meringue schuimpjes

Meringue hartjes

Zijn deze meringue hartjes niet leuk voor Valentijnsdag?  Mierzoet, maar dat zijn deze knapperige schuimpjes ook. Wist je dat je 3 methodes hebt om zelf meringue te maken? De Italiaanse methode (dat is met suikersiroop), de Zwitserse methode (met twee keer zoveel suiker) en de Franse methode (koude methode). Dit recept is met deze laatste methode gemaakt, want dit is gewoon het makkelijkste en snelste meringue recept. Je hebt enkel eiwit, suiker en een portie geduld en liefde nodig. Moet lukken toch?

ingredient ei
meringue recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 12 st.

  • 90 gr eiwit ((2 eieren maat L))
  • 90 gr fijne kristalsuiker
  • 90 gr poedersuiker
  • Klein drupje roze kleurstof
  • 2 el sprinkles
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Begin met het vetvrij maken van je kom en mixer. Dit doe je het beste met een beetje citroensap.

  2. Scheid de eieren en zorg ervoor dat er echt geen drupje eigeel bij het eiwit zit. Klop de eiwitten op een hoge stand half stijf. Voeg dan lepel voor lepel de fijne kristalsuiker en de poedersuiker toe. Blijf net zo lang mixen totdat je een mooi glanzend dik schuim hebt. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten.

  3. Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).

  4. Doe een drupje kleurstof bij het eiwit en meng het met een spatel door elkaar. Vul een spuitzak (met een spuitmondje met kartelrandje bijv. 1M) met het schuim. Spuit nu 2 halve hartjes tegen elkaar aan. Je kan ook gewoon toefjes spuiten natuurlijk.

  5. Strooi wat sprinkles over de merengue. Laat de schuimpjes ongeveer 2 uur drogen in de voorverwarmde oven.  Zet daarna de deur op een kier en laat de schuimpjes afkoelen. Je kan ze het beste in een koektrommel bewaren.

meringue schuimpjes
makkelijk en snel recept meringue

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (54 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Kinderrecepten Koekjes recepten Franse recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Moederdag Vaderdag Valentijn Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in