oreo cheesecake cupcake

Oreo cheesecake cupcakes

Oh boy dit is echt een lekker recept, mag je dat zeggen van jezelf? Ja dat mag, in dit geval wel. Als je niet van oreo’s houdt en niet van cheesecake, stop dan maar met lezen. Maar ik durf te wedden dat je hier nog steeds bent. Deze oreo cheesecake is echt to die for. De combinatie van chocolade en zachte cheesecake is goddelijk. Ok, ik ben enthousiast, je merkt het 🙂

Uit zelfbescherming heb ik ze in cupcake formaat gemaakt. Met het idee dat je dan niet meteen zo’n grote punt opeet. Maar dat had ik mis, want voordat je het weet, heb je al 2 cupcakes in je maag. Althans ik dan. Maar het staat ook wel heel erg leuk, deze cupcakes en nog een voordeel, ze zijn heel snel klaar. Des te eerder kan je van de oreo cheesecake genieten.

oreo cheesecake cupcake

Ingrediënten voor 6 – 8 st.
2 eieren
50 gr suiker
200 gr roomkaas (AH Huismerk bijv)
100 gr volle kwark
90 gr oreo koekjes + 8 hele koekjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Klop de eieren met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang.

Hak de oreo koekjes in grove stukken en spatel dit door het beslag.

Neem een muffinvorm en leg 8 cupcakepapiertjes in de vorm.

Leg op de bodem van elk papiertje een oreo koekje.

Verdeel het mengsel over de 8 vormpjes.

Bak de cheesecake cupcakes in 30 – 35 minuten af in de oven.

Laat de oreo cheesecake afkoelen en opstijven in de koelkast.

Je kunt de cheesecake cupcakes ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

oreo cheesecake cupcake

Enquete over de site
Tapas Gehaktballetjes in tomatensaus
Bewaar
69 Comments
  • Bettina

    7 november 2016 at 13:37 Beantwoorden

    Gos zeg, dat lijkt me lekker 🙂 Erg vervelend weer haha! Hoe lang moet je ze ongeveer laten afkoelen en wanneer en hoe lang gaan ze dan in de koelkast? Groet Bettina

  • SuperLekker

    12 oktober 2016 at 12:34 Beantwoorden

    Wat kan je in plaats van kwark in doen? ik dacht zelf aan vloeibare slagroom, kan dat?

    • Annika

      12 oktober 2016 at 14:28 Beantwoorden

      Dat weet ik niet. Je kunt het wel vervangen voor zure room of crème fraiche.

  • Agnes

    10 oktober 2016 at 13:04 Beantwoorden

    Op hoeveel graden bak jij ze af? Wil ze graag voor mijn eigen verjaardag maken.

  • Renée

    18 december 2015 at 13:41 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\n\r\nKan ik deze al een dag vooraf maken en bewaren in de koelkast?\r\n\r\nGroetjes, Renée

  • Wendy

    3 oktober 2015 at 09:27 Beantwoorden

    Hoi Pauline\r\n\r\nIk heb al meerdere malen het recept gemaakt ze zijn erg lekker! \r\nAlleen heb ik een vraagje om het op te leuken zou ik er een oreokoekje in willen zetten, denk jij dat ik dit vooraf kan doen en dan meebakken, of beter achteraf erin zetten?

  • Esther

    13 september 2015 at 16:46 Beantwoorden

    Hier is het helaas niet goed gelukt. Het is een soort omelet met oreo’s geworden. 🙁

  • Anne

    26 november 2014 at 11:50 Beantwoorden

    Hi Pauline,\r\n\r\nKlinkt super lekker! Volle kwark essentieel of voldoet magere kwark ook?

    • Pauline

      26 november 2014 at 15:16 Beantwoorden

      Hoe voller, hoe lekkerder en hoe romiger. Maar magere kan eventueel wel.

      • Anne

        26 november 2014 at 15:45 Beantwoorden

        Dankje! Dan gaan we toch voor de volle variant, dan maar een rondje extra lopen 🙂

  • Lisa

    16 november 2014 at 14:34 Beantwoorden

    Ik wil hier een glutenvrije versie van maken. Wat zou een goede vervanging zijn voor de Oreo koekjes? Misschien een tip? Hoor het graag!

    • Pauline

      16 november 2014 at 18:46 Beantwoorden

      Een combi van noten en dadels als bodem is erg lekker.

  • Sharon

    19 september 2014 at 15:16 Beantwoorden

    Dank je! Ga ze morgen maken met m’n 2 zoontjes 🙂 Raak enorm geïnspireerd door jouw recepten! Volgende wordt de Carrot Cake…

  • Sharon

    16 september 2014 at 13:47 Beantwoorden

    Welk merk kwark en roomkaas gebruik jij?

  • Patty

    11 september 2014 at 11:17 Beantwoorden

    Wat ziet dit er lekker uit zeg!\r\nIk wil ze op zaterdag graag gebruiken. Zou ik ze op donderdag alvast kunnen bakken, of is dat te vroeg van te voren?

Plaats een reactie