Starbucks citroen cake

Starbucks citroen cake

Ik hou van de starbucks. In Nederland ga ik eigenlijk niet zo vaak maar als ik op vakantie ben in het buitenland juist wel. Ik vind de koffie lekker, frappuccino’s stunning en hun zoetigheden zijn helemaal onweerstaanbaar. Starbucks gaat heel secuur om met haar recepten en die zul je dus niet zomaar overal terugvinden. Na wat speurwerk kwam ik bij Baked Louie’s uit en hij had het recept voor de starbucks citroen cake op zijn site staan.

Ik kan je garanderen deze cake smaakt net zo als de Starbucks Lemon Loaf. De citroen cake is lekker luchtig en heel fris van smaak. Een ideaal receptje voor in de zomer.

Ingrediënten voor een cake van 500 gr
200 gr bloem
3 gr baking soda (=zuiveringszout)
4 gr bakpoeder
3 eieren
220g kristalsuiker
40g boter op kamertemperatuur
1 tl citroenrasp
Het sap van 2 citroenen
130 ml zonnebloem olie
Snuf zout

Voor de icing
140 g poedersuiker
3 el water
Sap van een 1/2 citroen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de suiker en de boter luchtig.

Voeg een voor een de eieren toe en het citroensap en de citroenrasp.

Voeg nu de olie toe en mix het door elkaar.

Voeg de bloem, het bakpoeder, de baking soda en een snuf zout toe en klop er een egaal beslag van.

Vet een cake vorm van 23 cm in met wat bakspray of boter en giet het beslag in de vorm.

starbucks citroen cake

Bak de cake in ongeveer 45 minuten af. Als de bovenkant te donker wordt, dek je deze af met wat aluminium folie.

De cake is klaar als een  saté prikker er schoon en droog uit komt.

Laat de citroen cake afkoelen op een rooster.

starbucks citroen cake

Maak een glazuur van de poedersuiker, het water en het citroensap.

Giet de icing over de afgekoelde cake. Wat er naast valt kan je er met een lepel nog een keer overheen gieten.

Laat de icing hard worden en geniet lekker van de starbucks citroen cake.

starbucks citroen cake

Boekweit pannenkoeken met rood fruit
My life in Pictures Mei
Bewaar
89 Comments
  • Sherona van baal

    14 maart 2017 at 14:20 Beantwoorden

    Heb hem een aantal keer gemaakt, maar iedereeen zakt hij in het midden in? Hoe kan dit? Verder smaakt die echt heerlijk!

  • Gerda

    11 februari 2017 at 14:55 Beantwoorden

    vandaag voor het eerst een gemaakt staat nu in de oven 🙂 ben benieuwd

Plaats een reactie