shaslicks maken

BBQ is on: Zelf shaslicks maken

Op mijn late birthday party gingen we barbecuen. Dat leek me wel makkelijk, tenzij je zoals ik alles zelf maakt natuurlijk. Ik hou niet zo heel erg van varkensvlees, alleen varkenshaas vind ik lekker. Ik heb deze shaslicks dus ook van varkenshaas gemaakt, maar je kan ook varkenslappen gebruiken als je dat fijner vindt.

Ik vind het zelf heel leuk om spiesjes te maken. Ik heb het vlees als een nachtje eerder in de marinade gezet, zodat het er lekker in kan trekken. De groentes heb ik op het laatste moment toegevoegd. Het vlees was echt super mals en ik denk dat ik mijn shaslicks voortaan altijd maar zelf maak.

Ingrediënten voor 15 st.
3 varkenshaasjes
1 grote ui
1 bakje champignons
1 rode paprika
1 groene paprika
6 el ketjap saus
2 el soja saus
1 teen knoflook
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe dit in een schaal.

Voeg hier de ketjap en de sojasaus aan toe en een flinke scheut olijfolie.

Hak de knoflook fijn en voeg dit bij het vlees.

Breng het vlees op smaak met peper en zout en meng het even door elkaar, zodat de marinade het hele vlees bedekt.

shaslicks maken

Zet dit een paar uur of een nachtje weg in de koelkast.

Snij de ui in partjes en boek de champignons schoon.

Was de paprika’s en snij deze in stukjes van ongeveer 2 x 2 cm.

shaslicks maken

Leg alles klaar, nu kan je beginnen met het rijgen van de shaslicks.

Prik op ieder stokje een stukje ui, champignon, rode en groene paprika en 2 of 3 stukjes vlees.

De volgorde maakt niets uit.

shaslicks maken

Grill de shaslicks in ongeveer 8 minuten gaar op de bbq, of grill ze in een grillpan.

shaslicks maken

Kipnuggets uit de oven
Getest Sojasaus
Bewaar
12 Comments
  • Bart

    27 januari 2017 at 15:13 Beantwoorden

    Het ziet er zeker lekker uit en zal ze binnenkort in het voorjaar ook zeker een keertje gaan proberen, ben zelf wel fan van shaslicks maar heb ze zelf overigens nog nooit gemaakt of geprobeerd om te maken. Ben benieuwd hoe dat mij zal uitkomen! Leuke blog Pauline heel informatief ook ik ga je meer volgen 🙂

  • frederika

    3 mei 2015 at 12:59 Beantwoorden

    kan je ze ook invriezen

  • Jolanda

    13 augustus 2014 at 15:40 Beantwoorden

    Als je spek ertussen wilt doen , welke kan je dan het beste gebruiken ?

    • Pauline

      13 augustus 2014 at 22:28 Beantwoorden

      Ontbijtspek en dan plakjes in stukken snijden. Klinkt wel erg lekker trouwens.

  • Lies

    20 juli 2014 at 23:13 Beantwoorden

    Net uitgebreid bericht verstuurd, maar zie het niet terug??

    • Lies

      20 juli 2014 at 23:14 Beantwoorden

      Oeps sorry, met mijn neus gekeken.\r\nBlijkbaar nog vol met knoflook vd saus……

  • Lies

    20 juli 2014 at 20:58 Beantwoorden

    Gisteren deze shaslikcks op de barbecue, heerlijk! Heel goed gelukt. Zulk mals vlees, zo een lekkere smaak.\r\nNet als de knoflooksaus die ik gepikt heb uit pauline’ keuken en de mediteraans boter.\r\nOp een andere site gevonden dat je plakken zoete aardappel kunt marineren in olie, paprikapoeder en dille, daarna zo op de bbq.\r\n\r\nEcht heerlijk! En dan te bedenken dat we normaal alles kant en klaar kopen!\r\nVoor de volgende bbq eerst even neuzen in de keuken van Pauline!\r\nKan bijna niet wachten 🙂

  • Joyce

    7 juli 2013 at 09:10 Beantwoorden

    Ik heb ze klaar staan in de koelkast voor vanavond! Zijn nu lekker aan het marineren.

  • Joyce

    5 juli 2013 at 16:08 Beantwoorden

    Zo lekker!

  • Miranda

    5 juli 2013 at 15:39 Beantwoorden

    Ooh jum! Lekker simpel receptje, komt goed van pas met het weer komend weekend 😀

Plaats een reactie