antipasti

Antipasti recepten

Antipasti wordt in Italië vaak gegeten als begin van een diner. Je kan het vergelijken met een amuse, maar dan in meervoud. Antipasti is een lichte schotel die de eetlust moet opwekken. Ik moet bekennen dat ik in Italië zoveel antipasti kreeg dat ik al bijna voldaan was voor het diner begon. In de restaurants krijg je soms wel 6 verschillende gerechtjes.

Het voordeel van antipasti is dat je van alles wat kunt proeven. Ik vind het wel een beetje vergelijkbaar met de Spaanse tapas, alleen volgt er hier dan nog een heel diner. Je eet alles door elkaar van vis, tot vlees, kaas en ook veel groente en alles is even lekker.

Je zou antipasti ook goed kunnen maken als je een feestje hebt. Dan zet je een hele tafel vol met deze heerlijke Italiaanse hapjes. Ik heb hier alvast wat inspiratie voor je.

Lekkere vleeswaren

antipasti

In Italië eten ze vaak verschillende vleeswaren als antipasti. Ik heb hier gekozen voor een groffe salami, Prosciutto en Parmham, mijn favorieten.

Salade caprese

caprice

De salade caprese zie je vaak terug als antipasti. Tomaat en mozzarella zijn heerlijk om een maaltijd mee te beginnen.

Prosciutto en meloen

antipasti

Een lekkere frisse start voor een diner is ham met meloen. Je kan natuurlijke hele parten meloen serveren, maar je kan er ook leuke spiesjes van maken. Ik heb de meloen uitgehold met een meloenboor en deze samen met de ham op een stokje geprikt.

Kaas

Tips Italie

Verschillende soorten kaas doen het ook altijd goed als antipasti. In Italië eten ze dit graag en dit gaat van ricotta met pistache kruim, tot een lekkere stevige blauwe kaas.

Gemarineerde groente

Tips Italie

In Italië zie je veel groente op de kaart staan. Gemarineerde groentes, koude groentes, gegrilde groentes of groente in beslag. Een schaal met gemarineerde groente is lekker en licht bij je antipasti.

Bruschetta

Bruschettas

Soms worden er ook bruschetta’s geserveerd. Maar meestal krijg je gewoon een mandje met brood en olijfolie om in te dippen.

Spanje Tips
Bruschetta's basis + 4 variaties
Bewaar
16 Comments
  • Adriana

    27 augustus 2014 at 14:07 Beantwoorden

    Ga dit proberen maar honing inplaats van suiker.\r\nHoop dat het lukt\r\nJe anti pasta recepten gevonden .heerlijk.\r\nLijkt me fijn om met een paar vriendinnen van te genieten.

  • Overthuis

    11 juni 2014 at 20:33 Beantwoorden

    Mmm dat zoet er echt heerlijk uit. Ik weet wat ik van het weekend ga maken! 😉

  • Ingeborg van der Velde

    10 februari 2014 at 16:46 Beantwoorden

    Ziet er erg lekker uit! Ga ze dit weekend allemaal maar eens uitproberen.

  • willie van roon

    3 februari 2014 at 22:37 Beantwoorden

    great recipes !! I was looking for your kroketten. Found them.\r\nYour site was in our Dutch Canadian newspaper “de Krant”\r\nThank you.

  • willie

    3 februari 2014 at 22:33 Beantwoorden

    Delicious. I was looking for your kroketten. Found them.\r\nFound your site in “de Krant” our dutch Canadian newspaper,\r\nthank you.

  • Sylvia

    16 juli 2013 at 14:29 Beantwoorden

    Ik blijf antipasta maar een vreemde naam vinden, maar bovenstaande gerechten zien er goed uit 😉

  • Yvonne

    16 juli 2013 at 12:41 Beantwoorden

    Hmm hier word ik blij van. Ik ben ook een echte tapas liefhebber. Ideaal omdat je idd overal van kan proeven en ik vind het ook heel gezellig om zo te eten!

  • Pauline

    15 juli 2013 at 12:15 Beantwoorden

    Dank jullie wel. Ja zo’n tafel vol antipasti is voor mij ook wel voldoende 🙂

  • Daniëlle

    15 juli 2013 at 11:58 Beantwoorden

    Ziet er allemaal heerlijk uit! En ik moet inderdaad ook zeggen dat ik vorig jaar in Italië ook al vol zat voordat het hoofdgerecht kwam.. 😉

  • The Sketched Chef

    14 juli 2013 at 21:50 Beantwoorden

    Heerlijke inspiratie !\r\nHele creatieve blog heb je ook. De foto van jouw die helemaal links vind ik echt erg leuk, zo met die muffin ingekleurd 🙂

  • MySimplySpecial

    14 juli 2013 at 12:24 Beantwoorden

    Heerlijk! Vooral prosciutto met meloen, vleeswaren en bruschetta!

  • Joyce

    14 juli 2013 at 11:52 Beantwoorden

    Ziet er allemaal heerlijk uit.

  • Nanda

    14 juli 2013 at 10:09 Beantwoorden

    Lekker! Dit soort gerechten kan ik vaak wel waarderen 🙂

  • Suzanne

    14 juli 2013 at 09:28 Beantwoorden

    Wat een heerlijke antpasti. Ik zou dit eigenlijk vaker moeten en willen eten vooraf.

Plaats een reactie