gehaktballetjes in satésaus

Gehaktballetjes in satésaus

Hier maak ik de Mr. blij mee. Gehaktballetjes in satésaus, zo simpel maar zo lekker. Gehaktballetjes doen het altijd goed op borrels en partijen. Bijna iedereen lust het. Het schijnt dat Jonnie Boer, van sterrenrestaurant de Librije, de lekkerste ballen maakt. Ik heb vernomen dat hij er ketjap in stopt, dus deze gouden tip heb ik natuurlijk gebruikt.

Je kan de satésaus helemaal from scratch maken, hier lees je hoe je dat doet. Maar je kan ook een kant en klare satésaus gebruiken. Ik maak mijn saté vaak met van die speciale saté pindakaas van calvé. Die vind ik het lekkerste van de kant en klare sauzen. En met deze ballen is het een gouden combi. En de Mr. is ook weer blij.

Ingrediënten voor 10 st
1 portie satésaus
300 gr rundergehakt
1 klein uitje gesnipperd
1 teen knoflook gehakt
1 el ketjap
1 ei
1 handje paneermeel
Peper en zout

Zo maak je het
Breng het gehakt op smaak met het uitje, de knoflook, de ketjap en het peper en zout.

Voeg het eitje toe en meng het paneermeel er door heen. Als het gehakt nog te nat is, voeg je nog wat extra paneermeel toe.

Bak een klein stukje gehakt in de pan en proef of het voldoende op smaak is.

Voeg anders nog wat extra zout en peper toe.

Vorm balletjes ter grootte van een bitterbal.

Bak ze rondom aan in wat olijfolie. Na ongeveer 15 minuten zijn de gehaktballetjes gaar.

Giet de satésaus over de ballen en serveer ze direct.

gehaktballetjes in satésaus

Philly Cheese Steak Sandwich
Scones + recept clotted cream
Bewaar
17 Comments
  • Syrin

    19 december 2016 at 19:16 Beantwoorden

    Hoi Pauline! Ziet er heerlijk uit. Vroeg me af of dit ook in een slowcooker kan…

  • Naima

    12 januari 2016 at 23:30 Beantwoorden

    Wat zien jouw recepten super lekker uit! \r\n\r\nBedankt voor het van je recepten ?

    • Naima

      12 januari 2016 at 23:32 Beantwoorden

      Ik bedoel bedankt voor het delen van je recepten ?

  • Eleedee

    2 november 2015 at 18:39 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt, zonder de satesaus is het ook heerlijk!

  • Bob

    17 september 2015 at 20:24 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\n\r\nhoe kan je de gehaktballetjes het beste opwarmen de volgende dag?\r\n\r\nGroeten, Bob

  • Ingrid Oosting

    6 oktober 2014 at 16:44 Beantwoorden

    Als je gehakt op smaak hebt gebracht kan je, ipv het te vbakken, ook een klein stukje gehakt op vol vermogen in de magnetron garen… Dat kost maar 30 seconden! Dan weet je eerder of het gehakt op smaak is of niet!

  • theresa

    4 oktober 2014 at 17:16 Beantwoorden

    hoeveel pepers madam jenette of gemalen

  • tamara

    29 augustus 2014 at 10:38 Beantwoorden

    Ik ga het vanavond maken, morgen hebben een feestje, ben heel benieuww, krijg er nu al honger van.

  • Ilona

    17 december 2013 at 16:15 Beantwoorden

    Kun je deze ook een dag van te voren maken ?

    • Pauline

      18 december 2013 at 10:14 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed. Ik zou de balletjes en de satésaus apart bewaren. En de volgende dag even opwarmen

  • Marita

    22 mei 2013 at 15:13 Beantwoorden

    Dit ziet er lekker uit! Lekker als hapje of in de spaghetti! \r\nEn dan slurpen net als Lady & de Vagebond 😉

  • Marlies

    18 mei 2013 at 12:49 Beantwoorden

    Per toeval kwam ik op je blog, en wat staan er heerlijke recepten op en wat veel……. Ik ga je zeker bij mijn favorieten zetten!!! Toevallig doe ik in mijn gehaktballetjes ook altijd een scheutje ketjap, maar in plaats van een ei, anders vind ik het veel te plakkerig. En nog meer toeval ik gebruikt ook de satésaus van Calve, ook omdat ik die het lekkerst vind. Meestal voeg ik daar nog een scheutje ketjap en wat citroensap aan toe 😉 Maar voor mij geen Wijko, die vind ik echt niet lekker, terwijl vele mensen die mening niet delen met mij ;)\r\n\r\nGa zo door, en ik kom zeker nog eens op je blog kijken!!\r\n\r\nGroetjes Marlies.

    • Pauline

      18 mei 2013 at 13:10 Beantwoorden

      Leuk om te horen 🙂 Ik ken ook heel veel wijko fans haha

  • Joyce

    18 mei 2013 at 11:17 Beantwoorden

    Oeh hier maak je mij ook erg blij mee haha! Ga het zeker binnenkort eens maken!

    • Pauline

      18 mei 2013 at 13:10 Beantwoorden

      Hoi Joyce ik wilde even zeggen dat ik het heel leuk vind dat je elke dag reageert, dank je wel daarvoor 🙂

  • Heleen

    18 mei 2013 at 08:38 Beantwoorden

    Mmmmm vanavond maken…….krijg veel gasten! Thanks

Plaats een reactie