Noodlesoep

Noodlesoep met eendenborst

Een tijdje geleden was ik bij de opening van Oodlz, de winterversie van We love Frozz. Bij Oodlz kan je take away noodlesoep bestellen. Super lekker en heel gezond. Ineens had ik weer zin in Noodlesoep, maar geen zin en tijd om er speciaal voor naar Amsterdam te gaan. Ik had nog een eendenborst liggen en dat leek mij wel lekker in de soep. Je kan dit ook vervangen door kipfilet, bief of garnalen. Wil je een vegetarische noodlesoep dan laat je dit achterwege en gebruik je groente bouillon.

Noodlesoep is ontzettend makkelijk om te maken en het vult wel, door de noodles. Ideaal voor een makkelijke maaltijd voor doordeweeks. Geen zin of tijd om te koken, maak dan deze noodlesoep en dan heb je toch snel wat lekkers op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen
1 gele paprika
3 bosuitjes
100 gr geblancheerde sugarsnaps
1 rode peper
1 ltr kippenbouillon
2 st. eendenborst
100 gr noodles
Peper en zout

Zo maak je het
Verhit een koekenpan op het vuur. Kerf de vetkant van de eendenborst in en bestrooi deze met peper en zout.

Bak de eendenborst op de vetkant aan. Na ongeveer 5 minuten draai je de eendenborst om en bak je hem nog 2 minuten op de andere kant. Hij moet nog rose van binnen zijn.

Dek de eendenborst af met aluminium folie en leg deze apart.

Kook de noodles in 3 minuten in kokend water gaar.

Snij de paprika in dunne reepjes, de bosui in ringen en de rode peper in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes van de peper. De sugarsnaps blancheer je kort in kokend water.

Verdeel de noodles over 4 borden. Verdeel de groenten over de borden.

Giet de hete bouillon in de borden.

Snij de eendenborst in plakjes en verdeel deze over de borden.

Garneer de noodlesoep met de peper ringetjes.

Noodlesoep

Review Delicious Het Bakboek
My life in Pictures April
Bewaar
2 Comments

Plaats een reactie