\n\r\nSucces

Plaats een reactie