Geroosterde bloemkool uit de oven

Geroosterde bloemkool uit de oven

Ik hou van groente en dan het liefst op een speciale manier klaargemaakt. Vroeger aten wij altijd bloemkool met een sausje, dat ken je vast wel. Maar met bloemkool kan je zoveel meer dan alleen koken. Dit recept voor geroosterde bloemkool uit de oven stond in het kerstnummer van Delicious. Ik maakte dit als bijgerecht bij een Arabisch diner.

Ik heb de bloemkool een nacht laten marineren in de yoghurt en het resultaat was echt super lekker. Zacht en kruidig tegelijk.

Ingrediënten voor 4 personen
1 hele bloemkool
4 teentjes knoflook
2 el hazelnoten
1 tl gemberpoeder
Sap van 1 citroen
120 ml yoghurt

Zo maak je het
Snij de bloemkool in kleine roosjes en was deze.

Neem een ovenschaal en giet hier de yoghurt in.

Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de gember bij de yoghurt.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze vervolgens grof.

Meng dit door de yoghurt en voeg het citroensap toe. Meng de marinade door elkaar.

Doe de bloemkool in de ovenschaal en hussel het geheel door elkaar.

Laat het eventueel een nachtje, maar minimaal 1 uur staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de roosjes in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

Geroosterde bloemkool uit de oven

Bron: delicious magazine

Pasta Pesto
Culinaire Evenementen Agenda 2013
Bewaar
8 Comments
  • Sandra

    3 juni 2015 at 20:01 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nWat een top recept! Ik heb de bloemkool net gegeten. De smaak is helemaal goed maar ik vind dat de bloemkool nog zo hard blijft. Is dit de bedoeling? Moet ik de bloemkool eerst even voorkoken of moet ik het langer in de oven laten staan? Of hoort de bloemkool in dit recept hard te zijn? Ben benieuwd.\r\n\r\nGroetjes Sandra

    • Pauline

      4 juni 2015 at 17:30 Beantwoorden

      Het kan allebei! In principe is voorkoken niet nodig. Maar je kunt hem dan het beste iets langer in de oven laten.

  • Miranda Eekhoudt

    9 juli 2013 at 09:13 Beantwoorden

    Gisteren de geroosterde bloemkool gemaakt. Heerlijk. Echt lekker en wat een makkelijk receptje.

  • Pauline

    28 mei 2013 at 21:04 Beantwoorden

    Jaaa is echt heel lekker 😉

  • Lot

    28 mei 2013 at 18:48 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit. Ik maak het meestal met tomaat en/of provencaalse kruiden. Hou niet zo van de koolsmaak dus altijd op zoek naar ideen om die wat te verdoezelen

  • Joyce

    28 mei 2013 at 13:07 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk!

  • Floortje

    28 mei 2013 at 12:22 Beantwoorden

    Ik zie ook het heerlijke Arabische gehaktbrood uit de kerst-delicious! ;)\r\nKomt bij ons regelmatig op tafel 🙂

Plaats een reactie