kokosrijst met mango

Kokosrijst met mango

Kokosrijst is het ultieme dessert na een Aziatisch diner. Ik hou van kokos, dat weten jullie inmiddels wel en deze kokosrijst vind ik dan ook echt goddelijk. De mango maakt het lekker fris en dat is fijn omdat het dessert van zichzelf vrij zwaar is. Als je niet zo dol bent op mango, kan je ook ananas gebruiken of een andere exotische vrucht.

Eigenlijk is het een Aziatische rijstepap. Ik heb risottorijst gebruikt, maar je kan ook dessertrijst gebruiken. Zorg er voor dat je een rond korrelige rijstsoort gebruikt. Je kan dit dessert zowel warm als koud eten, mijn voorkeur gaat naar warm en dan met lekkere koude stukjes mango er op.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr dessertrijst
300 ml kokosmelk
100 ml water
50 gr suiker
1 el citroensap
Snuf zout
4 lepels mango blokjes

Zo maak je het
Laat de rijst garen in de kokosmelk en het water.

Voeg het zout en de suiker toe.

Na ongeveer 10 minuten koken is de rijst gaar. Roer het tussentijds even door. Anders plakt het aan de bodem vast.

Voeg het citroensap toe.

Schep de rijst in glaasjes en leg daarop de stukjes mango.

Serveer warm of laat het afkoelen.

kokosrijst met mango

Broodje gerookte zalm en avocado
Tomaten drogen in de oven
Bewaar
9 Comments
  • […] Koop dan de speciale sushirijst. Ook Pandan,- en Basmatirijst vind je hier. En heb je wel eens een sticky rice met mango gegeten? De kleefrijst die je hiervoor nodig hebt, koop je bij de […]

  • Nell Müller

    26 oktober 2015 at 10:03 Beantwoorden

    Het lijkt me heerlijk! Ik heb wel een vraag: kan ik het smorgens maken en s avonds serveren?

  • Anita

    26 maart 2015 at 18:59 Beantwoorden

    Het lijkt niet alleen lekker, het is gewoonweg superlekker!! En die citroensap moet je echt niet vergeten, zoals ik de eerste keer, want dat maakt het tot een super heerlijk dessert!! Bedankt voor dit toprecept!

  • Patricia

    11 maart 2015 at 17:43 Beantwoorden

    Ook lekker met banaan, even bakken in boter lekker laten karameliseren en daarover heen geroosterde kokos. Of appel karameliseren en geroosterde pecan/walnoten of pistache nootjes.

  • Anne

    4 mei 2013 at 18:26 Beantwoorden

    Nog nooit geproefd, maar wat ziet het er heerlijk uit! Yum!

  • DoorEten

    4 mei 2013 at 17:48 Beantwoorden

    Lekkerrrr!! Vooral met wat verse munt er over, jammie

  • Nanda

    4 mei 2013 at 16:42 Beantwoorden

    Lekker!!

  • Joyce

    4 mei 2013 at 11:47 Beantwoorden

    Lijkt me heel lekker!

  • E.frl

    4 mei 2013 at 09:12 Beantwoorden

    Lijkt me een heerlijke combinatie!

Plaats een reactie