Gnochhi met ricotta

Het is alweer een tijdje geleden dat ik gnochhi gegeten heb. En dat terwijl ik er juist zo dol op ben. Eigenlijk is deze gnocchi met ricotta ook een heel zomers receptje en past het niet echt bij deze tijd van het jaar. Maar om nou elke dag stevige Hollandse kost te eten, zie ik én mijn broekriem ook niet zo zitten.

Gnocchi is perfect als je weinig tijd hebt. Het is super snel klaar en dus ideaal voor een makkelijke maaltijd. Je kookt de gnocchi in 4 minuten gaar en je kunt het net zo bereiden als je pasta maakt. Op mijn blog vind je verschillende recepten met gnocchi en deze gnocchi met ricotta is wel de makkelijkste en snelste van allemaal.

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnochhi
1 paprika in blokjes
3 lente uitjes in ringen
150 gr tuinerwten
125 gr ricotta
Sap van een 1/2 citroen
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de gnochhi gaar in water met zout.

Verhit een wok en bak daarin de paprika aan.

Voeg de lente uitjes en de tuinerwten toe en bak deze kort mee.

Voeg de gekookte gnochhi toe en de ricotta kaas.

Meng het geheel goed door elkaar.

Voeg het sap van een halve citroen toe en breng de gnochhi met ricotta op smaak met peper en zout.

Video: Foodie in Madrid
5 smoothie recepten
Bewaar
1 Comment
  • Andrea Janssen

    18 maart 2014 at 17:28 Beantwoorden

    Inderdaad gnocchi is erg lekker! Maar ook wel een beetje bewerkelijk. Toch krijg ik er na het lezen van jouw post zin in!

Plaats een reactie