Gehaktballetjes in tomatensaus

Tapas Gehaktballetjes in tomatensaus

Ik hou zelf heel erg van Tapas. Tapas zijn kleine Spaanse hapjes die je in verschillende gangen eet. Ik hou er van om alles te proeven en daarom ben ik er zo dol op. Bij tapas restaurant hebben ze meestel wel albondiga’s op de kaart staan. Die zijn kruidige gehaktballetjes in tomatensaus. Als wij Tapas gaan eten, bestellen we meestal wel een paar van deze gehaktballetjes.

Maar deze gekruide gehaktballetjes kan je ook heel gemakkelijk zelf maken. Ze doen het ook altijd goed op feestjes! Dus wil je indruk maken op je vrienden maak dan deze gehaktballetjes.

Ingrediënten voor 20 st.
500 gr rundergehakt
2 tenen knoflook
1 ui
1 tl komijn
2 tl chilivlokken
2 tl oregano
1 ei
Handjevol Paneermeel
1 blik tomatenblokjes
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de knoflook en de ui heel fijn en meng dit door het gehakt.

Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt op smaak met zout. Als je de smaak wilt testen, kan je een klein beetje gehakt voor bakken. Voeg waar nodig nog wat zout toe.

Voeg het ei en het paneermeel toe en kneed het gehakt goed door elkaar.

Als het gehakt nog te nat is, voeg je wat extra paneermeel toe.

Maak er kleine balletjes van ter grootte van een bitterbal. Bak de balletjes rondom bruin in wat olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met wat peper en zout.

Laat de balletjes ongeveer 15 – 20 minuten garen in de saus.

Serveer ze in de saus.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Oreo cheesecake cupcakes
Ovenrisotto met bloemkool
Bewaar
14 Comments
  • Marloes

    23 december 2015 at 12:17 Beantwoorden

    Kan dit ook met half-om-half gehakt?Of is het dan te vettig?Ik ben zo bang dat het met rundergehakt alleen te droog wordt…

  • Rachel

    24 augustus 2014 at 10:59 Beantwoorden

    Afgelopen vrijdag deze gehaktballetjes gemaakt voor onze verjaardag, ze waren heerlijk en vielen goed in de smaak. Ik had een dubbele portie gemaakt, en hadden hier nog wat van over, deze de volgende dag bij een bordje spaghetti gegeten……mijn kids vonden het heeeeerlijk 😉

  • Marjan

    21 mei 2014 at 11:57 Beantwoorden

    Kun je de chilivlokken vervangen door b.v. Chilipoeder en in welke hoeveelheid?

  • Joke W.

    5 januari 2014 at 18:56 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt voor een nieuwjaarsborrel.\r\nHet recept heb ik verdubbeld behalve de chilivlokken. Het was heeeeerlijk. Dit is een blijvertje.\r\nJoke W.

  • kim

    24 oktober 2013 at 20:57 Beantwoorden

    Oh yummie, ik heb deze van de week gemaakt en was smullen. Zelfs vandaag nog met spaghetti!

  • tsaabmedia.com

    10 april 2013 at 05:56 Beantwoorden

    wonderful post, very informative. I ponder why the other specialists of \r\nthis sector don’t realize this. You must continue your writing. I’m \r\nsure, you’ve a huge readers’ base already!

  • Eva

    9 april 2013 at 19:47 Beantwoorden

    Kun je deze balletjes ook goed van te voren maken en op het moment dat je ze wilt gebruiken opwarmen? Of verliezen ze dan veel smaak?

    • Pauline

      9 april 2013 at 20:07 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed. Deze heb ik ook een dag van te voren gemaakt 😉

  • Angelina

    5 april 2013 at 20:14 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit en mooie foto!!

  • Food Love and Happiness

    5 april 2013 at 14:21 Beantwoorden

    Mooie foto!

  • Nick

    5 april 2013 at 11:35 Beantwoorden

    Oee lekker Albondigás, i love tapas!

  • Joyce

    5 april 2013 at 10:46 Beantwoorden

    Heb dit al eens eerder gegeten, en het is echt heerlijk! Wij doen altijd wat ui, koriander en knoflook in de blender en dan door de saus, smaakt echt heel lekker.

Plaats een reactie