Gevulde portobello

Gevulde Portobello met geitenkaas

Ik hou van paddestoelen en dan het liefst in allerlei soorten. Portobello’s zijn hele grote paddestoelen, die je kunt vullen met allerlei lekkers. Je kan er spinazie in doen, allerlei soorten kaas of vul ze eens met risotto. Voor deze gevulde portobello heb ik geitenkaas en zongedroogde tomaat gebruikt. Echt een super lekkere combinatie. Wij aten deze als voorgerecht samen met wat salade. Maar je kan de portobello ook als hoofdgerecht eten met pasta of risotto erbij. Lekker en heel gezond.

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote portobello’s
80 gr zachte geitenkaas
12 zongedroogde tomaatjes + de olie
Handjevol amandelschaafsel
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het steeltje uit de portobello.

Strooi wat peper en zout in de binnenkant van de paddestoel.

Bestrijk de portobello in zijn geheel met olie. Ik heb de olie van de zongedroogde tomaatjes gebruikt, deze is namelijk lekker kruidig en op smaak gebracht met knoflook.

Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel deze over de paddestoelen.

Verdeel de geitenkaas over de paddestoelen en bak de portobello’s in ongeveer 15 minuten gaar.

Rooster wat amandelschaafsel in een droge pan. Garneer de gevulde portobello met het amandelschaafsel en serveer het met rucola sla.

Gevulde portobello

5 slanke recepten
Review De Zilveren Lepel Vis
Bewaar
13 Comments
  • Manon van Run

    9 november 2016 at 17:16 Beantwoorden

    Erg lekker, ik heb er wat gedroogde Chili en tijm over gedaan ipv gewoon peper en zout\r\nDit lekkere hapje blijft erin!

  • miranda

    27 december 2015 at 14:29 Beantwoorden

    Ik heb deze ook eens gemaakt uit de oven. Heel lekker en voor herhaling vatbaar maar er kwam heel veel vocht uit toen ze op het bordje stonden. Is dat altijd of is er een manier om dat te voorkomen?

  • willeke

    10 januari 2015 at 22:07 Beantwoorden

    heerlijk gerechtje en eenvoudig te bereiden.

  • Els

    28 december 2014 at 11:00 Beantwoorden

    Een perfect voorbeeld van hoe lekker eten, gemakkelijk te maken kan zijn. Was een voorgerecht topper tijdens het kerstdiner. Net zoals het hoofdgerecht wat uit jouw recepten kwam en het toetje! Dank voor een super lekkere Kerst.

  • Ancella en Thomas

    5 februari 2014 at 19:07 Beantwoorden

    Klinkt goed Pauline, we zijn nu aan het koken en gaan heerlijk genieten! Bedankt voor je recept! Groetjes

  • Fieke

    25 december 2013 at 14:05 Beantwoorden

    klinkt heel erg lekker!\r\nalles in huis gehaald en ik maak het vanavond als voorgerecht bij het kerstdiner 🙂 bedankt!

    • Kelly

      25 december 2013 at 16:30 Beantwoorden

      Wat grappig, ik ook. 😉 Ben benieuwd!

  • kaja

    16 augustus 2013 at 20:55 Beantwoorden

    Dit heb ik vanavond gemaakt!echt lekker!dank je Pauline:-)

  • Kirsten

    29 mei 2013 at 15:16 Beantwoorden

    Och dat is zo lekker…. 😀

  • Anke

    9 april 2013 at 18:22 Beantwoorden

    Ook lekker met nog een bodem van bladerdeeg.

  • Mireille

    9 april 2013 at 08:52 Beantwoorden

    Wij eten hier ook veel Portobello.\r\nDe mogelijkheden zijn eindeloos, zo lekker!

Plaats een reactie