Hartige taart met witlof

Hartige taart met witlof

Een hartige taart ziet er vaak heel spectaculair uit, terwijl het in werkelijkheid heel easy om te maken is. Ik heb het al eerder genoemd, ik ben er dol op. Ik zorg ook standaard dat ik plakjes hartige taart deeg in mijn vriezer heb. Natuurlijk kan je het deeg ook zelf maken en dat doe ik ook wel eens, maar ik grijp net zo makkelijk naar deze pakjes.

Het leuke vind ik dat je er alles in kunt stoppen wat je lekker vindt. Bijna iedere groente kan wel in een hartige taart en dat geldt ook voor verschillende kazen. Stiekem is een quiche bij mij ook vaak een “ik maak de koelkast leeg” recept. Dat geldt ook voor deze lekkere witloftaart. Ik hou zelf heel erg van witlof, de Mr. alleen wat minder. Maar zo verwerkt in een taart vindt hij het ook lekker.

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
6 plakjes hartige taart deeg
5 stronken witlof
2 tenen knoflook
2 uien
1 el honing
3 eieren
200 ml room
100 gr geraspte belegen kaas
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes deeg ontdooien.

Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Verwijder het hart uit de witlof en was de blaadjes witlof.

Voeg ze bij de uien en roerbak de witlof even kort.

Voeg een el honing toe en wat peper en zout.

Meng in een andere kom, de eieren luchtig met de room. Ik gebruik meestal kookroom, maar je kan ook slagroom, kwark of crème fraîche gebruiken.

Breng de room op smaak met peper en zout en voeg de gerapste kaas toe.

Vet de springvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm.

Verdeel de plakjes hartige taart deeg over de vorm en druk de randen aan. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg,

Verdeel de witlof over de bodem van de vorm.

Giet hierop het eimengsel.

Bak de witloftaart in ongeveer 20 – 35 minuten goudbruin.

Hartige taart  met witlof

Review Joie de Vivre
Skinny Bananen milkshake
Bewaar
18 Comments
  • Jolanda

    5 juli 2016 at 18:52 Beantwoorden

    Enorm lekker, witlof komt alleen nog maar in deze variant op tafel. Ik heb er wel hamblokjes aan toegevoegd.

  • Nynke

    3 december 2015 at 16:34 Beantwoorden

    Deze staat vanavond weer op het menu. Zo lekker! \r\nMet wat tijm voor wat extra smaak.

  • Martje

    16 oktober 2015 at 17:41 Beantwoorden

    Hm, zoiets ga ik maken vanavond 9ik had al hartige taartdeeg gemaakt en zocht nu nog een vulling) dank je wel!

  • Anna-Karina

    9 oktober 2015 at 18:38 Beantwoorden

    Ik maakte vroeger regelmatig een tarte tartin: Plakken witlof even aanbakken, beetje in een mooie vorm onderin je springvorm leggen. Bestrooien met tijm en ’n snufje poedersuiker bladerdeeg erop als deksel en bestrooien met ruim kaas. (in jouw geval 4 soorten heb ik begrepen ;-P) \r\nOmgekeerd serveren. Voordeel: de bodem is heerlijk krokant en de witlof geeft een heel mooi aanzicht!\r\nOja, een sausje van zure room met augurkennat en kruiden erbij is ook lekker.

  • Mascha

    9 oktober 2015 at 18:14 Beantwoorden

    Oehhh klinkt goed! Ik hoef nooit lang na te denken wat ik ga eten, zoveel fijne, lekkere recepten! Dank je wel weer….

  • Arielle

    9 oktober 2015 at 17:07 Beantwoorden

    Oooh deze ga ik zeker een keer maken!! \r\nZelf zijn we hier dol op witlof, maar de voorkeur van de heren gaat meestal uit naar toch wel een witlofschotel of in dit geval een hartige taart.. \r\nBlij en dankbaar dat ik weer nieuw witloof Food op tafel kan zetten.

  • Bilge

    14 februari 2015 at 13:29 Beantwoorden

    Ik ben wel witlof fan maar m’n vriend niet. Maar op deze manier vindt hij het wel lekker. Bedankt voor het recept!

  • patricia

    8 januari 2015 at 18:55 Beantwoorden

    Heerlijk recept, heb er geraspte geitenkaas overheen gedaan, combineert lekker met de honing.

  • Gerda

    22 augustus 2014 at 18:18 Beantwoorden

    Hallo Pauline, \r\n\r\nJij haalt het deeg uit de vriezer, maar heb je dit op voorraad gemaakt? Zo ja, HOE?? Of heb je dit gekocht? Zo ja, WAAR

    • Pauline

      23 augustus 2014 at 00:08 Beantwoorden

      Gewoon bij Albert Heijn, hartige taartdeeg, bladerdeeg kan ook.

    • Gerda

      29 augustus 2014 at 21:31 Beantwoorden

      super bedankt ga het morgen maken!

  • Lies

    23 juli 2014 at 22:47 Beantwoorden

    Jummie, en weer een geslaagd recept van pauline gegeten!\r\nDeze almvoor de tweede keer.

  • Lin

    30 september 2013 at 12:05 Beantwoorden

    Afgelopen weekend gemaakt (met als toevoeging wat rozemarijn), super lekker!

  • Joyce

    12 juni 2013 at 15:41 Beantwoorden

    Ik heb echt nog nooit witlof op :’) maar dit ziet er wel lekker uit om eens mee uit te proberen!

    • Pauline

      12 juni 2013 at 20:13 Beantwoorden

      Dit is echt lekker en het bittere is er wel van af 😉

  • Jane

    12 juni 2013 at 14:40 Beantwoorden

    Ziet er echt superlekker uit! Ben ook niet zo gek op witlof, maar wil dit absoluut een keer proberen.

  • Daniëlle

    12 juni 2013 at 10:35 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Om witlof zo te eten vind ik het niet heel erg lekker, maar in taarten en quiches vind ik het wel heel erg lekker! Deze versie ziet er ook heel lekker uit.

  • Sylvia

    12 juni 2013 at 09:00 Beantwoorden

    Ik ben helemaal geen witlof-fan, maar toch ziet dit er wel erg lekker uit 😉

Plaats een reactie