kokos truffels

Kokos truffels

Deze maand mocht ik koken van de blog van Rowena Kleurrijk Eten. Een blog met heel veel lekkere recepten. Zo lekker dat ik op de dag van de verdeling van de blogs al mijn recept voor kokos truffels gemaakt had. Rowena houdt net als ik heel erg van kokos en er staan heel veel lekkere recepten met deze tropische verrassing op haar site. Zij blogt nu ongeveer 4 maanden, maar heeft al een leuke verzameling aan lekkers verzameld.

Deze kokos truffels zijn niet alleen super lekker, ze zijn ook heel gemakkelijk om te maken. En dat was de reden dat ik meteen ’s avonds aan de slag ben gegaan. Ik had zin in iets zoets, iets lekkers en het moest vooral snel klaar zijn. Ik heb al eens eerder kokos truffels gemaakt met witte chocola, erg lekker maar iets ingewikkelder, voor deze kokos truffels heb je maar 4 ingrediënten nodig. Rowena neemt nog de moeite om de amandelen zelf te malen, ik heb gewoon kant en klaar amandelmeel gebruikt. Bij gebrek aan hele amandelen heb ik hazelnoten gebruikt.

Ingrediënten voor 10 st
50 gr kokos + iets extra om te garneren
20 gr amandelmeel
3 el gecondenseerde melk
10 hazelnoten

Zo maak je het
Meng de kokos, het amandelmeel en de gecondenseerde melk door elkaar.

Is het mengsel nog iets te nat?, voeg dan wat extra kokos of amandelmeel toe.

kokos truffels

Maak je handen nat en draai er kleine bolletjes van.

Druk een hazelnoot in het bolletje en vorm ze nog even mooi rond.

kokos truffels

Rol de kokos truffels door wat extra kokos en laat ze vervolgens opstijven in de koelkast.

Na een uurtje zijn ze al lekker stevig en kan je meteen van dit lekkers genieten.

kokos truffels

Ik ben jarig en ik trakteer! + Winactie
Gü Mango & Passievrucht Cheesecake
Bewaar
18 Comments
  • Babs

    17 april 2015 at 17:16 Beantwoorden

    Zouden de kokostruffels ook ingevroren kunnen worden?

  • Lisette

    7 november 2014 at 09:16 Beantwoorden

    Hoi Pauline, is er verschil in amandeltjes? Mijn balletjes hebben een heel andere kleur. Ien er niet ze smakelijk uit om op te dienen 🙂

  • Lisette

    2 november 2014 at 14:33 Beantwoorden

    Die ga ik zeker maken, hoelang zijn ze goed te houden in de koelkast?

    • Pauline

      2 november 2014 at 16:04 Beantwoorden

      Een paar dagen wel, als je dat red 😉

      • Lisette

        3 november 2014 at 14:38 Beantwoorden

        Dat gaat vast heel lastig worden, maar ik wil ze vooraf maken om te serveren tijdens een high tea…:)

  • Marjan

    25 augustus 2014 at 13:53 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nKun je ipv gepasteuriseerde melk ook kokosmelk gebruiken?\r\nMarjan

  • Jeanne

    15 juli 2014 at 16:07 Beantwoorden

    Ze zijn inderdaad heerlijk Pauline.\r\nJe kent vast ook wel de kokostruffels van ferrero rocher, daar zit een soort witte vulling van crème in…weet je misschien ook hoe die gemaakt worden?

  • Kim

    4 april 2014 at 09:53 Beantwoorden

    Even een vraagje kun je de amandel meel ook vervangen door ander meel zo ja welke dan?

    • Pauline

      4 april 2014 at 11:50 Beantwoorden

      Je kunt ze ook van alleen kokos maken, maar het amandelmeel geeft wel een lekker smaakje mee.

  • Rowena

    24 mei 2013 at 13:38 Beantwoorden

    Hai Pauline,\r\n\r\nWat leuk dat je hebt gekozen voor de kokos truffels. Zo te lezen hebben ze gesmaakt. Wat een prachtige foto’s, ze zien er heerlijk uit!\r\n\r\nGroetjes Rowena

  • Judith

    22 mei 2013 at 12:34 Beantwoorden

    Ze zie er heerlijk uit!

Plaats een reactie