broodje falafel

Broodje falafel

Een broodje falafel is inmiddels helemaal ingeburgerd. Iedereen weet inmiddels wel wat falafel is en hoe lekker het is. Er gaat niets boven zelfgemaakte falafel en het liefst op een zelfgemaakt pita broodje. Hoe je zelf pita’s maakt, lees je hier. Zelf falafel maken is niet heel moeilijk en je hebt er ook niet heel veel voor nodig. Ik heb er voor gekozen om de falafel te bakken in een pan, je kan het ook frituren. En bakken in de pan is ook nog eens gezonder. We eten onze pita falafel het liefst met tzatziki, rode ui en sla. Zo lekker!

 

broodje falafel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kikkererwten uit blik
  • 3 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl komijn
  • Sap van een halve citroen
  • 0,5 chilipeper
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout

Lekker met

Zo maak je het

  1. Maak de pita’s en de tzatziki volgens het recept. Of kies voor kant en klare broodjes en saus.

  2. Meng de kikkererwten met het uitje, de chili peper, de knoflook en het sap van de citroen tot een gladde pasta. Meng de bloem en het bakpoeder door de kikkererwten. Breng de massa op smaak met wat zeezout en komijn. Als het mengsel nog te nat is, voeg je wat extra bloem toe.

  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en laat het goed warm worden. Vorm met natte handen platte balletjes van het mengsel ter grootte van een bitterbal. Bak de falafel aan weerszijden goudbruin op een middel hoog vuur. Draai de balletjes voorzichtig om met een spatel.

  4. Neem een pita broodje en leg hier wat sla op en daarop wat plakjes komkommer.Leg daarop 3 falafel balletjes en een flinke lepel tzatziki. Garneer met de rode ui.

broodje falafel

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Brood en deeg Midden Oosterse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in