carrotcake

Carrot Cake

Carrot Cake is één van de meest geliefde taarten op dit moment. En dat snap ik wel! Het is gewoon een heerlijke taart. De combinatie van de kruidige cake met de frisse cream cheese frosting is hemels. Dit recept voor Carrot Cake is perfect voor een koude herfst,- of winterdag. Kun je erna lekker van genieten met een warme kop koffie of thee. En er zitten worteltjes in, dan is het een soort van gezond toch? 😉

Deze carrot cake maakte ik voor het goede doel, voor de KNRM en ik heb gehoord dat hij als eerste uitverkocht was. Ik snap wel waarom. De taart is gevuld met gezonde wortelen, maar smaakt hier niet naar, het lijkt meer op kruidcake. De cream cheese frosting die er op zit is echt onmisbaar, dit maakt de taart helemaal af. Hij is lekker luchtig doordat er olie gebruikt wordt in plaats van boter! Heb jij al honger?

Carrot Cake

Ingrediënten voor 12 p. (23cm)
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen

Voor de frosting
200 gram roomkaas
50 gr zachte boter
Sap van een 1/2 citroen
60 gram poedersuiker

Zo maak je het
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.

Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.

Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.

Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.

Carrot Cake

Carrot Cake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden.

De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.

creamcheese frosting

Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.

Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.

Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.

Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.

Evt. kan je de taart nog met wat noten garneren.

carrot cake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Pita's met zelfgemaakte falafel
Video Review Zoku Quick Pop Maker
Bewaar
234 Comments
  • Erica Thierrij

    14 maart 2017 at 20:15 Beantwoorden

    Even een vraagje kan je deze taart ook invriezen? En voor welke maat springvorm is deze gemaakt?

    • Annika

      15 maart 2017 at 09:59 Beantwoorden

      23 cm en je kunt de taart invriezen zonder de frosting.

  • Janne Buijs van Roest

    1 maart 2017 at 20:49 Beantwoorden

    Fan van deze carrotcake, al meerdere keren gemaakt, maar altijd in een springvorm.
    Nu viert mijn zusje vrijdag haar 21-party en wil ze als dessert kleine stukjes taart. Dus ook de carrotcake moet laag en vierkant… hebben jullie tips voor een smeuïg eindresultaat? Bakplaat of ovenschaal?

    • Pauline

      2 maart 2017 at 16:58 Beantwoorden

      Je kunt ook de helft van het recept nemen en dit maken in een brownievorm. En een ovenschaal kan ook. Op een bakplaat kan het als snel droog worden.

  • Aurora

    6 januari 2017 at 14:42 Beantwoorden

    Super lekker, echt mijn lievelings carrotcake recept, maak hem best vaak! Een vraagje, hoelang moet hij in de oven wanneer je het beslag in een cakeblik doet in plaats van een springvorm?

    Alvast bedankt!

  • MD

    29 december 2016 at 15:18 Beantwoorden

    Ik heb een carrot cake gerelateerd vraagje! In het recept dat ik gebruik wordt 150 gram gesmolten boter gebruikt voor de cake. Ik vind mijn cake echter te vast worden en na zoeken op internet kom ik veel recepten tegen met zonnebloemolie. Heb je enig idee hoeveel olie ik nodig heb om 150 gram gesmolten boter te vervangen? Gewoon ook 150 gram olie? Dit is het laatste wat ik probeer voor ik overstap naar een ander recept haha.

  • Elianne

    28 december 2016 at 23:13 Beantwoorden

    Vanavond heb ik dit recept gemaakt voor een etentje. Carrot cake is favoriet. Bij mij duurde het wel 130 min op 70 graden in hetelucht oven in plaats van de aangegeven 60-70 min. Iedere oven is inderdaad anders, dat blijkt maar weer! Ziet er nu wel mooi uit, ben benieuwd naar het resultaat bij het aansnijden… spannend! Bedankt voor alle leuke recepten, Pauline en Annika.

    • Annika

      29 december 2016 at 11:37 Beantwoorden

      Graag gedaan en fijn dat de cake gelukt is! 🙂

  • Fiona Groot

    20 december 2016 at 16:06 Beantwoorden

    En Kan ik de frosting beter de dag wanneer ik het serveer er op zetten of maakt dat niet uit

  • Fiona Groot

    20 december 2016 at 16:01 Beantwoorden

    Hoe kan ik hem het beste bewaren ?

  • Sara

    2 december 2016 at 16:30 Beantwoorden

    Mijn favoriet! Zeker met zo’n lading walnoten uit eigen boom! 🙂

  • Miranda van Oosten

    27 november 2016 at 16:11 Beantwoorden

    Ik heb deze taart gister gemaakt en iedereen was er enthousiast over. Ik heb wel de helft van de wortel ingedaan. Dit vond ik al erg veel om in het beslag te verwerken en maakte de taart net zo lekker.

  • Keetie

    20 november 2016 at 21:44 Beantwoorden

    Ik heb hem gemaakt met rietsuiker en volkorenbloem en zonder frosting, was erg blij dat mijn tong aan een kant vast zat?

  • Danielle van der Steen

    10 november 2016 at 23:11 Beantwoorden

    Ik heb de taart nu twee keer gemaakt en hij is prachtig, héérlijk en leuk en makkelijk om te maken. Ik heb de frosting gemaakt met limoensap i.p.v. citroen en de taart besprenkeld met een beetje limoenrasp, voor een frisse kleur en smaak. Succes gegarandeerd!

  • Ingrid

    9 november 2016 at 11:54 Beantwoorden

    Hoi Pauline, deze vandaag weer is gemaakt. Heel raar is dat hij in het midden bij de randen een beetje is ingezakt???? Wat is er verkeerd gegaan?

    • Pauline

      9 november 2016 at 18:12 Beantwoorden

      Was hij wel gaar genoeg? Of heb je misschien de oven tussentijds open gehad?

      • Ingrid

        9 november 2016 at 19:14 Beantwoorden

        Geen oven open gehad. Ik zag alleen na 1 uur dat de taart in het midden niet helemaal gaar was snikk

  • Andrea

    5 november 2016 at 12:29 Beantwoorden

    Gister gemaakt deze worteltaart. Supergoed gelukt echt heerlijk.

  • Carla

    3 november 2016 at 10:56 Beantwoorden

    Geweldig lekkere taart, met of zonder frosting, hoewel met is wel heel erg lekker!!!!!

  • Nathalie

    2 november 2016 at 12:48 Beantwoorden

    De taart was heerlijk! Ik heb er een laagje abrikozenconfiture en wat roomkaas tussen gedaan. Dit maakte de taart lekker smeuïg! Bedankt voor het recept!

  • Stijntje

    23 oktober 2016 at 20:02 Beantwoorden

    De worteltjestaart was heerlijk, maar ik heb nog best veel over! Hoe lang kan ik dit en waar bewaren? (De roomkaas zit er al op)

    • Pauline

      24 oktober 2016 at 13:25 Beantwoorden

      Met roomkaas kan je het eigenlijk alleen in de koelkast bewaren. Of je vriest het in, in een kartonnen taartdoos.

  • Mieke

    23 oktober 2016 at 17:30 Beantwoorden

    Ik ga deze ook maken! Wel een vraagje: blijft deze enkele dagen goed? Ik wil hem namelijk 2 dagen voordat ik hem nodig heb maken…

    • Pauline

      24 oktober 2016 at 13:26 Beantwoorden

      Ja hoor dat gaat prima. Je kunt ook de cake (zonder frosting) invriezen.

  • Permata

    19 oktober 2016 at 19:08 Beantwoorden

    Hoi hoi heerlijk recept alleen 1 vraag.. Hoe krijg je het eigenlijk voor elkaar om de bovenkant plat te houden bij mij zit er een bolletje..\r\n\r\nGroetjes!

    • Pauline

      20 oktober 2016 at 11:42 Beantwoorden

      Dat bolletje hebben wij ook hoor. We snijden het er alleen af en draaien dan de cake om. Problem solved. En je kan meteen even proeven hoe lekker hij is.

  • Kirsten

    18 oktober 2016 at 20:30 Beantwoorden

    Heb deze vandaag gebakken, verrassend lekker!\r\nHelaas blijft de binnenkant vloeibaar dus die er maar helemaal met n glas uitgehaald.

    • Annika

      19 oktober 2016 at 10:30 Beantwoorden

      Hm, dat hoort niet zo. Misschien toch wat langer de oven in volgende keer. Iedere oven is anders, dus het is altijd even experimenteren.

  • Mafalda

    13 oktober 2016 at 20:26 Beantwoorden

    Hallo, dit lijkt me een lekker recept!\r\nHeb je het recept van de vierkante carrot cake ook nog (waarover je schrijft). Ik kan het niet vinden op je website en deze taart is net wat te groot voor mij…

    • Annika

      14 oktober 2016 at 11:52 Beantwoorden

      Nee, deze hebben we helaas niet meer. Je kan ook de hoeveelheden door de helft doen, dan heb je ook een kleinere versie.

1 3 4 5

Plaats een reactie