Joie de vivre

Review Joie de Vivre

Ik ben al jaren fan van de blog van Béatrice Peltre La Tartine Gourmande. De recepten zijn fijn en de foto’s en styling echt prachtig. Toen ik zag dat haar boek Joie de Vivre vertaald was in het Nederlands moest ik hem gewoon hebben.

Joie de vivre

Béatrice is een Française bij wie het lekkere eten er met de paplepel ingegoten is. Als kind hielp ze haar moeder in de groentetuin en plukte ze aardbeien. Op 8 jarige leeftijd bakte ze taarten en hield ze haar eigen kookschrift bij. Béatrice is dol op lekker eten en haar vele reizen hebben haar geïnspireerd om haar blog te beginnen. Zij woont inmiddels in Boston, USA, maar haar blog en recepten hebben nog steeds een Franse slag.

Joie de vivre

De cover van Joie de Vivre spreekt mij enorm aan. Prachtige en lichte food foto’s dat is de stijl waar ik van hou. Dit geldt voor het hele boek, de foto’s zijn aansprekend en fris en de styling is echt fantastisch gedaan. De gerechten springen er uit en je krijgt meteen zin om de keuken in te gaan.

Schermafbeelding 2013-05-29 om 14.00.57

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken en begint met algemene informatie over basis recepten en technieken, keukengerei en haar keuze voor ingrediënten. In Joie de vivre vind je veel glutenvrije recepten, een bewuste keuze en de gebruikte ingrediënten zijn daardoor anders dan je misschien gewend bent. In plaats van tarwebloem wordt er vaker gekozen voor rijstebloem, boekweit, amarantmeel en amandelmeel, niet de ingrediënten die je in iedere supermarkt vindt. Maar in de reform winkel zul je dit zeker vinden.

citroen

De recepten zijn verdeeld in ontbijt -, brunch – en lunch recepten, daarop volgt een hoofdstuk met recepten voor het diner en tot slot inspirerende desserts. De recepten zijn niet moeilijk, maar voor een beginneling wel uitdagend. De uitdaging zit hem vooral in het vinden van de ingrediënten. De recepten spreken mij heel erg aan, omelet wraps, een salade met sinaasappel, gevulde aubergines, een klassieke bouillabaisse en zoetigheden als pompoen muffins, citroentaart en tahin koekjes.

Schermafbeelding 2013-05-29 om 14.01.20

Ik vind dit boek vernieuwend, er worden verrassende combinaties gebruikt en niet alledaagse ingrediënten. De styling en de fotografie zijn zo mooi, dat je er in blijft kijken. Het is geen simpel receptenboek, maar voor foodies pur sang echt een musthave.

Titel: Joie de Vivre
Auteur: Béatrice Peltre
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 27,95

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in